Dakle sve se svodi na to da je u biti Abby glavni lik The last of us igara.
Znači, sve one emocije i problemi, sve dobro što je igra dala, a igra je ako ne najbolja na Playstationu onda u top 3, nebitno, negativno i prisilno zaboravljeno.
Sve što sam znao i proživio u prvom dijelu nije više bitno jer je to samo uvertira za Abbx. Abby je jedan od najgorih protagonista u igrama uopće.
Užasne kretnje u igri, izgleda da ne znaš jel muško il žensko, ženska lakog morala, bez karaktera i ikakve povijesti, arogantna, bahata i ufurana, apsolutno nepotreban lik po meni.
Veliki fail je ovaj zaokret po meni. Otišli su u sasvim krivom smjeru, trebali su, ako već idu prema tome, prikazati to sve na drugi način. Gdje bi i mi igrači bili zadovoljni a ne samo Druckman. Po meni nastavak legendarne i epske igre koji nije trebao postojati.
Nadam se da nisam nekome spojlao ako nije igrao.
Ma ni nemojte igrat, nema smisla. Ubit ćete jedno divno sjećanje u sebi i pobuditi mržnju gdje ona to nikada nije trebala biti.

Cim je jefan takav lik u igri napravio takvu turbulenciju, nerado cu ovo rec, al brijem da cu morat odigrat igru.

Pas mater

Kikiller

Sad but true 🙁 i ne samo to što je Aby bezveze. Nego ni Ellie nije ni blizu simpatična ko u jedinici.

yakuza_stinger jelda? 😆
      Stvarno je fascinantno koliko je ova igra polarizirajuća, koliko mržnje i snebivanja izaziva kod nekih, a koliko oduševljenja i pohvala od drugih.

Po ne znam koji put, svaka čast Naughty Dogu, svaka čast Druckmannu. Kapa do poda na ideji i realizaciji, ali i hrabrosti u ostvarivanju i jednog i drugog! Igra je tehnički, narativni i emotivni masterfuckingpiece. (Meni).

Meni je igra savršena u svemu osim tog aspekta s pričom jer mi je jeftin i ne sviđa mi se taj smjer. Život nije crno-bijel i to je igra savršeno dočarala, ali meni je draže u filmovima, serijama, igrama, knjigama da stvari ipak budu crno bijele, da se zna tko je dobar, a tko zao i to je to. Ali samom gameplayu, zvuku, grafici, fizici i svemu ostalom rijetko koja igra može prismrditi i to treba respektirati.

Igra je okej, i tko zeli, nek ju odigra, tko ne, ne mora.. Svatko ce dati svoju ocjenu kada ju prodje.. ja jos nisam, i negdje na pol puta sam.. Ali, svatko ima svoje misljenje, i po tome, ne treba suditi o igri.. Svasta se pisalo i za Ghost of Tsushimi, a igra je za mene, pre odlicna..

Kikiller
      Glavni lik nisu ni Joel, ni Ellie, ni Abby.
      Glavni lik piše u nazivu igre.
      The Last of Us

Ma znao sam da će salve svega bit ovdje ali ja sam još uvijek razočaran sa igrom i s tom njihovom jeftinom predstavom.
      Sjetite se samo onog igrokaza kad su pokazali Joela na onoj presici gdje su svi doslovno popadali od sreće jer ćemo imati Joela u nastavku, da moći ćemo s njim igrati!
      Jeftino i prejeftino.
      Al gejming sve više ode u kur... pa ništa nije čudno, ali to je druga priča doduše...

Kikiller I mogli smo igrat s Joelom. Nisu lagali.

Btw, ono što si vjerojatno htio reći, a i oni što često Chono navodi kao kriminalni grijeh, su lažni foršpani. Budući da Naughty Dog svojim pristupom i realizacijom, ali najviše - naglaskom na narativni segment, ozbiljno koketira s filmskom industrijom, ovakav pristup "lažnog" reklamiranja nije ništa novo ni ništa negativno. To su djela kod kojih je radnja jedan od temelja igre i mnogi ljudi ne žele ni gledati foršpane i izbjegavaju ovakve topice kako si ne bi uništili vlastito iskustvo konzumiranja igre.

I Disney je u svojim Marvel filmovima imao lažne trailere da nas navuče na krivi kolosijek pa da budemo iznenađeni nakon što actually probamo.

Tzereen
          Ovo me podsjeća na Ubisoft i njihove trailere sa super grafikom, pa onda poslije ipak nije 😃

Nema ovo veze sa lažnim oglašavanjem.
          To je ko da kažeš da je Cabin in the Woods lažno oglašavan kao hororac, a zapravo je satira ili Sweeney Todd za koji se skrivalo da je full-blown mjuzikl do samog izlaska.
          Ili pak Panov Labirint koji je po trailerima bajkoviti fantasy film za djecu, a zapravo je nevjerojatno mračan i tragičan.
          Drive se reklamirao kao akcijski film na tragu F&F serijala, a na kraju je ispao drametina.

Možda najbliže TLOU2, Godzilla iz 2014. je u trailerima prikazivala Briana Cranstona kao glavnog glumca, a lik je totalno sidelinean i umre kao motivacija Kick-assu.

Ponovit ću opet.
          Igra nema problem sa svojom kvalitetom ili lažnim oglašavanjem, pričom itd. nego očekivanjima koja su neki fanovi postavili sebi samima.

Npr. ja kao ogroman fan originala se malo osjećam uvrijeđeno kad mi neko tvrdi da je dvojka tolko loša.
          Kužim da igra ima problema, ali za mene, i za jako puno drugih fanova je to apsolutno dostojan nastavak na original tonom, porukom, sentimentom, svim.

Isto je i dokazano tako što je proglašena igrom godine od strane većine igrača.

Tzereen nope, to je buraz navodio. Meni osobno je cijela igra kriminalni grijeh, osim tehnicke strane. Za naslov koji se bazira na prici, taj dio mi je osobno uzasno odraden. Sami noviteti u gameplayu su mizerni s obzirom na jedinicu ako gledamo i tu stranu. Ja sam pisao da ovaj naslov izvlaci visoka produkcija i legacy jedinice, jer da se ovo nastavljalo na obradenu tematiku i nacin njezine obrade iskljucivo kakvu ima dvojka, odnosno da je jedinica imala ovakav ton, teme i prikaz price, puno manje ljudi bi uopce zaigralo duju. Ali mozda bi bilo i manje razocaranih. Who knows. Uglavnom puno prasine oko same igre, ali nebitno, rijetki su koji ce ovo dva puta prelaziti.

Ma ja sam kriv što sam uopće pisao danas tu nešto.
            Činjenica je da igra ima pola koji ju vole i pola koji ju mrze.
            Ja sam lagano obrisao dvojku iz glave i ostavio jedinicu i ne srdim se ja....

@chono7
            Potpuno se slažem sa svime. Osobno prvi dio sam odigrao barem 8 puta i vjerojatno će pasti još koji prelazak. Dvojku sam završio i odmah riješio.

Ja je neću ponovno proći samo radi one debilne arena boss bitke. Oni koji su prošli, znaju.

Znači to je daleko najgori dio igre i stvarno mi se ne mili opet prolaziti taj dio.

Mislim, ionako rijetko kad prolazim ponovo igre, gotovo nikad. Ja sam samo jednom prošao TLOU1 i to u original verziji na PS3. Imao sam je i na PS4, ali je nisam prošao. Ovo ne kužim kako neki mogu ponovo prelaziti igru 5-6 puta, koja je btw story driven. Nemam šta tu opet prolazit.

Neka mi ostane u dobroj memoriji.

chono7

Ja sam je prešao već dva puta ali zbog gameplaya i jer su napokon makli film grain.