#35 - L.A. Noire Remastered
Igra: 9/10
Težina Platinuma: 4/10 (oko 50h za Platinum)
O igri ne trebam puno jer sam se veÄ prijaÅ”njih godina raspisao o njoj. Ovo mi je jedno 4. prelazak. Stvarno obožavam igru i zapravo jedine 2 zamjerke su mi; veÄ klasiÄno za Rockstar, traljavo kretanje lika i napucavanje koje mogu usporedit s nedavno zavrÅ”enim Unchartedima gdje je to tip top dok Rockstar veÄ jako dugo ne može dovesti to na visoku razinu koja se od njih oÄekuje. Valjda budu na novoj generaciji konzola. No ni napucavanje ni kretanje lika nisu najvažnije stvari u igri, tako da to nije niÅ”ta gamebreaking. Druga zamjerka je nedovoljno side stvari za radit. Imamo te Street Caseove ali oni traju min do dvije i znaju brzo dosaditi. Los Angeles je JEBENO PREKRASAN u igri i prava je Å”teta Å”to to nije viÅ”e iskoriÅ”teno jer 80% grada neÄemo ni istražiti. Ajde kad skupljaÅ” collectible malo i istražiÅ”, ali kakav potencijal je tu bio. Ubacit Strangere, neke side caseove od pola sata, ili Äak neki ogromni sidestory side case koji bi se provlaÄio kroz cijelu igru. Ne bi imao veze sa priÄom, ali ono, istraživat nekog ubojicu, svako malo nalaziti dodatne dokaze, svjedoke i sliÄno i polako rijeÅ”iti taj ogromni side case. E to mi je nedostajalo.
Dobrih stvari je stvarno puno, a najbolje naravno onaj osjeÄaj kao da si u CSI-u, traženje dokaza, izvlaÄenje informacija iz svjedoka, nadmudrivanje kriminalaca. E taj genijalni osjeÄaj koji igra pruža je nenadmaÅ”iv. Stvarno sam svaki case sa užitkom rijeÅ”avao, nebitno je li bila obiÄna kraÄa auta, brutalno ubojstvo, nafiksani junkiji ili izgorena cijela obitelj. SluÄajevi su uvijek maestralni. Pogotovo kako idemo prema kraju pa priÄa samih sluÄajeva Äesto bude izmijeÅ”ana i sa odliÄnom glavnom priÄom. Likovi su fantastiÄni, kompleksni, nema bijelog ili crnog, viÅ”e manje svi imaju svoje prednosti i mane. Briljatno. Kao i facijalne ekspresije likova koje su i nakon 9 godina odliÄne, ali i iznimno važne za ovakav tip igre. I joÅ” jedna stvar koja mi se iznimno svidjela, je zapravo težina igre, tj. skupljanje 5 zvjezdica u caseu. UopÄe nije lako. Mislim da ima 22 case, a ja sam samo njih 6 u prelasku rijeÅ”io sa 5 zvjezdica. Ove ostale samo uz pomoÄ guideova kad sam Äistio za Platinum. A zaÅ”to je tako teÅ”ko? Pa zato Å”to nekad stvarno nisi siguran jel svjedok laže ili samo prikriva informaciju. Ili Äak i neoÄekivano govori istinu. A ako i misliÅ” da laže, nisi siguran koji dokaz iskoristiti protiv njega. Skupit 5 zvjezdica bez ikakvih guideova na svakom sluÄaju mi se Äini kao jako teÅ”ka stvar.
Å to se tiÄe Platinuma, ima par zeznutih trofeja koji bi mogli biti teÅ”ki ako sami prelazite, ali Guideovi dosta olakÅ”avaju stvari. Zapravo mi je najgore bilo traženje svih autiju jer neki se ne nalaze tamo gdje Guideovi govore pa znaÅ” i ovisiti o sreÄi ili ako prepoznaÅ” taj auto na ulici. A autiju ima puno i viÅ”e manje svi isto izgledaju. Znam da sam jedan auto tražio jedno 3 sata, polako sam i oÄajavao da ga nikad neÄu naÄi, ali sam ga onda krajiÄkom oka uhvatio kako se vozika blizu mene pa se lakÅ”e disalo.