Ant Man and the Wasp: Quantumania
Da se nekak izrazim u postotcima… 75% filma je poprilično kvalitetno, neka solidna Marvel razina, sa kvalitetnim dijalozima, smislenom radnjom, odličnim Jonathanom Majorsom, odličnim odnosom na relaciji Kang <-> Scott i Kang <-> Janet, pa čak i sa sasvim solidnom Cassie u prvom dijelu filma.
Ovih 25% je tolki cringe sa isforsiranim humorom i nezanimljivim likovima (prvenstveno mislim na stanovnike Quantum Realma) te sa tolko lošim pacingom ubacivanja navedenog "humora" u ozbiljne scene da mi baš jebeno smanji dojam.
Toliko truda oko Kanga te njegove karakterizacije i motiva, i onda naprave onakvu sprdnju sa Modokom, kriste dragi kolko loše. Na jedan razgovor pred kraj nisam znao kud da gledam od muke.
Netko u Marvelu treba stat na loptu i objasnit kud i kako ubacit smiješne scene, da bude prikladno te da posluži svrsi, a ne da pretvori scenu u jebenu parodiju, jebo ih ja.
Cassie u drugoj polovici filma može proć klincima od 15 godina… jednostavno ne, jebiga.
Nisam nezadovoljan, prvenstveno jer je Kang odličan negativac, al nisam ni brutalno preoduševljen. Sve skupa je solidno, stvara solidnu podlogu za dalje. Eh, sad, s obzirom na prvu post scenu, može bit genijalno, a može bit i meh. Ova varijanta Kanga (original? ) je baš bila odlično predstavljena.
Ne zaslužuje one crvene ocjene i sveukupni prosjek je definitivno prenizak, ali mi niti ne ulazi u onaj gornji dom MCU-a.