New Trial (2017) - 7/10
Korejska drama o pravniku koji odluči pomoći krivo optuženom čovjeku u traženju ubojice zbog kojeg je 10 godina proveo u zatvoru. Film je baziran na istinitom slučaju i doista je dobro izveden u gotovo svakom aspektu. Jedino što mi je smetalo je osjećaj da sam već gledao podosta sličnih filmova i ovaj se ne izdvaja nekom izvanrednom kvalitetom. Ali za jedno ugodno gledanje svakako posluži.
Logan (2017) - 7/10
Kao netko tko generalno ne voli superhero filmove, pa tako ni X-Men franšizu, moram priznati da sam u globalu zadovoljan. Odlučio sam ga pogledati iako sam samo površno upoznat s ovim univerzumom, i to najviše zbog svih hvalospjeva koje je dobio. Pa eto, već su svi rekli svoje pa neću previše duljiti, samo meni se zbog spomenutog negativnijeg stava manje dopao. Ali znam primijetiti kvalitetu kad je vidim i Logan definitivno ima onaj faktor zabave koji ga čini, pa, zabavnim, ali isto tako ima dobro odmjeren tempo i poneku efektnu dramatičnu scenu. Prva i zadnja trećina filma su mi se najviše svidjele upravo zbog te drame. No isto tako ima i dobar dio scena koje me nisu dirnule ili potakle bilo kakav interes za likove ili priču. Akcija je solidna, no za moj ukus još uvijek previše CGI-zirana, makar to mogu razumijeti jer je ovo tip filma koji bez CGI-ja ne može. Dramske scene, kao što sam napisao, ponekad znaju pogoditi žicu, ali nisu mi stvorile nikakvu emocionalnu vezu koju ću posebno pamtiti. Ravnodušnost mi je najgora stvar kad ju izazove film dugo prije završetka, i to se, nažalost, dogodilo ovdje. Ali uvijek kažem da me filmovi relativno lako zadovolje i zato ću ostati pri dojmu da se radi o zabavnom filmu za publiku koja voli serijal, što ja ipak nisam. Bar sam naučio lekciju da malo više smanjim očekivanja sljedeći put kad budem gledao sličan film.