Meni je ta boss borba vjerojatno u top 5 (u top 10 miljun posto) boss borbi svih vremena, a igrao sam jako puno igara.

Se sjećate tek noćne more? U to vrijeme još su se kupovali pirati i baš par mjeseci prije, dogodilo se da je moj gusar zajebao meni i frendu jednu igru (ne sjećam se koju). Na jednom dijelu bi se jednostavno počelo smrzavati i neke retardirane boje po ekranu.
I tako igram MGS3, ubace me u zatvor i ta scena. A ja luuuuuuud! Govorim u sebi aaaaaa ne možeš mi sjebati ovu igru. Kad nakon nekog vremena i mlataranja po đojstiku, Snake se trzne o well 

Genijalna je trojka u svakom pogledu, ali SoL : :

Kad se samo sjetim The Sorrow-a.. pa mislim da sam njega 2 mjeseca prelazio jer nisam znao što napravit, a u to vrijeme nisam imao internet da provjerim kako ga proći.

Još uvijek se mogu jasno sjetit te slike u močvari. Mislim da će me zauvijek proganjat koliko sam vremena tamo izgubio

Genijalna je trojka u svakom pogledu, ali SoL : :
2 je prica za sebe renda moj

Pa to i kazem 😌

Nešto poput MGS2 se više nikad neće dogodit jer bi bio preveliki financijski rizik, a manja indie igra koji bi napravila slijedeći korak u istom ili sličnom smislu neće biti prepoznata zbog manjka marketinga i brenda i tiho će past u zaborav.

Uživajte u ostatku dana. :)

Složio bih se. Koliko MGS3 bio super, ta igra je igranje na sigurno za razliku od MGS2 za čiju izradu je trebalo imat big cojones. Po meni najbolji nastavak i kulminacija nakon čega je serijal komotno mogao prestati postojati.

8 dana kasnije

Baš priveo kraju MGS2 HD prije neki dan i ne znam, meni ovo nikad neće biti u top 2 MGS naslova. Igra se tehnički sjajno drži, igriva je, AI nije zastario niti malo  (naročito danas gdje je i u drugom planu kod većeg broja igara), priča i poruka je itekako relevantna i danas.

Ali...s druge strane Plant je užasno monotono i nezanimljivo okruženje, bossovi su nekarizmatični i dosta jednoplošni  (jedino mi Fatman i borba s njim predstavljaju svijetlu točku ove igre), Raiden je i dalje jebena namjerna (bravo za tvoju odvažnost Kojima) prevara od protagoniste lol. I definitivno je previše patetike s umiranjem nekih sporednih likova, čak i više nego u drugim nastavcima, rekao bih. Stvarno sam se silio ovaj put  (treći prelazak svekupuno čini mi se) da zavolim i više cijenim ovaj nastavak,  i koliko god bio ambiciozan i neuobičajen za svoje vrijeme, to mi ipak ne uspijeva.

Naravno, to je samo moje mišljenje i ne sumnjam da za skoro svaki navod postoje i kontraargumenti. No na kraju dana, ili ti se nešto sviđa ili ne, za mene je MGS 2 u većoj mjeri ovo drugo.

A sad na MGS4, pa da zaključim ovo poglavlje s ponovnim odigravanjem najslavnijih nastavaka na jedan duži period.

6 dana kasnije

Odigran i MGS4. I dalje mi ostavlja gorko-slatki okus u ustima. Igra je baš fan service, igrivost u drugom planu, kilometarske animacije i objašnjavanje apsolutno svega. Neke stvari je možda i bilo najbolje ostaviti nedorečenima i nakon MGS 2 ovo baš ostavlja dojam igre koja se prisilno radila. Što je još najgore, čak i HD kolekcija se bolje drži od MGS4. Baš ga je vrijeme nagrizlo, sa svim tim sivim tonovima, mutnim filterom i povremenim frame dropovima u kompleksnijim situacijama. Ali zato su animacije prva liga i sam bog zna da ih ima puno i da traju cijelu vječnost. Od 20h igre valjda pola od toga je otišlo samo na pasivno gledanje. Kakav god bio, na kraju je ipak poslastica za fanove, ali nažalost i jedan od, ako ne i najlošiji "veliki" MGS.

Za mene (uz MGS V) ovo je dovršen i finalan serijal. Hvala ti Kojima i puno sreće na nekim drugim projektima. Ironija što je nakon svih najava konačnih MGS-ova ipak bila potrebna cipela iz Konamija da se to uistinu i dogodi.

4 dana kasnije

Samo da zadrze/daju na izbor original kameru, kao u MGS3 Subsistance.

Rimejkat Metal Gear i Metal Gear 2, a MGS2 i 3 samo grafički overhaulat bez diranja ostaloga bi bilo fora, samo ne znam na što bi to ličilo sudeći po tome kakav je sadašnji Konami.

Rimejkat Metal Gear i Metal Gear 2, a MGS2 i 3 samo grafički overhaulat bez diranja ostaloga bi bilo fora, samo ne znam na što bi to ličilo sudeći po tome kakav je sadašnji Konami.
-"Snake, are you trying to save the game?"
-"Yeah"
-"I will need your credit card number?"
-"Credit card?"
-"Yes, a credit card is a device that makes the nanomachines in your blood slow down your metabolism by imputing a special code, this will let you rest for longer periods of time"
-"Huh, so where do i find this code?"
-"Just look inside your wallet Snake"

-"Snake, are you trying to save the game?"
-"Yeah"
-"I will need your credit card number?"
-"Credit card?"
-"Yes, a credit card is a device that makes the nanomachines in your blood slow down your metabolism by imputing a special code, this will let you rest for longer periods of time"
-"Huh, so where do i find this code?"
-"Just look inside your wallet Snake"
Ovo kao da Snake i VoiceoverPete pričaju  xD

8 dana kasnije

Rimejkat MGS3 samo grafički overhaulat bez diranja ostaloga, samo ne znam na što bi to ličilo sudeći po tome kakav je sadašnji Konami.
Licilo bi vjerojatno na govno s obzirom na konami. Takodjer koliko god volio mgs3 trebalo bi maknuti loading screen (zonanje) zbog dnasnjih standarda, a i opcenito, sto bi opet donijelo nove probleme jer se sami koncept miejnja. takodjer obavezno uvesti over the sholder pucanje,ali ostaviti i ono iz prvoga lica, bas kao u mgs5. ono najbitnije je mogucnost kretanja u cucnju jer je to najkriminalniji aspekt mgs-a 3 jer ni ne postoji pa je lako dolazilo do alert faze jer snake reagira po svome u nekim situacijama, tj digne se sam od sebe iz lezeceg stava. definitivno maknuti scenu pracenja i bejbisitanja eve sa kraja igre jer je to horor koji se nezaboravlja, pogotovo na european extreme tezini. ta dio uopce nije relevantan za plot niti nista i moglo je nakon scene crasha odmah prijeci na onu kada njih dvoje dolaze do jezera bez nepotrebne frustracije i pokazivanja idiotskog AI suborca te odvratne mehanike dohranjivanja eve svakih 10 sekundi. jedna od najfrustrirajucih, najglupljih, najnepotrebnijih i najlosije napravitih dionica u gamingu. to su oni glavni problemi koje bi pri rimejku trebalo ispraviti i jos nekolicinu sitnih ne toliko krucijalnih...

Ne vjerujem da bi im bio ne znam kakav podvig da sve rekreiraju u Fox engineu po uzoru na MGSV, a zvuk sam remasteriraju.

Mislim, već smo svjedočili ovom remek djelu: https://www.youtube.com/watch?v=zK-91uGUIC8

Ipak, ja bih radije da konačno naprave port HD kolekcije za PC (ajde, možda i neko HD reizdanje MGS1, samo da nije Twin Snakes). Čisto zato da jednog dana mogu na pošten način zaigrati igre ako ostanem bez ili mi se pokvari PS3.

Bas to. MGS1 hd u stilu Resident Evil remstera/rimejka jedino dolazi u obzir. level dizajn jednostavno nije za pogled iz treceg lica ala twin snakes. inace twin snakes uopce nije tako losa igra ako ignoriras akrobatske budalastine koje se protezu kroz nekoliko animacija (no takve gluposti postoje i u mgs4), samo sto je prelagana. tbh mogao bih opet na wii zagrati...mgs3 kao mgs3 se i dalje dobro drzi i tu nema neke potrebe za mejkom nego, kao sto velis, kvalitetan PC port jedne od najboljih igara ikada bi sasvim dosta bio...