Serija/Film - Serija
Datum izlaska - 02.10.2016.
Žanr - SF
Trajanje serije - 2016 -
Broj sezona - 4
Broj epizoda - 40
HR titlovi - DA
Dolby Vision - NE
Dolby Atmos - #NA
IMDB - https://www.imdb.com/title/tt0475784/

iMDBWestworld, nova serija u produkciji HBO-a ideja je Lise Joy i Jonathana Nolana koji su se kao temeljem za seriju poslužili istoimenim filmom Michaela Crichtona iz 1973. godine.Radnja je smještena u tematski park u kojem obitavaju domaćini (Hosts), umjetna bića stvorena od kreatora samog parka, Roberta Forda. Park je zapravo ogromno "igralište" za goste, odnosno prave ljude koji ga posjećuju kako bi zadovoljili svoje potrebe, kako to serija često ističe, je*anja i ubijanja. Unutar parka gosti ne mogu umrijeti odnosno domaćini im ne mogu nauditi što park čini odličnim mjestom za ispucavanje frustracija i ostalih emocija. Čitava priča smještena je na dvije lokacije, Westworld, park uređen po uzoru na američki divlji zapad i na postrojenje u kojem se sve što možete vidjeti u parku stvara. Tako zapravo pratimo više priča koje utječu jedna na drugu, a česte tranzicije i ponavljanje scena nisu strane.Svaki domaćin zapravo prati svoju petlju (loop), a kako to obično i biva u serijama/filmovima sličnog tipa nešto će poći po zlu, a to nešto pokrenut će lavinu čudnih događanja koja će pogoditi park.Glavna uloga pripala je Evan Rachel Wood koja je smještena u centar priče o domaćinima, a u vanjskom svijetu pratimo najviše lik Bernarda kojeg je utjelovio Jeffrey Wright. Da stvari budu još bolje brinu se poznata lica poput Anthonyja Hopkinsa, Eda Harrisa, Thandie Newton, Jimmija Simpsona i Jamesa Marsdena.Prva sezona sastoji se od 10 epizoda, a nakon ogromnog uspjeha već je i potvrđena druga sezona. Intrige, hrpa sci-fija, nasilja i seksa u stilu HBO-a, priče o snovima i svijesti samo su dio onoga što ćete pronaći u ovoj seriji, a brojni hvalospjevi na njen račun i naša recenzija najbolja su moguća pozivnica u ovaj prekrasno pokvareni park.

7 dana kasnije

Westworld je najnovijom epizodom sluzbeno postao tocno ono sto se od njega ocekivalo. S Jonathanom Nolanom se jednostavno ne moze fulati.

Ja cim zavrsi sezona krecem gledat Westworld. Kao sto kazes, s Nolanima se ne moze fulat.

Ja cim zavrsi sezona krecem gledat Westworld. Kao sto kazes, s Nolanima se ne moze fulat.
Nećeš se razočarati. Gluma je besprijekorna. Ponekad se primijeti forsiranje određenih elemenata kao što je npr. nasilje, ali brzo se preko toga pređe jer je tu izvrstan storytelling.

Ma zahebi ti glumu, mene radnja zanima

Westworld je najnovijom epizodom sluzbeno postao tocno ono sto se od njega ocekivalo. S Jonathanom Nolanom se jednostavno ne moze fulati.
Jedina pomalo slabija epizoda u ciloj seriji mi je bila prošla, ali sedma je jednostavno vrhunska. Odlično zadržavaju nekoliko misterija i stvarno nemam pojma šta nas čeka.

Jedino me jedna stvar zbunjuje:

Timeline. Koliko se puta priča resetira? Imamo Dolores čija se trenutačna priča s Williamom odvija već nekoliko epizoda, dok Maeve umre čini mi se bar jednom po epizodi i onda kad se probudi cila priča ide ispočetka, ka da se cili park resetira. Kako park uopće točno funkcionira? Jel ide tura po tura gostiju i priča traje koliko i jedna tura ili šta? Jedino bi to volija da malo razjasne. To i kako niko ne primjećuje sve šta se događa s Maeve. Osim te dvi stvari, nemam apsolutno nikakvih prigovora na seriju. Jedna od boljih šta sam ikad gleda.

Jedina pomalo slabija epizoda u ciloj seriji mi je bila prošla, ali sedma je jednostavno vrhunska. Odlično zadržavaju nekoliko misterija i stvarno nemam pojma šta nas čeka.

Jedino me jedna stvar zbunjuje:

Timeline. Koliko se puta priča resetira? Imamo Dolores čija se trenutačna priča s Williamom odvija već nekoliko epizoda, dok Maeve umre čini mi se bar jednom po epizodi i onda kad se probudi cila priča ide ispočetka, ka da se cili park resetira. Kako park uopće točno funkcionira? Jel ide tura po tura gostiju i priča traje koliko i jedna tura ili šta? Jedino bi to volija da malo razjasne. To i kako niko ne primjećuje sve šta se događa s Maeve. Osim te dvi stvari, nemam apsolutno nikakvih prigovora na seriju. Jedna od boljih šta sam ikad gleda.
To i mene također zbunjuje i imam blagi osjećaj da je namjerno tako napravljeno. Mislim da nam se sprema nekakav žešći mindfuck što se toga tiče. U suprotnom ću biti malo razočaran što se nisu potrudili malo bolje prezentirati sve što se događa. Iako čini mi se da se resetira samo dio parka jer ako si primijetio, u najnovijoj epizodi je Lutz prigovarao Maeve kako će je otkriti jer je svakih 24 sata u sali.

A ne znam stvarno. I ja mislim da bi se lako moglo desit da se različite priče događaju u dosta različito vrime. Postoji i teorija da je William zapravo mlađi Man in Black, šta mi nema previše smisla jer mislim da su im se priče već ispreplitale. Teško je sve popratit i zapamtit, ovo je stvarno serija koja zahtjeva binge watching.

Shooter sad sam se sjetio nečega za Westworld
Tko je zapravo ona žena s kojom je Lowe pričao?! Jel još jedan bot koji je programiran da mu bude supruga ili je netko tko zna za Fordovu tajnu?

Moja prva prestpostavka je bila da je samo neki program ili drugi android. Ali moglo bi bit i da je stvarno ona, jer triba još sačekat sljedeću epizodu i kako će rješit Theresinu smrt, ali moguće je da se Ford rješava "problematičnih" zaposlenika i zaminjuje ih androidima. Tako i s Bernandom.

11 dana kasnije

Misli li itko osim mene da je Wyatt zapravo ovaj kauboj koji putuje s likom in black? Ne mogu se sjetiti kako se zove, lik mi je totalno forgetable.

Nolan did it again. Tko se dvoumi oko gledanja Westworlda, nek se prepusti i uživa u remekdjelu.

Večeras se gleda deveta epizoda, jedva čekam. Još jedna i gotova sezona, jel?

Totalni mindfuck od epizode.

Znači potvrđeno da su scene s Williamom i Dolores njeni flashbackovi, teorija da je Will zapravo Man in Black postaje sve vjerojatnija, plus saznajemo da je Bernand rekreirani Arnold. Ovo zadnje mi doduše zahtjeva suspension of belief ako su identični i u izgledu, da to baš nitko nije skužia. Baš me interesira kako će završit sezonu.

7 dana kasnije

Kao sto sam rekao, krenut cu sa serijom kad zavrsi sezona. A pilot je stvarno bio odlican. Ima velik potencijal serija.

Kakvo jebeno finale, još sam pod dojmom. Neke mi stvari nisu 100% jasne tako da ću vjerojatno morat pogledat opet, ali ovo je vjerojatno najbolja epizoda sezone i reka bi jedno od najboljih finala u povijesti serija. Jednostavno vau.

5 dana kasnije

Kakvo jebeno finale, još sam pod dojmom. Neke mi stvari nisu 100% jasne tako da ću vjerojatno morat pogledat opet, ali ovo je vjerojatno najbolja epizoda sezone i reka bi jedno od najboljih finala u povijesti serija. Jednostavno vau.
Stvarno je. Od samog početka je bila izvrsna serija, ali ta specifična 'nolanovština' se počela osjećati tek oko sredine sezone i postajala je sve jačom kako se kraj bližio.
A tek je prva sezona...

Bindžvočo sam sad ovo i fakat je odlična serija. Baš super kvalitetno odrađeno sve - od odabira glumaca i njihovih izvedbi, preko zanimljivog settinga i prekrasnih pejzaža, do odlično tempiranog otkrivanja super razrađene priče.

A uz to imamo i genijalnu uvodnu špicu koja mi je svaki put bila sve bolja i bolja! Čekaju se nastavci!!

Bindžvočo sam sad ovo i fakat je odlična serija. Baš super kvalitetno odrađeno sve - od odabira glumaca i njihovih izvedbi, preko zanimljivog settinga i prekrasnih pejzaža, do odlično tempiranog otkrivanja super razrađene priče.

A uz to imamo i genijalnu uvodnu špicu koja mi je svaki put bila sve bolja i bolja! Čekaju se nastavci!!
Meni su osobno dvije stvari bile nevjerojatno dobro odrađene.
Prva je gluma. Izmjene u ponašanju "hostova" je genijalno odglumljena.

Drugo - radnja je pametno osmišljena i sve ima svoju ulogu i svoje mjesto. Svaka čast piscima.