Pink Flamingos (1972)Odugovlačio sam sa tim filmom, neznam zašto, trebalo je to davno pogledati. Kažem, neznam kakve su droge koristili tih dana, ali mora da su bile loše, jer normalan čovjek ne može snimiti ovakav film. Zapravo i može, Richard Bates, kojem je Waters sigurno bio veliki uzor. Nevjerojatno loša gluma, bizaran scenarij, golotinja, oralni sex, jedenje psećeg izmeta samo su neke stvari koje krase ovo... neznam kako bih to nazvao. Desperate Living mi je i dalje najdraži Watersov film, ali i ovo je vrlo blizu. - ocjena: 8/10Split Second (1992)Za ovaj sam film čuo još prije par godina od frenda, ali nikako ga nismo uspjeli naći... do nedavno. Znate ono kad pogledate neki film koji dugo niste vidjeli, još od malih nogu, sjećate se samo nekih scena koje su vam se urezale u sjećanje i po tome znate kako je film dobar, no onda - sada - kada ga ponovno pogledate, vidite zapravo da je film govno? E, to je Split Second. Nekakav futuristički setting, London 2008., velike poplave, no to i nema neku pretjerano bitnu ulogu ovdje, u filmu gdje Rutger Ha-- Stone, Stone se lik zove, lovi serijskog ubojicu koji ljudima čupa srca. Ovo je valjda nekakav spoj akcije, SF-a i horora, sa očito ograničenim honorarom jer ni krv nije uvjerljiva, a kako će tek biti specijalni efekti kojih nema. Ne vidiš čak ni kako ubija svoje žrtve, lel. Nebih htio reći da su pokušavali kopirati neke elemente Blade Runnera, ali... Stone se igra sa golubovima, ima jedna romantična scena u kojoj je samo nedostajao klavir, lagana glazbica koja svira... i, najbitnije od svega, na kratko vidimo sisice Kim Cattrall, nešto čega nije bilo u seriji Sex i Grad (ironično, zar ne?) i uopće nisu loše. Dapače, 9/10. Sise, jel. Film ne. Glavni lik, Stone, je teški promašaj, ali ne zbog glumca već zbog toga kako je napisan. Par puta je rečeno, onako iz zajebancije, kako nije prijateljski raspoložen, ali je zapravo riječ o liku koji je neprestano ''edgy'' iz nekog nepoznatog razloga i točno moliš Boga da ga netko ubije. I u kadru je 99.6% filma. Kužim da je glavni lik, ali jebote...- ocjena: 4/10Kapelica >I Don't Feel at Home in This World Anymore (2017)Hvala na nenamjernoj preporuci! :