Jako lijepa i kvalitetna rasprava se povukla kroz zadnjih par stranica, da imam više vremena uključio bi se i sam u istu što me dovodi do ideje da se otvori jedna zasebna tema u podforumu u kojoj bi se raspravljalo isključivo o Marvel, DC i ostalim stripovima te njihovim filmskim inačicama općenito.
Taj je svijet toliko ogroman da se može raspravljat iz dana u dan, a pogotovo je lijepo čitat ovako kvalitetne rasprave i različita stajališta određenih članova o određenim likovima.
Tako da, ako ste za mogu otvorit temu?
...
Da ne bude totalni off, odgledao Dollars trilogiju. Obzirom na nedostatak vremena samo ću istaknut očito. Radi se o iznimnim radovima, test vremena podnose odlično, filmovi vizualno rasturaju, mogao bi gledat samo scene bez ikakve priče koliko sve to lijepo izgleda. Likovi genijalni, priče jako dobre i sveukupno fantastičan paket. Dvoumim se između A Fistful of Dollars i Good Bad... oko toga koji mi je bolji. For a Few Dollars mi je malo slabiji. Iako, jako mi se spavalo tokom zadnjih sat vremena, pa je i to možda utjecalo.
Jednostavno mi je genijalno u prvom dijelu to kako je film kompaktan i ta "igra" koju Joe vodi te kako izigrava obje strane. Good, Bad, Ugly s druge strane ima tu pompoznost i odličnu pozadinu koja je odlično implementirana u čitavu priču.
U svakom slučaju, uživao sam iznimno.
Idem dalje s Leoneom, pa još koji western sa strane. Planiram i Lincolna pogledat sad, dobro će mi doć jer baš pripremam ispit u kojem je između ostalog i američka povijest 19. st.
Sve je zapravo počelo time, čitao nešto vezano uz 19. st., i dobio iznimnu želju za nečim sličnim s There Will Be Blood. Nisam našao nešto konkretnije, ali westerni su blizu, a i imam u tom žanru puno za nadoknadit. Tako da ako imate neki prijedlog filma sličnog There Will Be Blood, pucajte.