Nisam baš za opciju da se igra samo sa Ellie, i sumnjam da će doć do toga. Očekujem bar dio igre sa Joelom, prevažan je lik a da bi ga se na neki način izbacilo.
Nagađanja o njegovoj smrti su samo to, obična fanbase nagađanja temeljena na praktički ničemu :)
Važnije je da je potvrđeno da izlazi nastavak ponajbolje igre svih vremena te da nastavljamo priču sa dva lika koji su apsolutno svima ušli pod kožu.
Teško je opisat osjećaj kojim sam gledal trailer, teško je ikome koji nije u gamingu kao mi to objasnit...nebih, recimo, ni pokušal to reć curi jer nikad to nebi mogla shvatit. Umjesto tračka razumjevanja bih vjerojatno slušao replike o tome da sam previše ovisan o gamingu. Što većinom dolazi od osoba koje su opsjednute facebookom, instagramom i sličnim prokletstvima današnjeg "modernog" društva.
Cheereanje sa publikom na svako prepoznavanje nečeg, ozaren osmijeh kad prepoznaš Ellie, trnci kad mala počne pjevat, iščekivanje kad nepoznati lik prolazi kroz kuću, i ono, čisti osjećaj neke euforije, sreće, zadovoljstva, što ja znam čega kad prepoznaš Joela iz profila i čuješ njegov glas kako se obraća maloj.
Nemam neki pametni konkretan zaključak...osim da mi je drago što sam gamer i što živim u ovo vrijeme. I što postoje programeri poput Naughty Doga (te CDPR-a) koji nam omogućuju ovakve igre :)