Tuhy
Kao upgrade sigurno vrijedi. Ali to što si rekao stoji gameplay je na tolikoj razini o kakvoj drugi devovi mogu samo sanjati. Uopće je užitak samo igrati igru, reakcije i feel napucavanja su toliko mesnati i zadovoljavajući. Savršen prijelaz animacija i fizike kad nekoga ubiješ, svaki ispaljeni metak, strijela , granata imaju svoju težinu. Inercija lika u okolišu i s nepriateljima, dizajn levela i vertikalnost, baš su sve digli na brutalno visoku razinu.
I za voice acting i režiju/prezentaciju se u potpunosti slažem. S prvim dijelom su toliki iskorak napravili da takvo nešto na toj razini nije uopće bilo viđeno u gamingu. Nakon je većina njih digla kvalitetu, ali bih rekao da su jedini koji su im na razini Sancta Monica i Rockstar.
Već godinama čitam svašta o TLOU 2, najčešće o priči gdje se onda na račun toga posere cijela igra što mi je aposlutno suludo. Ja sam po pitanju priče dosta podijeljen jer mislim da su neke stvari napravili iznimno dobro, a neke baš loše.
Odluka da ubiju Joela je odlična, pogotovo tako rano da shock faktor bude još jači. Još bolje je šta nije bilo puno patetičnog prenemaganja, nego je bilo baš onako muški i mučno. Kako i treba biti, odlično motivira igrača i nabije ga emocijama. Trebalo je za to muda, znali su da će podjeliti s tim igrače i svaka im čast na toj odluci. Ellie i njena psihičko stanje je isto odlično prikazano i odlično zaokruženo s onim krahom na kraju. Ako netkome nije jasno zašto Ellie ne ubije Abby na kraju onda baš ne prati trunke toga što se događa u igri, degradaciju Ellienog psihičkog stanja. Meni je kraj baš vrhunski zaokružen, pogotovo s onim zadnjim kadrom.
Eh sad, malo lošije stvari. Gotovo svi novi likovi šta su predstavljeni su mi nagurani i nedovoljno razrađeni, više su tu funkcije radi u priči. Svi dobiju jako malo screen timea i uopće se ne stigne igrač upoznati s njima. Onaj azijat je tu da napravi dijete, njegova nagla smrt bi trebala šokirat igrača, a realno te boli ona stvar kad krepa. Dina i njihov odnos je već u debelom tijeku kad je igrač prvi put upozna. Tokom većine igre je nema i ovo što i ima ne ostavi neki dojam ni opipljivi karakter. A svi likovi i općenito pisanje likova i događaja na Abbynoj strani su mi baš previše prelijeni i izraženi. Igra baš nasilu u početku njegog dijela gura koliko je ona dobra s ocem, pa gle kako se ona igra s pasićem ( A TI SI GA UBIO ), pa kako su oni svi tako friendly, pa onda onu trudnicu itd. To mi je baš lijeno pisanje i igranje na jeftine bodove da se digne Abby. Što je najgore ND je valjda pretalentiran studio i do kraja igre zbilja dobro izgrade Abby. Ali da su mogli bez ovog početnog in your face pisanja, mogli su.
Mislim općenito da bilo dobro da se maknu malo od TLOU i Uncharteda i nek naprave napokon nešto novo. Dosta je bilo već dvije generacije sa ista dva IP-a, bilo je super ali vrijeme je da razvale s nečim novim. Svi znamo da su sposobni.