Maxa možda vidimo tek tamo iza RDR 2, sumnjan da će Remedy radit opet na njemu, Rockstar je Rockstar. Samo je Blizzard jaci od njih u bizmisu.

Treći dio je uvjerljivo najbolji od trilogije.
Jednostavno epska igra.
Reklo bi se ispred vremena.
Jedna od rijetkih igara uz RDR i MGS 4 koja je objedinila savršen gameplay, priču, grafiku, zvuk, likove
u jednu cjelinu.
Igra je bila svijetla po tonu ali istovremeno jako mračna uz dosta neočekivanih događaja.
Priča nije pobij zločince i spasi svijet priča kao u "krepaj muški" sa Bruce Willisom.
Već je na nekoj profesionalno(zbog njegovog posla) ali istovremeno osobnoj razini što shvatimo
po Maxovim komentarima pred kraj igre.
On je cijelo vrijeme očekivao da ga ubiju, što se vidi na kraju.
Mogu samo reći na ovo AMEN :)  btw Kada se sjetim kada su neki na rebootu pisali da je MP3 jako loša igra

Imali li kakvih informacija kada stiže nastavak ?

I nakon trojke mislim da nitko ne bi htio Maxa za bodyguarda 

uz Vanquish najbolji TPS ikad napravljen, sve na max razini.

Max Payne mi je jedna od najdražih igara svih vremena, zajedno sa Max Payne 2.
MP 3 mi je iako odlična igra, odličan i zabavan shooter, jako loša u smislu Max Payne igre. Nema dušu koju su imala prva dva nastavka i writing mi je bio lošiji i kičast. Znam da se puno vas ne slaže samnom, i iskreno davno sam igrao pa se ni ne sjecam tocno sto me sve smetalo, ali bilo je riječm o nekim finesama i detaljima koji kad se zbroje, ne ostavljaju onaj dojam kao prva dva nastavka.
Remedy više ne može raditi na MP jer je IP u vlasnistvu Rockstara koliko znam, a iskreno mislim da vise ni nema smisla musti starog Maxa.

Najviše mi se sviđa kako su se oprostili sa Maxom u onom easter eggu u Alan Wake naslovu. E ta jedna scena je više Max Payne, nego cijeli Max Payne 3.

Ja se apsolutno slazem s tobom sto se tice trojke. Moze to bit ok igra, al trojka je po svemu losija od prva dva nastavka.

Trojka je meni osobno po gameplayu dosegnula sam vrh. Ispunili su sav potencijal koji su mogli izvrsnom fizikom.

S druge strane, priča je bila... Dobra. Jako dobra, no ne toliko makspejnasta koliko je trebala biti. Iako su dobro iskoristili setting Brazila, najviše sam se veselio onim flashback poglavljima gdje bi se vraćali u tmurni i hladni New York.

Uz to, najveći minus mi je bio što je Max pred kraj preživio već stvarno previše. Počelo je ko Umri muški, završilo ko Umri muški 4.

također dijelim isto mišljenje dečki, trojka je odlična igra ali nije on pravi Max Payne štih.. Noir atmosfera.. zbog toga je i meni prvi dio daleko najbolji..

Sa tin je gotovo bilo u drugom nastavku, treci je vec bija ubij sta vise mos

Bemti kako bi kupio remaster na PS4 ove trilogije ili barem MP3.

Ovo mi je jedina igra koju nemogu na kontroler igrat..jednostavno mi je pretesko ciljat..i nema mi gust..vise mi odgovara mis kad u bullet timeu petoricu bez greske headshotam dok letim zrakom..A inace sve tri igre odigrao sam samo sa pistoljima..ili dual berrete ili ingrams..

Ajde da i ja dam svoj obol temi...

Short version:

Max Payne 3 - Level Design je mrak, u početku malo smeta što smo dosta ograničeni kretanjem, a tako i razno raznim hintovima i pomoćima, koji razbijaju početnu imerziju, no nakon uvodnih sat vremena sve sijeda na svoje mjesto. Gameplay mehanika je sami vrh ponude što se tiče TPS igara i funkcionira briljantno. Rockstar je napravio fantastičan posao u gotovo svim segmentima. Posebno mi se se sviđa briga za razno razne detalje koji su sada standardni za Rockstar. Priča je odlična, kao i prezentacije iste. Likovi su dosta dobro i napravljeni i okarakterizirani. Na stranu bih uzeo jedino cijelokupnu familiju Branco, koja je užasno površno i šturo odrađena, no kako fokus priče nije na njoj, taj minus nekako mogu progutat. Možda još ostaje žal što leveli u New Jerseyu nisu potrajali barem još sat vremena; jer je atmosfera tog vremena izvan svake pameti! Toliko toga je dobroga u ovoj igri, da mi se neda ni nabrajat, ali jedna stvar me je cijelo vrijeme titrala i davala konstatno savršen osjećaj, a to je Maxova naracija, njegovo stanje i pogledi na sve, kao i postepena reakcija na sav kaos koji se zahuktava oko njega. Dijalozi su napisani fantastično, neznam sad niti jednu igru, koja bi mi imala bolje napisane dijaloge od ovoga. Nakon drugoga prelaska, stvari ostaju slične; nije najbolja Rockstarova igra, ali je definitivno sam vrh, kako Rockstarovih igara, tako i TPS ponude. 96/100

Long version:

Malo gledao starije teme, da vidim da li mi je ovo bio drugi ili treći prelaz igre i ispada da je drugi. Igra mi je još bolje sjela nego pri prvom prelasku. Dobri stari cinični Maxonja je u ovom trećem nastavku najbrutalniji dosada. Ne samo po izgledu i iskušenjima kroz koja prolazi, nego se to vidi po komentarima u naraciji koja je ni manje ni više nego apsolutno savršenstvo. Pošto sam po prelasku igre, odmah išao odigrat i završtiti predhodnika The Fall of Max Payne, uvidio sam koliko je zapravo igra puna malih referenci na predhodnike. Primjerice ako u trojci kod klavira odlučite odsvirati Maxovu temu iz serijala, uz poznatu melodiju, Maxonja će izreć točno identičan set rečenica iz dvojke. Isto tako nakon kraja igre glazbena podloga je identična onoj, u zadnjem levelu, kada Max riješava zadnjeg Bossa. No da pustim na miru predhodnike i skoncentriram se samo na ovaj treći nastavak. Level Design je mrak, u početku malo smeta što smo dosta ograničeni kretanjem, a tako i razno raznim hintovima i pomoćima, koji razbijaju početnu imerziju, no nakon uvodnih sat vremena sve sijeda na svoje mjesto. Gameplay mehanika je sami vrh ponude što se tiče TPS igara i funkcionira briljantno. Rockstar je napravio fantastičan posao u gotovo svim segmentima. Posebno mi se se sviđa briga za razno razne detalje koji su sada standardni za Rockstar. Priča je odlična, kao i prezentacije iste. Likovi su dosta dobro i napravljeni i okarakterizirani. Na stranu bih uzeo jedino cijelokupnu familiju Branco, koja je užasno površno i šturo odrađena, no kako fokus priče nije na njoj, taj minus nekako mogu progutat. Možda još ostaje žal što leveli u New Jerseyu nisu potrajali barem još sat vremena; jer je atmosfera tog vremena izvan svake pameti! Toliko toga je dobroga u ovoj igri, da mi se neda ni nabrajat, ali jedna stvar me je cijelo vrijeme titrala i davala konstatno savršen osjećaj, a to je Maxova naracija, njegovo stanje i pogledi na sve, kao i postepena reakcija na sav kaos koji se zahuktava oko njega. Dijalozi su napisani fantastično, neznam sad niti jednu igru, koja bi mi imala bolje napisane dijaloge od ovoga. Nakon drugoga prelaska, stvari ostaju slične; nije najbolja Rockstarova igra, ali je definitivno sam vrh, kako Rockstarovih igara, tako i TPS ponude...

Kao što rekoh odmah po prelasku trojke, bacio se na dvojku. Malo mi je savršenost igre splasnula, nakon što sam je odigrao tri godine od zadnjeg prelaska; tada je to bilo tik pred izlazak trojke, da se prisjetim nekih stvari, da je recenziram iz onog vremena, bila bi to desetka, ali 12 godina kasnije, igra se jako dobro drži i uz par dobrih modova dobro i dan danas izgleda; no neke stvari je ipak pojelo vrijeme. Ovako nakon valjda desetog prelaska čvrsta devetka, zastarjelost ubija genijalnu prezentaciju, gameplay mehaniku i izvrsnu Noire atmosferu. Stripovska prezentacija priče je savršena, no nakon Rockstarove trojke, osjeti se mala "neozbiljnost" Remedyeve igre...

Meni u trojci samo one rane smetaju i ubijaju imerziju..nekako me bode u oci kada mu iz leđa krvare 3 do 4 rupe metaka bez obzira na sve.

A sta se tice klavira ja sam kroz igru 3 puta pokusao svirat i svaki put je reko da je ili pijan ili nesto drugo..i tek na zadnjoj stazi je odsvirao,rasirio ruke i reko "finaly,soundtrack of my life".. Nevjerojatan je sa svim komentarima i sarkazmom.Toliko smisljenih smjesnih izjava samo dok random painkillere uzima a kamoli ono vezano za mainstory. Prejak je kad ga sniper pogodi u ruku pa kaze da mi je ozljeđena druga najdraza ruka za pit XD A isto tako igra ima neke od najjebenijih macho scena. Brutalno mi je ono kad ga za stolom zaskoce cetvorica i kad izreagira sa nogom gurnut stol u njih i izvadi pistolj..pa ono bacanje kroz staklo gurajuci neprijatelja ili preskaknje iz jednog vlaka u drugi kroz prozor i pucanje sa poda. A u new jerseyu kad ga za barom zaskoce napuhani klinci je cisto savrsenstvo i vrhunac produkcije prikaza do kuda su igre dogurale.Ona sekunda kada mu mali seronja spomene zenu a on ga onim pogledom sasjece to cu pamtit dok sam ziv.I nista ne kaze,nista ne napravi ali taj pogled i ta sekunda sve kazu.I onda lik osamari zensku a on bez okljevanja vadi pistolj,igra prebacuje kontrole na nas za ekranima i pucas mu u trbuh..igra ne nudi izbor ali cak i da nudi,dao bi se kladit da nebi bilo igraca koji nebi pucao u tome trenutku.

Evo neki moji izdvojeni momenti..mozda ovo nekog nabrije na igru :)
http://www.youtube.com/watch?v=uZN7-zurdaE

6 dana kasnije

Tko jos misli da ima prostora za cetvrtog Maxa u ovakvom setingu opet?Nesto kao Uncharted 4 onako "for the last time"
http://www.youtube.com/watch?v=fSJgO7mgUKo&

Moze Maxonja jos pobit pola planete ima snage u njemu. A i trojka naslucuje da ce bit nastavak

Ne znam jel postoji ijedan nastavak u gaming industriji koji bi me više obradovao...

Apsolutno da...

6 dana kasnije