The Vagrant (1992)
Nisam baš previše upoznat sa filmografijom Billa Paxtona, pa me šokiralo kada sam saznao da ovdje tumači glavnu ulogu; obično bude sporedan lik. Komedija sa elementima horrora, barem je tako u opisu bilo, ali nema tu baš nekakvog horrora (osim par scena koje nisu za djecu, ali dobro). Lik se useli u novu kuću, tu ga ''proganja'' neka skitnica, počinju se dešavati čudne stvari i tako to. OK film za jedno gledanje i to je to. Naravno, treba uzeti u obzir godinu snimanja. Zapravo ne, ne treba, i po onim standardima film nije nešto extra.
- ocjena: 5/10
Female Fight Club (2016)
Kada sam vidio Dolpha Lundgrena na naslovnici morao sam skinuti, iako samo odmah znao da je smeće. Te stare, posrnule i zaboravljene zvijezde osamdesetih i devedesetih danas možete vidjeti samo u filmovima Quentina Tarantina ili niskobudžetnim smećima. Nažalost, ovo nije film Quentina Tarantina (iako i on ponekad snima smeća, tipa Kill Bill) pa znate što ostaje, a Dolph tumači sporednu ulogu. No, ima on ovdje par šaljivih doskočica i pošalica, i to je valjda jedino vrijedno u filmu. Radnja se vrti oko žene koja se vraća u rodni grad trenirati sestru i njene prijateljice za nekakav ultimate fight... turnir? Valjda bi trebalo biti turnir. U početku mi se činilo da će ovo biti neka kopija Million Dollar Baby; šteta što nije. Bilo bi sranje, ali gledljivo. Ekipa, pardon žene, se bore u nekakvom napuštenom skladištu, tu su i gledatelji koji se na njih klade, naravno mora biti i strašni negativac koji vrti na borbama desetke i stotine tisuća dolara - što je malo teško za povjerovati budući da niti u jednom trenutku nije prikazano više od 30 gledatelja/kladioničara i većinom su to neke kamiondžije, pa se postavlja pitanje odakle toliko novaca u igri - i, naravno, ako umreš... umreš. Nitko ne pita što se dešava sa mrtvim borcima i kako se rješavaju leša, ali to je ionako nebitno jer da se i to spominje onda film nebi bio ovako E D G Y. Ljubavnih scena mora biti, naravno, a ženska ekipakoju ova trenira čine bjelkinja, meksikanka, azijatkinja i crnkinja. Neću reći da se film fura na tu neku političku korektnost i da oni izljevi ''tough'' faza i preseravanja čine ovo feminističkom propagandom, ali... zamislite da sam to rekao.
- ocjena: 3/10 (samo zato jer je ovo Lundgrenu bolji film od Kindergarten Cop 2)
Shin Gojira (2016)
Budući da sam nedavno ''nagovorio'' frenda da pogleda samnom Dirty Movie i izazvao mu traume veće od onih koje je imao nakon filma After the Dark, ovime mi se osvetio. Glup film u ***** materinu. Osim par kul scena u kojima Gojira uništava grad, sve drugo je preloše. Sad scena u kojoj ekipa raspravlja kako se riješiti napasti, a onda scena u kojem Gojira, koja izgleda kao divovska kokoš, šeta gradom. Premalo krvi. Nema sexa, a očekivao sam da će netko opaliti onu ružnu i onu koja povremeno priča engleski. Posebno iritira što svako malo vidiš one japanske znakove; frend, koji malo priča japanski (barem tako kaže, nije da to mogu sa sigurnošću provjeriti) mi veli da to ovi cijelo vrijeme objašnjavaju tko je tko od likova. Neznam čemu to; samo smeta. Da, gledali smo japansku verziju, budući da je international verzija skraćena za 30 minuta ili koliko već. Možda je ovo jedan od onih filmova koje treba gledati više puta, kao The Room, da bi se shvatila njegova genijalnost.
- ocjena: 5/10