maverick Slazem se, zacudo Super mi je kad te skuze pa ti dolaze s raznih strana i nikad nije da ce s iste doc, znaju bit nepredvidivi. Jedino mi je nekad bilo cudno i pomalo frustrirajuce sta kad se dignu iz zaklona odma pucaju u tebe dok ja ciljam, kao da stignu u tak kratkom vremenu naciljat i pogodit. A ja ko sljuka aimam tim joysticom i nikak naciljat. Al fina igra
The Last Of Us Part II
Meni je isto borba next level..ne samo zato sta su pametni nego ta imerzija njihove komunikacije..to je tako spontano,realno i logicno..a tek psi i interakcija psa i NPCa..osjetis da je njegov kao da su samo njih 2 povezani i namjerili se na tebe...i onda kad to sve dozivljavam dok citam hrvatski prijevod neznam kad sam toliko bio ufuran..
Jednom sam bacio molotov na psa.
I sad ga čujem kak cvili
- Uređivano
foggy pa realno uopce nije tesko nisaniti iz vatrenog oruzja u metu na nekoj normalnoj udaljenosti.
Problem je hendikep zvan kontroler, a npc-evi taj hendikep nemaju. Malo je cudno sto te skoro svaki metak pogodi cim izviris, ali ajmo reci da su dobro istrenirani u baratanju vatrenim oruzjem i da AI cini svoje.
Pucao sam iz raznih pljuci u zivotu i sumjam da bih npr sa PHP-om ili Glockom promasio osobu na nekih 10 m, da ne spominjem Rafal iz neke puske na istoj udaljenosti.
Mis je majka za napucavanje i u Doom sam jako rijetko masio metu, dok je to sa kontrolerom konstanta
Ubijam sve sa gustom u igri, pa i pse!
maverick Mis je majka za napucavanje i u Doom sam jako rijetko masio metu, dok je to sa kontrolerom konstanta
Da, pa to bez diskusije, miš je nadnaravan u tome. Ja sam ovdje uredno snajpo ljude, naravno da fulam kad izvirim i dignem nižan a njih troje je već izvirilo i odma sam naciljan. Čudno, ali neka bude i realno ajd. Ali do jaja mi je kad te stepu na pod pa s poda u bulju okineš Predivno...Ili ove fore s boka. A trčanje pa držanje kruga kad se baciš kao ormar na pod u puzanje
Ala, toliko sitnica koje su me činile sretnim...
Najgore mi je runnera naciljat, trče i miču tu glavu gore dolje ljevo desno...Pa daj stani da te fino upucam
- Uređivano
Nismo gotovi.
foggy Kuzim sta pricas ali mi ne igramo igre na isti nacin. MHW igram 500h i znao sam danima mlatit i nije mi dosadilo.
Naravno da ne igramo isto. Jer ja igram, a ti odrađuješ duplu šihtu.
foggy Svako drugacije svoju "bolest" lijeci, a moje igranje 15h na dan ne mijenja previse dojam o igri, niti ovoj niti nekoj drugoj. Zna dic zivce i malo hejta treba bacit.
Naravno da mijenja lol. U jednom trenutku dolazi do zamora i onda ti svaka dlaka smeta. Nekom dođe zamor nakon sat vremena, nekom tri, a nekom šest, ali jebote nakon petnaest sati si mrtav umoran, a oči su ti dvije sarme koje imaju najobilniju menstruaciju koliko su krvave.
foggy Zast se ja opce pravdam
Uzmi neku igru pa je recaj.
Pa zato što svaki put počneš srati po igri nakon što ju izigraš do granice nehumanog nakon nekoliko dana. Dok ne osvojiš platinu i full potrošiš igru igraš 15 sati dnevno i onda ne valja ovo, pa ovo, pa ono. A ja ti kažem ovo što sam već napisao. Previše si izigrao i sad ti kompletno svaka sitnica igre ide na kurac, ali ipak znaš da ne bi toliko igrao da ti nije bila dobra. Praktički pišeš dojmove ili recenziju pod konfliktnim mišljenjem o igri, jer si na brzinu i na silu iskusio ono najbolje i u mukotrpnom grindu prema platini si iskusio ono najgore, kako vjerojatno niti jedan dev ne zamišlja svoju igru.
Ja sam ti već rekao da se ne slažem s tvojim načinom igranja za potrebe pisanja recenzija. Vjerujem da trophy guidove radiš vrhunski, ali to traži sasvim drugi pristup. Recenzije nisu breakdownovi igre do potpunog završavanja s platinom, na najvećoj težini i tri puta ako je potrebno. Jer platine znaju biti toliko besmislene da baš traže da ubiješ igrinu mehaniku za brže farmanje ili odigravanje nekim posebnim stilom (npr. full stealth ili nešto). Recenzije se trebaju igrati umjerenim tempom, na srednjoj težini (možda jednoj više jer su recenzenti uglavnom vještiji od većine igrača) i uz mixed gameplay (npr. ako igra ima stealth i akcijski pristup kao npr. Deus Ex, treba igrati i jednim i drugim načinom, balansirano). Recenzent treba iskusiti igru kao što će iskusiti većina igrača. Također, piše se nakon dva dana za većinu igara, maksimalno tri-četiri dana za duge složenije RPG-ove, a ne nakon full odigravanja igre od 100 sati. Recenziju treba pisati prije završavanja igre i na vrhuncu dojmova, dok je i recenzent, kao i igrač još uvijek skroz angažiran u igri, pa kad do izražaja dolazi ono inicijalno oduševljenje ili razočaranje. Sve ostalo je rastezanje i filozofiranje tamo gdje ga nema.
Svaki put se pozivaš na tu frazu "uzmi igri i recenziraj". Ne kužiš što ti to znači? Objasni mi.
foggy E da, i vidio sam da igras fortnite, pa mislim da nemoramo dalje pricat ko sta i kak igra
Nemoj se spuštat na tu razinu. Ne moraš igrat, ali podcjenjivanje daleko najvećeg i najznačajnijeg proizvoda igraće industrije i pop kulture općenito u zadnjih deset godina je infantilno. Evo, igram već koliko, 2 i po godine, i igra mi je perfektna. Zabavno, besprijekorno bug free iskustvo s hrpom novog sadržaja i nadogradnjama svako malo. Dao bog da su sve igre kao Fortnite, po pitanju poliranosti, sadržaja i odnosa prema igračima. Pa gdje bi industriji bio kraj? Ne mislim tako skoro stati sa igranjem i uopće mi nije bad pričati o tome kako igram Fortnite.
- Uređivano
weky foggy Svako drugacije svoju "bolest" lijeci, a moje igranje 15h na dan ne mijenja previse dojam o igri, niti ovoj niti nekoj drugoj. Zna dic zivce i malo hejta treba bacit.
Naravno da mijenja lol. U jednom trenutku dolazi do zamora i onda ti svaka dlaka smeta. Nekom dođe zamor nakon sat vremena, nekom tri, a nekom šest, ali jebote nakon petnaest sati si mrtav umoran, a oči su ti dvije sarme koje imaju najobilniju menstruaciju koliko su krvave.
Vidiš, to što ja uzmem vremena da prožvačem sve živo u igri meni ne mijenja ono generalno mišljenje koje ja u recenziji iznesem. Barem to tako gledam. Ja to radim i spomenem da ljudi znaju i vide što sve igre donese. Mnogi ne idu tako duboko, ali ja odem. Meni to daje dodatni dojam o igri, a što me zasmeta naravno da želim podijeliti sa svima. Meni je glupo napravit recenziju igre koju nisam dovoljno istražio, jer igre nude više osim samo single playera i tog challenga i iskustva. Ja svoj posao shvacam ozbiljno kada je recanje u pitanju i želim dovoljno sve istražiti da iznesem dovoljno kvalitetan sud. Guidovi nemaju veze s time, da ih nema igrao bih igre na isti način (tak ih igram na Switchu također). Za mene je recanje i jedan izazov gdje ja svoj posao želim odradit, a ne napisat mišljenje o igri nakon šturog prelaska. A ovo što si napisao da se recenzije trebaju pisati prije završavanja igre itd, znači totalno se ne slažem s tobom. I dalje ja igru proživim kao svaki igrač, ali o njoj ima više dojma i za one koji su malo luđi. Za svakog ponešto. Kad ja čitam recenziju nekog tko ju je pisao tek toliko, tu ja dobijem napadaje.
Niti jedna platina koja me znala ubit nije skinula ocjenu i onaj bitan dojam igri kad nešto recam. To ne gledam na taj način.
O spuštanju razina nemamo što pričati, došao si na moju FF recu i pitao trolanjem stvari koje su unutra jer ti se nije čitala. To je bezobrazno. Mogu to shvatit, ali ti nemaš takta i respekta i ne znam što očekuješ.
weky Svaki put se pozivaš na tu frazu "uzmi igri i recenziraj". Ne kužiš što ti to znači? Objasni mi
Svatko može napisati recenziju, svatko ima mišljenje. Nemoguće je svima udovoljiti i biti točan za sve. Rado bih pročitao neku tvoju, jer puno toga imaš za reći, pa smatram da onda imaš i takta napraviti takav dio posla.
weky Recenzent treba iskusiti igru kao što će iskusiti većina igrača. Također, piše se nakon dva dana za većinu igara, maksimalno tri-četiri dana za duge složenije RPG-ove, a ne nakon full odigravanja igre od 100 sati.
Prvi dio stoji, to nije upitno, igru treba približiti svima i dočarati im što da očekuju ako nemaju 549kn pa žele biti sigurni.
Ovo ostalo...Neću komentirati.
Postoje bilješke koje se vode dok se nešto igra, čisto da se taj prvi efekt vjerno prenese. I sve vezano.
@Zero Prestajem, sve ovo vezano je uz negativne komentare stvari iz ove igre. Ne znam čemu, ali eto uvijek eskalira. Back to topic.
Prešao sam igru drugi put noćas. I dalje mi se igra.
Na njuškalu već ima po 300kn rabljenih primjeraka, ako nekog zanima. Vjerojatno odmah planu, ali iskaču pomalo.
Nemojte dalje ovdje o tome, toliko obzira možete imati s obzirom da ste debelo offtopic.
Evo mali update mojih tegoba.Instalirao sam igru na externi hdd i igram s njega.Smrzne se opet na istom levelu.Šta sad?
- Uređivano
Nista boljega od baciti molotovljev koktela na gadove i pascaduriju. Pa uzivas u cijukanju jednih i drugih! GotY zasad!
maverick
Ovo je gamer ljudi!
#nemalabavo
wooddiebone evo ti jos jedan Herz!
Danas na poslu tapija..ja i kolega komentiramo igru..on dalje od mene stigao pa se morao suzdrzavat spoilera i onda smo random situacije iz borbe komentirali.Materijala koliko hoces.Dosla marenda,frajer lagao sefu da mu nije dobro i ode kuci u 10 igrat.Do kraja smjene je zavrsio
Možda će netko reći da sam lud, ali Days Gone može se bez problema boriti sa part II na polju grafike. Ne mislim na sitne detalje. Ali sama grafika bez beda. Plus Days Gone je prava open world igra i promjena dana-noći-vremenskih (ne)prilika je show program. Ne moram spominjati i horde zombija. Horde mi fale u TLOU..
Inače imam 23h.
Days gone je jako podcjenjena igra
Nažalost ali igra je stvarno super. Lani sam je prešao u 8-9 mj i znam da sam ful uživao. Naravno nije bez mana ali za novi IP sve pohvale. Jedva čekam nastavak i prodaja je bila vrhunska (s obzirom na ocjene) tako da je nastavak sigurno već u nekoj fazi izrade. Bit će jedan od ljepših PS5 naslova.