Ako netko zeli, na steamu je trenutno HD + oba DLC-a na akciji za 8€, ja sam uzeo 3 komada za braću i sebe pa ćemo igrat. Ako uzme netko javite se tu pa cemo se dogovoriti za koji game multi-ja.

Win win trupe su ti oni katapulti (onager) i long bow archeri od engleza.

Ma ima tu više kombinacija i strategija, ti katapulti (ako mislis na one spore drvene) lako padnu, a konji do njih lako dođu. Bolji su mi oni cannon bombarderi koji su mobilniji, brze i češće pucaju i lakše mogu pogodit i trupe. Također od strijelaca su mi bolji ovi s puškama, nekak brže počiste trupe ispred njih, ali naravno moram ih zaštit ispred sa najčešće konjanicima.

3 godine kasnije

Objavio/la: @hideookoojima

Jeli igra izašla i ako je kolika je cijena ?

mislis ovu na 4k verziju sto je dostupna preko MS storea?

Objavio/la: @hideookoojima

Mislim na 4k ?

izasla je prije 2 tjedna na xbox gamepass za PC  :)

16 dana kasnije
3 godine kasnije

Sjećam se još u osnovnoj dok sam bio, mamin bratić s kojim smo jako bliski bili i koji nam je kupovao igre u to vrijeme, pričao nam je o jednoj toliko dobroj igri u kojoj gradiš svoj grad, vojsku praviš, sječeš drva, kopaš zlato.. ma nestvarno je zvučalo u to vrijeme. Rekao nam je da se igra zove Rendžo Empers. Bratić nažalost nije znao riječi engleskog u to vrijeme i jednostavno nam je rekao ono što je on zapamtio dok je bio kod frenda kod kojeg su to igrali. S obzirom da mi je to zvučalo kao najbolja igra ikad, sljedeći put kad je mama išla u grad rekao sam joj da ode do igraonice i traži taj famozni Rendžo Empers za naš čipirani PS2 koji smo imali u to vrijeme. Nažalost, mama se vratila iz grada bez igre jer je prodavač rekao da ne zna nikakvu igru tog imena. Par mjeseci je prošlo kad sam ja s mamom bio u gradu i slučajno smo prolazili kraj igraonice i ja sam htio još jednom pitati za Rendžo Empers. Prodavač je opet rekao da nema pojma o nikakvoj igri tog imena, ali me pitao znam li o čemu se radi u toj igri na što sam mu opisao igru kako je meni bratić opisao. Prodavač se nasmijao i rekao da se ta igra zapravo zove Age of Empires. Začudo, ne znam ni sam iz kojeg razloga, ta igra je izašla za PlayStation 2 koji smo mi tad imali (nismo imali PC) i taj dan smo ju naručili. Nekoliko dana kasnije smo pokupili igru i uživali smo u Rendžo Empersu godinama.

I dan danas s burazom kad dođe za godišnji iz njemačke zaigram AoE2 i svaki put kad jedan drugog pitamo hoćemo li igrati kažemo "Oćeš Rendžo Empers?".

Brijac Je igra svog vremena. Svi smo bili ovisnici o njoj.

Lijepe uspomene.

Brijac ja se ne sjecam na koji način sam došao do nje, ali pretpostavljam da sam ju pokupio sa onog isprintanog popisa na A4 papiru gdje je jedan čiko diler imao i nju među ostalima (za pc), igrao sam do neizmoglosti istu, svaka partija je bila totalno novo iskustvo, izlizo sam ju toliko, da su kasnije cheatovi (npr. onaj sa autom) bili hit jer je to bilo nešto novo, ma uspomene samo takve, a pogotovo kad sam otkrio da mogu očistiti kuglicu na mišu, pa kad je sve krenilo kliziti, good old times

6 dana kasnije

Genesis

Nije još, ali će biti dostupna danas u 18h po našem vremenu

Jedna od najboljih igara uopce!