Baš priveo kraju MGS2 HD prije neki dan i ne znam, meni ovo nikad neće biti u top 2 MGS naslova. Igra se tehnički sjajno drži, igriva je, AI nije zastario niti malo (naročito danas gdje je i u drugom planu kod većeg broja igara), priča i poruka je itekako relevantna i danas.
Ali...s druge strane Plant je užasno monotono i nezanimljivo okruženje, bossovi su nekarizmatični i dosta jednoplošni (jedino mi Fatman i borba s njim predstavljaju svijetlu točku ove igre), Raiden je i dalje jebena namjerna (bravo za tvoju odvažnost Kojima) prevara od protagoniste lol. I definitivno je previše patetike s umiranjem nekih sporednih likova, čak i više nego u drugim nastavcima, rekao bih. Stvarno sam se silio ovaj put (treći prelazak svekupuno čini mi se) da zavolim i više cijenim ovaj nastavak, i koliko god bio ambiciozan i neuobičajen za svoje vrijeme, to mi ipak ne uspijeva.
Naravno, to je samo moje mišljenje i ne sumnjam da za skoro svaki navod postoje i kontraargumenti. No na kraju dana, ili ti se nešto sviđa ili ne, za mene je MGS 2 u većoj mjeri ovo drugo.
A sad na MGS4, pa da zaključim ovo poglavlje s ponovnim odigravanjem najslavnijih nastavaka na jedan duži period.