The Last Remnant Remastered - 9/10
Platinum Trofej težina: 8/10
The Last Remnant Remastered je remastrirana verzija igre bazirana na PC izdanju, a koja je originalno izašla za X360, te u odnosu na spomenutu X360 verziju, Remaster popravlja ne samo tehnološki segment i razne bugove, već i unaprijeđuje sam gameplay.
The Last Remnant je hibrid JRPG-a i strateške taktike gdje kontrolirate do čak 18 likova po borbi koji su podjeljeni u jedinice te tako sudjeluju u masivnim bitkama. Igra je namjenjena hardcore ljubiteljima žanra zbog visoko izazovne težine, dugog principa učenja raznih mehanika koje pri tom nisu objašnjene. The Last Remnant je jedna od najtežih igri iz žanra koje sam odigrao, dok je posljednji boss možda i najteži boss s kojim sam se susreo u svijetu JRPG-ova.
Iako slovi kao loš naslov, The Last Remnant je jedna od najboljih i naoriginalnijih igri koje sam odigrao, te svi segmenti u igri od gameplaya, grafike, glazbe i ogromnog sadržaja su izvanredni, dok priča i likovi kao takvi nisu loši, ali su loše napisani. Definitivno preporuka ljubiteljima žanra, ali i onima koji se usude probati nešto novo i originalno pri tom ne bojeći se izazovne težine i mogućnosti da neće moći završiti igru.
Platinum trofej kao takav zahtjeva dosta stvari koje očekuju grind od strane igrača, te poznavanje igrače mehanike u cijelosti kako bi rješili podosta stvari koje pružaju popriličan izazov kao određeni super bossevi. Ako imate volje, vremena i želje za izazovnom igrom, sam prelazak igre će Vam donijeti dosta trophy progressa, tako da uz dobru pripremu i kasniji grind platinum trofej će Vam biti na dohvat ruke (naravno ako ste istraživali svaku lokaciju, rješavali sve side questove i pravovaljano koristili odgovarajuće jedinice odnosno likove).