Mothers' Instinct (2018) - 6/10
Belgijski psihološki triler koji želi biti poput Hitchcockovih klasika ali nije to ni blizu tih razina intrige. Nije loš, ali niti nešto pamtljiv.
Citizen Kane (1941) - 8/10
Film koji je bio svojevremeno formalno dostignuće u svijetu filma, iako nije s dramaturške strane sad ne znam kakvo remek djelo. Bar se meni nije činio takav. Svejedno, treba mu priznati značajne uspjehe, osobito u vidu kinematografije.
Free and Easy (2016) - 7/10
Otkačena kineska komedija, kao film braće Coen ali s manje nasilja.
Valan: Valley of Angels (2019) - 7/10
Atmosferičan mađarski krimi-triler u stilu skandinavskih krimića. Neloš film.
Ash (2017) - 8/10
Kineski neo-noir s misterioznom, intrigantnom pričom i prekrasnim vizualima. Baš gušt bio pogledati.
Murder Me, Monster (2018) - 6/10
Ovaj argentinski film je kao nekakav spoj krimića, horora i art-drame sa primjesama Lyncheve surealnosti. Malo prerazvučen i spor da bude efektan, no opet nije mi žao gledati ovakve ambiciozne pokušaje nečeg novog.
Jellykettu (2019) - 6/10
Frenetičan i opičen indijski triler, nije mi najbolje legao iako ima par doista pamtljivih scena.
Day and Night (2019) - 7/10
Ova japanska noir drama ima neke elemente baš u sridu pogođene, znači vizuali i glazba su tip top, gluma dobra, radnja kompleksnija nego što sam očekivao a likovi dublji. A opet, nešto baš fali, nije toliko zanimljiv kao što bi trebao biti, poneke scene se previše vuku a elementi krimi-trilera zanemareni do razine da finale pati od toga. Ne mogu dati nižu ocjenu jer su mi neke stvari baš dobro legle ali svejedno sam blago razočaran.
Incitement (2019) - 7/10
Solidan izraelski film koji nastoji psihološki profilirati um atentatora. U tome više-manje i uspijeva, iako je trebalo vremena da pohvatam detalje priče koja je bazirana na stvarnim događajima sa kojima nisam bio upoznat.
Watch List (2019) - 7/10
Dobar filipinski krimi-triler, mračan i napet, premda malo prekratak.
Fire Will Come (2019) - 8/10
Vrlo kvalitetna španjolska ruralna drama sa nekim od najljepših vizuala koje sam viđao u zadnje vrijeme. Prati piromana koji se pokušava vratiti u svoju rutinu nakon izlaska iz zatvora, no nailazi na predrasude ostalih stanovnika svog rodnog mjesta. Kao što naslov kaže, ima vatre i kada do nje dođe film iz snolike slice-of-life drame prelazi u noćnu moru, ali veličanstveno prikazanu noćnu moru.
Voice of Silence (2020) - 6/10
Eh, očekivao sam malo više od ove korejske triler-drame. Previše igra na sigurno po svemu.
Traffic Department (2012) - 7/10
Poljska policijska drama o korupciji unutar prometnog odjela. Dosta zanimljivije nego što šturi opis može dočarati, no malo previše energično s tonom montaža koje dezorijentiraju. Svidio mi se završetak.
Ritam zločina (1981) - 8/10
Odličan jugoslavenski film s Ivicom Vidovićem u glavnoj ulozi. Originalna priča koja gotovo zadire u horor u nekom smislu, ali se drži kvalitetne drame i dijaloga. Jedan od boljih domaćih filmova koje sam dosad gledao.