Objavio/la: @doctorfreak
Bok ekipa,
vidim da neki od Vas imaju i platinu na ovoj igri, pa da Vas pitam savjet/i kako masterati igru?
Zašto to pitanje? Imam preko 20 godina gamerskog staža, igrao sam sveg i svačeg čak i kompetative (fpse) na globalnoj razini, međutim bloodborn nejde...probao sam igru u nekoliko navrata, umro sigurno 100 puta, jedva jednom nekako prošao prvog bosa, i došao dolje ispod zemlje i kad sam vidio kakav je to labirint odustao sam zadnji put.
Nije mi cilj platinirati igru, niti rušiti speedrunove, ali bi je htio proći makar jednom, ali nebi htio ubiti 2000+ sati kako bi masterao igru.
Da li je krucijalno prvo svladati dodge i rolling ili nešto treće?
Mislim da nebi bilo da sam pao sa kruške, gledao sam neke tips and tricks o igru, ali ništa nije puno pomoglo.
Najvise pomogne igrat dok ti igra ne klikne, ali evo par savjeta koji ti mogu olaksat pocetak.
Fokusiraj se na izbjegavanje, protivnici ti daju vremena da ih lupis nakon sto promase, bez toga neces napredovat, premalo hp-a i healing itema imas da bi tankao.
Koristi pistolj za pokusat dobit parry kad god mozes, bloodborne je specifican jer ima ranged parry, i ne predstavlja rizik kao u slicnim igrama.
Zamjeni pocetnu odjecu sta prije, sav ostali gear u igri je podjednak osim tog prvog seta koji je jadan.
Levelaj ako se mucis, odaberi str ili dex oruzja i ulozi u odgovarajuci atribut i hp, puno je lakse igrat. Uz to obavezno pojacaj oruzje kad god mozes.
Kad jednom istrazis zonu i zaglavis na bossu, nemoj svali put ubijat sve protivnike, samo protrcivdo bossa, usparat ces vremena i zivaca.
Ako nikako ne ide, summonaj npca da ti pomogne, neki skoro mogu sami ubit bosseve.
Nemoj odustat, kad jednom prodes ove pocetne poteskoce igra stvarno postane zabavna, sretno :)
PS. Ako negde zapnes slobodno postavi pitanja oko specificnog bossa koji te muci