Auf ovo će potrajati…
Lantana (2001) - 7/10
Australska romantična drama. Turoban film s krimi elementom, vrijedan gledanja.
Tic Tac (1997) - 7/10
Švedska multi-narrative drama inspirirana Tarantinom, ali više socijalne tematike. Onako, može proć.
Somebody's Flowers (2021) - 7/10
Solidna japanska drama o demenciji.
November (2022) - 8/10
Napet francuski antiteroristički triler o pariškim napadima krajem 2015. godine. Film isključivo o policijskoj operaciji, lišen pamtljivih likova ali pun interesantnih detalja o samoj akciji.
Tori and Lokita (2022) - 7/10
Novi film braće Dardenne je krimi-drama o dvoje klinaca imigranata u Belgiji. Na momente težak film, iako sam očekivao nešto više.
The Death of Dick Long (2019) - 7/10
Crnohumorna drama o paru redneck prijatelja koji pokušavaju zataškati slučajnu smrt trećeg člana ekipe. Režirali su ga "two Danielsa", kako se nazivaju redatelji EEAAO, i meni osobno je ovaj film draži.
In the Winter Dark (1998) - 7/10
Interesantna australska drama o naselju pod napadom od nepoznate zvijeri. No, s obzirom na jak psihološki aspekt filma, jasno je da nije sve kako se čini. Opskuran film koji ima svojih kvaliteta.
Huesera (2022) - 7/10
Meksički horor u stilu A24 uradaka, sa izraženom dramom i fokusom na jezu umjesto jump-scareova. Nije loše ostvarenje, samo nije niti na razini The Babadooka, It Follows itd.
Lesson in Murder (2022) - 8/10
Jeziv i zamršen japanski triler o studentu kojeg iz zatvora kontaktira serijski ubojica. Uz Missing, drugi japanski triler iz prošle godine, ovo mi je jedan od fascinantnijih uradaka na temu u posljednje vrijeme.
The Sparring Partner (2022) - 6/10
Hongkonška true-crime sudska drama. Film u isto vrijeme preambiciozan i nedovoljno fokusiran, što mu ubije tempo i nažalost ograničava imerziju. Šteta.
The Swerve (2018) - 7/10
Depresivan psihološki triler o ženi koja puca po šavovima od svakodnevnog stresa.
Yellow Dragon's Village (2021) - 7/10
Što dobijete kad spojite Texas Chainsaw Massacre sa John Wickom i folk horror elementima? Ovaj spaljeni japanski film. Traje samo 60-ak minuta i adekvatno ih ispunjava zabavnom akcijom.
Palm Trees and Power Lines (2022) - 7/10
Ova drama prati maloljetnu tinejdžericu koja se upusti u vezu sa sumnjivim 34-godišnjakom. Suptilan i low-key film koji nije baš laganica za gledanje s obzirom na temu. Gluma je odlična, u svakom slučaju.
Noise (2017) - 7/10
Japanska drama o nekolicini likova dotaknutih istinitim masakrom u Tokiju 2008. godine. Volim multikarakterne filmove, pa mi je tako i ovaj sjeo, iako ne ide u dubinu s pojedinačnim pričama koliko bi bilo poželjno.
Cocaine Bear (2022) - 4/10
Ovo je imalo dobar marketing, ali nažalost rezultat je ispodprosječan. Eventualno jedna, dvije stvarno zabavne scene, a ostatak nezanimljiv.
Pogledala se i sva sila found-footage horora ali mnogi su slabi, a oni bolji opet nisu neko čudo tako da mi se o njima ne da ni pisati.