MAX PAYNE SERIJAL
Max Payne (2001.god)
-DEVELOPER: Remedy Entertainment
-IZDAVAC: Rockstar Games
Max Payne 2 The fall of the Max Payne (2003.god)
-DEVELOPER: Remedy Entertainment
Max Payne 3 (2012.god)
-DEVELOPER: Rockstar Studios
-PLATFORME: PC,Ps2,Ps3,Xbox,Xbox360
-SOUNDTRACK: Kärtsy Hatakka,Kimmo Kajasto (1 i 2),Health (3)
http://www.youtube.com/watch?v=lYIYYUSrwQs
http://www.youtube.com/watch?v=as9BCiK16d0&
http://www.youtube.com/watch?v=6_CLdSfH3QM&
TPS trilogija o kojoj netreba trositi puno rijeci i obavezno stivo svakog gamera.Meni osobno najbolji TPS i najbolji shooter cjelokupno bez obzira na zanr TPS/FPS.Zasigurno i jedna od najboljih igri,a Max kao protagonist.Snazna prica i storyteling opcenito,snazan gameplay,noir atmosfera (1 i 2) i sinonim za bullet time u gamingu.Kada se radi o Max Payneu,moze se raspravljati samo o jednom pitanju na koje rijetki imaju odgovor...i cak ni onda nisu u pravu.
...Koji je nastavak najbolji?
Max Payne serijal
Nema tu najboljeg.svi su najbolji.
Covjece ovo su igretine i pol..
Kad bi bar izdali sve za ps4 remastered.....
Kolko sam samo mis siloval sa onim slow motionom :)
MP prvi dio jer je uveo slow motion.
Ona scena u podzemnoj i pucnjava kao u Matrix-u, kad frcaju pločice, pa trenutak kad si sav u crvenom i nakon žestoke borbe pronađeš u ormariću jedan jedini lijek. Ahhh. I onda izađeš na zrak, a napolju te čekaju sa sačmaricom njih trojica, a ti imaš samo četiri metka.
MP drugi dio zbog Mone. Mona je zakon i oduševljen sam što su je stavili u MP3 mp. Kad se sjetim kako lijepo izgleda s dva uzija i leti iznad stola dok čahure padaju po parketu. Priča u drugom dijelu je također odlična i sve mi se sviđa. Možda čak drugi dio najviše.
MP treći dio jer je Max ostario. Postao je zrel, pije i jede puno više nego prije, nabacio je 20 kg mase i u potkošulji ne izgleda kao Bruce Willis već realno kao svi gameri koji su 35+, da ne kažem 40+. Sviđa mi se što je i dalje onaj stari, dobri Max koji lomi kosti, ubija bol alkoholom i anelgeticima.
Odlicni komentari Djelim isto misljenje sa obojicom
Predobra slika! Baš se vidi velika razlika od igre do igre.
Inače ne mogu reći da sam neki extra fan serijala ali mi je drag. Prešao sam dvojku na PS2, trojku sam došao do pola (ne sjećam se više zašto sam prestao) a jedinicu sam igrao kod frenda.
U kolekciji imam dvojku i trojku. Cover dvojke vrhunski :)
Meni je treci dio najbolji, jbt mislio sad da ne moze bit mracna radnja a kad ono bila mi je mracnija nego u dvojci. Bas su brutalno napravili atmsferu i sve. A da ne pricam da osjecaj napucavanja koji ima trojka, nijedna igra nije ga nadmasila.
Upravo ga igram..i zato sam i napisao da je najbolji shooter bez obzira iz kojeg lica je igra..jer ono je brutalno..
Max Payne 3 i Red Dead Redmption su mi pojam za hit detekciju, bas osjetis svaki metak.
Max Payne 3 je uvjerljivo najbolja igra na prošloj generaciji i užitak je bilo igrati remek djelo.
Hit detekcija,fizika,fluidnost izvođenja (barem na PC-u).Tocno osjetis svaki metak koji ispalis i gdje je pogodio iz uzija koji puca 600 metaka u minuti.Rane su također brutalne a najvise dolaze do izrazaja kada zadnjeg lika na checkpointu izresetas u bullet timeu gdje kamera pokazuje samo njega i to traje sve dok ne prestanes pucat takorec.Metak u njusku ovako npr.
Inace i Max je u tom djelu super sarkastican i depresivan a između toga ima i humora.Zapravo taj sarkazam mi je humoristican i genijalan.Za neke izjave ne kuzim kako su se uopce sjetili tako mastovito napisat.Ja ga igram na maksimalnim postavkama u Dx11 i ovako to izgleda.Ovo je samo za pozeljeti svakom gameru
Ja sutra krecem s dvojkom, nadam se da radi na w10?
Sve radi..ja ti imam RAR file za vece rezolucije ako ti treba.Bilo kakav problem da imas posalji mi PM.Zaboravio sam napomenut kako u trojci uz fiziku Max ima interakciju sa okolinom i terenom na kojem hoda..znaci totalno je prilagođen svemu a ponavljam izvodi se sve tako fluidno bez bugova..
Evo primjer kako ako si blizu zaklona jedno oruzje mu je onesposobljeno i puca samo iz drugog.Ista stvar je kada sa puskom prolazis pored uskih prolaza pa je drzi prema gore
Maxa 3 čak i moja kanta vrti u visokim detaljima, odigrat će se.
Treći dio je uvjerljivo najbolji od trilogije.
Jednostavno epska igra.
Reklo bi se ispred vremena.
Jedna od rijetkih igara uz RDR i MGS 4 koja je objedinila savršen gameplay, priču, grafiku, zvuk, likove
u jednu cjelinu.
Igra je bila svijetla po tonu ali istovremeno jako mračna uz dosta neočekivanih događaja.
Priča nije pobij zločince i spasi svijet priča kao u "krepaj muški" sa Bruce Willisom.
Već je na nekoj profesionalno(zbog njegovog posla) ali istovremeno osobnoj razini što shvatimo
po Maxovim komentarima pred kraj igre.
On je cijelo vrijeme očekivao da ga ubiju, što se vidi na kraju.
odigrao sva tri dijela više puta..
Max Payne 1 - remek djelo nulte kategorije.. igra koja je pomakla granice igraće industrije.. visio dnevno kod frenda i igrao na PC-u, kasnije nabavio za PS2 i prošao još par puta.. osjećaj koji je donosio Bullet Time još niti jedna igra do dana današnjeg nije ponovila.. bilo je nekih pokušaja u Matrixu i Psi - Opsu ali ni blizu.. teško je to opisati.. stripovske sekvence i Noir atmosfera, depresija na entu.. unikat svih unikata tada - tko se 2001. godine susreo sa Max Payneom zna o čemu pričam.. igra ispred svog vremena.. i meni najbolji i najdražio dio..
Max Payne 2 - većinom drugi dijelovi postignu stagnaciju itd.. ali Max Payne je usavršio bullet time i dodao još bolju priču te Noir atmosferu.. kod mene nažalost bio dvosjekli mač.. naime na PC-u je igra postigla pravi uspjeh dok je na PS2 bila jedna od ružnijih igara.. na PS2 igra je stigla nešto kasnije u obliku lošeg porta.. čitajući recenzije nisam vjerovao kad nisam u konačnici nabavio igru.. žalosno jer ovu igru sam obožavao igrat na konzoli tako da sam odigrao samo PS2 port..
Max Payne 3 - nevjerovatni hype bio vezan uz ovu igru.. očekivanja bila velika.. i igra je na kraju ispunila skoro sva očekivanja.. inovacije u bullet time-u.. promjena atmosfere, od tmurne New York klime igra preselila u sunčane favele Ria De Janeira.. falilo mi u ovoj igri najviše stripovskih animacija između levela.. hit detekcija i osjećaj napucavanja nešto najbolje u gaming industriji.. Max Payne malo više ličio na Bruce Willsa i vodio rat sa samim sobom i proslošću kroz igru..
što reći.. Remedey ovih dana sprema najavu za novu igru a spominje se najviše Alan Wake 2 ili Max Payne 4.. stvarno ne znam u kojem smjeru bi Max Payne mogao krenut.. prošao je sve živo, ostario, rane ostale.. pobio pola svijeta ali možda još ima nešto prije konačne penzije da pokaže.. nzm.. možda najbolje ostaviti ovaj serijal na miru.. jer je zaokružen odlično, sva 3 dijela vrhunska..
najdraži ipak kod mene prvi dio.. odlična priča, voice acting, gameplay,... ma sve ispred svog vremena tada.. sretan sam što sam tad ulazio u gamerske vode.. Max Payne 1 je bio najbolji uvod u to
Kako bi bilo dobro da najave četvrti dio... Jedan od najdražih serijala
Puno posla bi bilo za developera cak i kao sta je rockstar.Meni se sviđa zavrsetak treceg kao zadnjeg.Ali opet,nekako mi Max izgleda kao lik koji bi mogao i umrijeti..
Od alkohola jedino, od metka teško