Završio i ja jučer sa serijom.
Kako je krenulo mislio sam da će mi bit ništa posebno, ali nakon 3. epizode kad su se stvari počele malo odvijat i kad je krenula bolja akcija serija mi je svakom epizodom postajala sve bolja i bolja da bi na kraju na mene ostavila i više nego dobar dojam. Nije mi možda za onako visoku ocjenu koju drži na iMDB-u, ali danas je ionako publika postala presklona ekstremima odnosno olakotnom davanju desetki odnosno jedinica... ali to je već neka druga priča.

Lijepo su sve to iskombinirali pa je zapravo sve kroz sezonu povezano, neke stvari iz početnih epizoda nadovezuju se na posljednje i slično, priča je dobro napisana, dijalozi također, gluma vrhunska, pogotovo domaćina koji onako olakotno mijenjaju emocije. Evan Rachel Wood definitivno je ime na koje ću odsad obraćati više pažnje, a i Jeffrey Wright me prilično oduševio.
Sve oko priče je prilično intrigantno, nema smisla ić u detalje i spojlat ekipi (ako ko želi raspravljat o seriji, možemo naravno, ali preko spojlera). Dvije priče super se isprepliću jedino ima nekih manjih rupa odnosno neobjašnjenih stvari koje su se već spominjale ovdje. Pitanja koja ostaju otvorena za iduću sezonu dobar su povod za izradu iste, ali baš me zanima hoće li se uspjet približit kvaliteti prve sezone koja je super osmišljena tako da ima glavu i rep.
Srećom, ogroman svijet i potencijalno vrlo širok lore imaju, odlični likovi već su tu, iako morat će uvest još kojeg da nam daju neke novine, ali bit će zanimljivo gledat rasplet nedovršenih priča i otvaranje novih. Samo se nadam da znaju što rade i da će zadržat kvalitetu koju ova serija objektivno posjeduje.
Ljubitelji sci-fija i Nolana posebno će uživati, a ako vas početnih par epizoda ne osvoji pružite i dalje seriji šansu jer kako ide postaje bolja i bolja.
Evo, i danas mnogo razmišljam o seriji, a čudno je to što nisam mislio da će imati toliko dojam na mene. Dobar testament za seriju u svakom slučaju.
Drugu ću sezonu čini mi se ipak gledat kako epizode budu izlazile jer mi se nekako čini idealna za takvo što obzirom na to da je svaka epizoda kao manji film.

...
Updejtan je i prvi post.

Završio i ja jučer sa serijom.
Kako je krenulo mislio sam da će mi bit ništa posebno, ali nakon 3. epizode kad su se stvari počele malo odvijat i kad je krenula bolja akcija serija mi je svakom epizodom postajala sve bolja i bolja da bi na kraju na mene ostavila i više nego dobar dojam. Nije mi možda za onako visoku ocjenu koju drži na iMDB-u, ali danas je ionako publika postala presklona ekstremima odnosno olakotnom davanju desetki odnosno jedinica... ali to je već neka druga priča.

Lijepo su sve to iskombinirali pa je zapravo sve kroz sezonu povezano, neke stvari iz početnih epizoda nadovezuju se na posljednje i slično, priča je dobro napisana, dijalozi također, gluma vrhunska, pogotovo domaćina koji onako olakotno mijenjaju emocije. Evan Rachel Wood definitivno je ime na koje ću odsad obraćati više pažnje, a i Jeffrey Wright me prilično oduševio.
Sve oko priče je prilično intrigantno, nema smisla ić u detalje i spojlat ekipi (ako ko želi raspravljat o seriji, možemo naravno, ali preko spojlera). Dvije priče super se isprepliću jedino ima nekih manjih rupa odnosno neobjašnjenih stvari koje su se već spominjale ovdje. Pitanja koja ostaju otvorena za iduću sezonu dobar su povod za izradu iste, ali baš me zanima hoće li se uspjet približit kvaliteti prve sezone koja je super osmišljena tako da ima glavu i rep.
Srećom, ogroman svijet i potencijalno vrlo širok lore imaju, odlični likovi već su tu, iako morat će uvest još kojeg da nam daju neke novine, ali bit će zanimljivo gledat rasplet nedovršenih priča i otvaranje novih. Samo se nadam da znaju što rade i da će zadržat kvalitetu koju ova serija objektivno posjeduje.
Ljubitelji sci-fija i Nolana posebno će uživati, a ako vas početnih par epizoda ne osvoji pružite i dalje seriji šansu jer kako ide postaje bolja i bolja.
Evo, i danas mnogo razmišljam o seriji, a čudno je to što nisam mislio da će imati toliko dojam na mene. Dobar testament za seriju u svakom slučaju.
Drugu ću sezonu čini mi se ipak gledat kako epizode budu izlazile jer mi se nekako čini idealna za takvo što obzirom na to da je svaka epizoda kao manji film.

...
Updejtan je i prvi post.
Poučen prethodnim Nolanovim projektom, Person of Interest, čisto sumnjam da će biti lošije. Ili jednako kvalitetno ili još bolje. ;)
Što se gledanja epizodu po epizodu tiče, to ti je i moja preporuka jer svaka epizoda daje dovoljno materijala za razmišljanje te u isto vrijeme izaziva iščekivanje nove epizode.

mjesec kasnije

Krenuo i ja sa serijom. Pogledao sam dvije epizode zasad i sviđa mi se :)

Ja odustao nakon četvrte epizode. Nije mi sjelo, predosadno mi je, priča ne zanimljiva.

Evo, i ja sam završio s prvom sezonom. 8/10 od mene. Nisam siguran koliko intrige se još može izvući iz ovoga, ali scenarij, gluma i sve ostalo su držali vodu kroz svih 10 epizoda. Ja sam dosta odugovlačio s gledanjem (zadnja epizoda se pogledala tek koji tjedan i pol nakon devete) i nije se javljao onaj osjećaj "moram pogledati još jednu". Znam da je to subjektivno, ali eto, kod mene je nedostajao taj neki faktor adiktivnosti. Što je loše koliko i dobro.

E baš to - ja sam stao na trećoj epizodi i nekako nemam poriv gledati dalje, makar je gluma, produkcija i sve na zbilja zavidnom nivou.

E baš to - ja sam stao na trećoj epizodi i nekako nemam poriv gledati dalje, makar je gluma, produkcija i sve na zbilja zavidnom nivou.
Probaj još iduće dvije izgurat pa vidi... meni su prve 3 bile isto malo smor, ali dalje kako ide samo je bolja... iako i dalje stojim iza one da bi mi serija vjerojatno bila puno bolja da sam pratio kako je izlazila. Drugu sezonu definitivno gledam tako.

Da kažem nešto i u obranu serije, uzevši tematiku kojom su se odlučili pozabaviti, bolje od ovoga teško da moglo i biti. Jedan od valjda većih problema kod mene je što sam bio dosta ravnodušan na sve to što se događa i definitivno nisam vidio likove koji su mi bili nešto naročito simpatični ili vrijedni empatiziranja. Najveća intriga se ustvari svela na ono što se događa oko Anthony Hopkinsa. Ovo ostalo je ipak prežvakana tema. Vjerojatno će se gledati i druga sezona, tho.

25 dana kasnije

Dovršio neki dan i stvarno se radi o visokokvalitetnom projektu. Sviđa mi se jako tematika i kombinacija žanrova, gluma je na ekstremno visokoj razini za TV, efekti su jako dobri i mudro se minimalistički koriste upravo onda kada je prijekopotrebno. Kako bi rekli Englezi scenarij je poprilično "tight" i oblik naracije i saznanje u zadnje 3 epizode tko kad koga i zašto je fantastično. Nije ni "plot twist" nego više kao neki "revelation". Čak i stvari koje bi možda i trebale biti očite su izuzetno dobro prekrivene i sve to čini gledanje još boljim iskustvom. Također mi se sviđa izostanak heroja ili likova za koje bi trebali navijati, ne mora sve biti crno i bijelo.

Druga sezona će se pomno pratiti, bilo bi ludilo da ubace i kombinaciju sa Medieval Worldom koji ako se ne varam postoji u filmu, ili pak s onim japanskim prikazanim u seriju. Smjerovi kuda serija može otići nakon onakvog finala su raznoliki.

Sve u svemu, jedna od boljih prvih sezona neke serije što sam gledao.

2 mjeseci kasnije
godina kasnije

Počeo gledat prekjučer i zasad odlično i intrigantno, sa prokleto dobrom idejom same serije.

Pogledao upravo četvrtu i samo mi jedna stvar nije jasna (ak se razjasni kasnije, netrebate odgovarat, samo recite tak :)  )S obzirom da nadziru sve Hostove, a i Goste, zašto ih jednostavno "ne isključe" kad vide da nešto nije kako treba?
Konkretno, upravo ovo pri kraju epizode, kad Maeve sa Hectorom otkrije metak u sebi? Zar ovi to ne vide?
Također, ovo kaj Ed Harris izvodi...iskomentirali su nešto u stilu da je pretjerao sa nasiljem, ali na tome je i ostalo.
Malo mi nelogično da ne reagiraju.

Ovo gore po strani, nemam niš drugo da bi mi smetalo, stvarno uživam sa gledanjem zasad.
Ed Harrus vrhunski, a bome i ova koja glumi Marve...općenito je gluma na jako visokoj razini.
A i sama ideja, bar meni, originalna i dobro razrađena...sad kad su im lagano krenula sranja, bit će, pretpostavljam, svega :)

Slabije pratim serije, ali vjerojatno se bu to promjenilo. Puno je toga na čekanju, ali kad je ovak kvalitetno...

5 dana kasnije

Ne očekuj nikakva objašnjenja do kraja serije.
Javi samo na kojoj si epizodi skužio da je serija pretenciozno govno puno plot holeova.

Ja sam negdje oko šeste ili sedme epizode.
Pogledao sam do kraja, al žao vremena.

Pogledal sam i dojam je i dalje dosta dobar, samo što je ostalo dosta upitnika.

Iii, malo im je osiguranje labavo  , ne znam kak bi drukčije objasnil neke stvari.

Neloše, sve u svemu, pratit ću i drugu sezonu.

2 godine kasnije

"You think death favors you. That it brought you back. But death's decisions are final. It's only the living that... that are inconstant and waver; don't know who they are or what they want. Death is always true. You haven't known a true thing in all your life. You think you know death. But you don't
You didn't recognize him sitting across from you this whole time."

kakva serija btj. Ne znam zasto ovo nisam pogledao cim je izaslo.

Kolko si pogledo
    Dubai stao

Zanima me kako će ti sjesti treća sezona.
    Meni su prve dvije mrak.

fensisuperstar
    "You think you know death. But you don't. You didn't recognize him sitting across from you this whole time."

Serija zna patit od pretencioznog pisanja, ili je barem napisana na način koji bi često bija primjereniji za knjigu nego ekran, ali ima i hrpa odličnih citata i IMO ovo je jedan od njih.

Ne znam.
    Ja kad sam ovo gledao dobio sam dojam da gledam nečiji završni rad.
    Svaka scena otvori novi sub-plot, a niti trećinu ih se nastavi nakon jednog momenta, a kamoli završi.