#37 - Everybody's Gone To The Rapture
Igra: 7/10
Težina Platinuma: 2/10 (oko 8h za Platinum)
Igra koju sam davno htio odigrati jer me naziv posjetio na BioShock. A pošto nisam imao nikakvog pojma o igri osim malo što sam vidio gameplay na minutu, mislio sam da je interkativna drama koja je nekako povezana sa BioShockom. I tako sam prekjučer krenuo u avanturu... čistokrvna interkativna drama sa najbazičnijim mogućim gameplayom koja te brzo uvede u misteriozni svijet engleskog ruralnog gradića i okolice 1980-ih. Čudan alijenski 'Pattern' učini da svi ljudi u gradiću nestanu, a ti, kao nepoznati protagonist krećeš malo po malo otpetljavat misteriju i doznat što se zapravo dogodilo kroz različite 'svjetleće flashbackove', telefonske pozive, radio razgovore i slične stvari. Po meni jako dobra emocionalna SF drama. Sviđa mi se kako je igra napravljena i traži od tebe da istražuješ apsolutno sve jer ju možeš doslovno završit za 15 min, dobiti završnu i jedinu zapravo animaciju i ništa ne shvatiti ili sve detaljno istraživati i kroz već spomenute stvari doznati što se desilo. A za to će definitivno trebati 3-5 sati. No kod istraživanja se javlja jedan veći problem, a to je bolesno sporo kretanje lika. Čak i možeš koristiti R2 za malo brže hodanje, ali i dalje je nevjerojatno spor tvoj lik i to nekad zna jako nervirat jer doslovno ti nekad treba 10 min da 3 kučice istražiš umjesto 2 min. No ipak se isplati zbog stvarno dobre priče koju treba iskusiti. Moja ocjena možda nije velika, ponajviše jer je gameplay prebazičan, doslovno samo hodaš i ponekad klikneš X da upališ televizor, radio ili pokreneš svjeteći flashback. A i kažem, kretanje lika je ponekad iritantno sporo, no ipak, igra se definitivno isplati odigrati.
Platinum nije nešto težak ako koristiš guidove no ipak treba biti oprezan jer za trofej 'Completionist' moraš biti interaktivan s apsolutno svakom stvarčicom u igri, a njih ima negdje 200-injak. Ja ipak preporučujem da se u prvi prelazak uđe samo sa namjerom da se uživa u igri (barem sam ja to napravio), a kasnije još možete preći 2 ili 3 puta igru da osvojite i Platinum.
#38 - Conan Exiles
Nemam šta previše reći za ovu igru pošto sam koristio legalne adminske sposobnosti da ju Platiniram u sat vremena, a to nije dovoljno da za ovakvu igru dam sud. Jedino mogu reći da je ova igra definitivno PC igra i da ne znam baš koliko može dobro funkcionirati na konzolama.