Završio i ja jučer sa serijom.
Kako je krenulo mislio sam da će mi bit ništa posebno, ali nakon 3. epizode kad su se stvari počele malo odvijat i kad je krenula bolja akcija serija mi je svakom epizodom postajala sve bolja i bolja da bi na kraju na mene ostavila i više nego dobar dojam. Nije mi možda za onako visoku ocjenu koju drži na iMDB-u, ali danas je ionako publika postala presklona ekstremima odnosno olakotnom davanju desetki odnosno jedinica... ali to je već neka druga priča.
Lijepo su sve to iskombinirali pa je zapravo sve kroz sezonu povezano, neke stvari iz početnih epizoda nadovezuju se na posljednje i slično, priča je dobro napisana, dijalozi također, gluma vrhunska, pogotovo domaćina koji onako olakotno mijenjaju emocije. Evan Rachel Wood definitivno je ime na koje ću odsad obraćati više pažnje, a i Jeffrey Wright me prilično oduševio.
Sve oko priče je prilično intrigantno, nema smisla ić u detalje i spojlat ekipi (ako ko želi raspravljat o seriji, možemo naravno, ali preko spojlera). Dvije priče super se isprepliću jedino ima nekih manjih rupa odnosno neobjašnjenih stvari koje su se već spominjale ovdje. Pitanja koja ostaju otvorena za iduću sezonu dobar su povod za izradu iste, ali baš me zanima hoće li se uspjet približit kvaliteti prve sezone koja je super osmišljena tako da ima glavu i rep.
Srećom, ogroman svijet i potencijalno vrlo širok lore imaju, odlični likovi već su tu, iako morat će uvest još kojeg da nam daju neke novine, ali bit će zanimljivo gledat rasplet nedovršenih priča i otvaranje novih. Samo se nadam da znaju što rade i da će zadržat kvalitetu koju ova serija objektivno posjeduje.
Ljubitelji sci-fija i Nolana posebno će uživati, a ako vas početnih par epizoda ne osvoji pružite i dalje seriji šansu jer kako ide postaje bolja i bolja.
Evo, i danas mnogo razmišljam o seriji, a čudno je to što nisam mislio da će imati toliko dojam na mene. Dobar testament za seriju u svakom slučaju.
Drugu ću sezonu čini mi se ipak gledat kako epizode budu izlazile jer mi se nekako čini idealna za takvo što obzirom na to da je svaka epizoda kao manji film.
...
Updejtan je i prvi post.