Icek Nešto što inače prezirem. MOBA. Ali ova igra mi je zapravo bila SJAJNA.

Platinum #80
The Legend of Heroes: Trails of Cold Steel II
Zabava: 7/10
Težina: 3/10
Vrijeme: 85-100h
Stvarno volim ovaj serijal. Krenuo sam s Trails in the Sky koji mi je vjerojatno još i bolji, ali Cold Steel je stvarno pravi old school turn-based JRPG. Ima malo Persona spiku kod tog socijalnog aspekta i bondanja sa svojom ekipom, hrpa likova, super "materia" system, odlični fajtovi, miljardu kombinacija, genijalan soundtrack...Samo je grafički igra blago rečeno smeće i mislim da PS2 ima bolju grafiku. Nema veze, niti malo me ne smeta i sve ovo što je dobro je obavezna zadaća za svakog tko kaže da igra i voli JRPG.

Sljedeće:
Vjerojatno se bacam na Xenoblade Chronicles za Switch, ali vidjet ćemo.

@Miro Igrao si Trailse?

Napokon! Jebeno napokon! Najodvratniji trofej u povijesti je rijesen. Sad je otvoren put prema Platini.

#36 Middle earth: Shadow of War

Nista prezahtjevno za platinirati,meni zabavna platina. Bas sam se izgustao igrajuci.

Kada platiniram GTS najrjeđe platine će mi biti:

1. Trackmania Turbo - 0.59% (na EmilijoCRO i LimeCRO profilima)
  2. Gran Turismo 5 - 0.62% (na EmilCRO profilu)
  3. Gran Turismo Sport - 0.73% (na LimeCRO profilu)
  4. WipEout HD - 1.03% (na EmilCRO profilu)

Vama?

emilijo Resident Evil 5 i Bloodborne. jedine dvije koje imam i to obje na razlicitim acc lol

emilijo

1. Injustice : Gods Among Us 0.30%
    2. Mortal Kombat VS DC Universe 0.58%
    3. Trackmania 0.59%
    4. Max Payne 3 0.72%
    5. GTA IV 0.95%
      GTA ujedno i prva platina ikad osvojena 17.8.2009. Kako je to bila zajebana igra za platinirat u to vrijeme jer se znalo jako malo o multiplayer trofejima tocnije onome petrovic trofeju. Sjecam se da je postoja neki forum posvecen samo tom jednom trofeju. Najbolji community ikad je ta igra imala.

Platinirao sam Battlefront 2 pred pola godine pa da napišem par informacija ako se netko odluči za tako nešto posto je igra besplatna idući mjesec.
    Singleplayer trofeji su podosta jednostavni, i mogu se pokupiti s jednim prolaskom igre. Većina ih se dobije za običan prolazak levela. Četiri preostala popratite prije nego započnete kampanju da ih znate obaviti kad dođete na određenu misiju.
    Balance point - pri kraju druge misiji doći cete do dijela kada morate programirati nekakvu konzolu i onda ju čuvati. Tada će vas napasti masu neprijatelja i blizu te konzole na podu cete imati kutiju s oružjem barrage (slično grenade launcheru). Trebate ubiti 5 neprijatelja s tri metka (granate). Na tom dijelu je najlakše otključati trofej. Ako ne uspijete iz prvog pokušaja restartajte chekpoint i probajte ponovno.
    Master of Deception - tu trebate s leđa riješiti scout troopera. U četvrtoj misiji negdje na polovici vidjet cete scout troopera kako chilla naslonjen na odradi. Dođite mu s leđa i riješen trofej.
    X wing vs tie fighter - kao sto kaže opis srušite 8 starfightera u misiji Jakku.
    Dark Forces - najzeznutiji singleplayer trofej zbog naknadnog patcha koji je promijenio način funkcioniranja droida. Trebate stunati 3 neprijatelja istovremeno s time da se prije toga mora napuniti power droidu. U prvoj misiji (ne prologu) ubijte stealthom prva dva neprijatelja i kad mu se napuni power odite s lijeve strane do ulaza u nekakav bunker. Tamo će u jednom trenutku stajati tri čovjeka i pokušajte neprimjetno doći blizu njih i stunati ih.
    Multiplayer trofeji su bili užasno teški sve do 11og mjeseca prošle godine. Tada je uveden co-op multiplayer i 90% njih se može tamo riješiti igrajući protiv botova tj AI igrača. Jedina tri trofeja koja su zeznuta su onaj gdje trebate doći do levela 50, koji je užasno dugotrajan i kad završite sa svim trofejima doći cete do otprilike 25-30 levela. Pratite kad su quadriple XP dani jer tada možete nabrati masu XP-a. Druga dva zeznuta su multi-tasking i the bober. U bomberu trebate srušiti 50 neprijateljskih letjelica s topovima u multiplayer modu starfighter assault. Ako se dobro sjećam L2 ispaljuje te ion topove. Par puta tokom partije vidjet cete nekakvu skupinu od 4-5 brodova koje trebate srušiti jer nose nešto. Ti brodovi se ne brane i najlakše ih je srušiti s ion topovima. U multi-taskingu trebate s običnim brodom srušiti hero ship. Po meni najteži trofej. Taj pustite za kraj kad se malo ispraksirate u vožnji starshipovima.
    Ako imate kakvih pitanja slobodno pošaljite PM 🙂

#23 - Knack

Svijet je jedno prekrasno mjesto. Jer svijet u kojem vise nikad ne trebam igrati Knack ne moze biti nista manje od toga. Nakon 6 prelazaka, nekih 50-tak sati u igri i stvorene iskrene mrznje prema igri, napokon je gotovo. Nabijem te na kurac Knack!
    P.S. Knack 2 cu vjerojatno uskoro krenut, nadam se da je dobar kao sto kazete.

Knack 2 je remekdjelo generacije.

EDIT: Nikad igrao, ali zna se.

#24 - Gran Turismo Sport

Pobjeda sa Ferrari 458 Italiom na Monzi dok osvajam Platinum! Moze li lijepse i poeticnije?
    Ludnica kakve 2 platine u 30 minuta (istina, jucer sam sve nastimao da mi treba par stvari samo kako bi pale jedna za drugom).
    Ovdje sam potrosio oko 320 sati kroz zadnja 4 i pol mjeseca. I istinski sam uzivao u igri. Mozda moja i najdraza Platina.
    Sto se tice tezine, varira. Ova Platina moze biti 5/10 tezina, a moze biti i 10/10. Ja sam si pomalo nesvjesno pomagao na pocetku svojom nekonzistentnsocu. Makar da i nisam, dosao bih kad tad do Platine, samo bi mi trebalo malo duze do 91 pobjede u onlineu. Tako da je za mene tezina bila nekih 7.5 ili 8/10. Kako god bilo, trebat ce se dosta potrudit za Platinum. Prije svega preporucujem da uzivate u igri, a ako mislite osvojit Platinum, onda se pripremite na vjezbanje i puno grinda.

#54: Streets of Rage 4 - Dobro staro šamaranje po ulici.
    Hvatanje S rankova na Hard je nesto prezabavno (ali pomalo i frustrirajuce jer definitivno nije za svakog).
    Ceka se DLC jer jos mi nije dosta 😃

Platina broj 76
    The Evil Within

Tezina 8/10 na trophy guidu 8.5/10
    Nakon Max Payne 3 na ps3 ciju tezinu necu ni komentirati evo jedna nesto laksa nego MP3 fenomenalna igra koja ti doslovno utjera strah u kosti. Jedina zamjerka su kontrole. Za platinu su potrebna 3 prijelaza ali daleko najtezi trofej je prec na akumu tezini jer jedan hit = mrtav si odma. Akumu je nemoguc ako ne koristis mozak dok igras nego sve ides na silu a moguc ako znas kako ustedit ammo i strijele. Nemogu rec da nije bilo frustrirajuce ne sjecam se kad sam igra neki takav jeben difficulty koji te natira na otkrivanje nekih puteva koje nikad nisi zna da postoje. Dosa je kraj i tom jos ratchet i onda nemam vise igara za igrat na ps3. Bojim se da dolazi polako kraj ps3 ere obzirom da igre skoro nikad nisu na popustu za ps3. Ako se ko odluci na ovaj pothvat moze me pitati bude li ima problema.

Opa, nisam znao da na forumu imamo još jednog jakog platinaša.

I 300x više vrijedi njegovih 76 platina nego 500+ platina onih "igrača" koji su 90% toga nabili u stackabilnim sranjima od igara koje se platiniraju u pola sata.

Čovjek lomi zube po mjesec dana (i duže) da riješi ovu zvijer od Akume ili da odradi one boleštine u Trackmanii (ili što je Filip izveo sa GTS) , a navedeni "majstori" nabe 20 platina u 3 dana u spomenutim sranjima.

Uvijek govorim da svatko neka igra na način na koji mu odgovara, al po takvom sakupljanju platina ću uvijek pljuvat... Jače je od mene, pa nek se uvrijedi ko god hoće.

@crowizard, nabavi EW2, vjeruj mi. Vrijedi svake kune.
      Nema toliko bolesnu atmosferu ko jedinica, ali sama igra je fenomenalna i igrivija od jedinice (od nje sam odusto kolko je bila tehničko rasulo, i vratil joj se tek nakon 3 godine i odigrane dvojke... I pišo krv na Akumi ko i ti, ona kuća u plamenu se ne zaboravlja 🥺).

Tuhy
        Hvala Tuhy, da mislia sam nabavit EW2 cuo sam da je drugacija nego jedinica i po pitanju open worlda. Inace se horora ne bojim kad su u pitanju filmovi, ali ova igra je postavila neke vise granice. Nikad necu zaboravit onaj chapter sa kucom od Ruvika di se lik svako malo random spawna bez ikakve najave i jos dok nisam svatio da ne smis trcat od njega jer se moze teleportirat ( sto se i desilo jednom da se stvoria ispred mene pa sam od straha samo bacia joystick skoro je zavrsia u televiziji ) nego moras samo mirno setat, onda ona Laura mrtva jebem joj sve kad te lovi i ona muzika bolesna jos uz to a sa njom se dva puta boris. Sto se tice akumu da kuca u plamenu se cinila nemogucom jer onaj sto otvara vrata je spor ko govno ali flash bolt upgradeani cini cuda mada mi taj dio cak nije bio najtezi gori mi je bia chapter 11 i onaj dio di zombiji nose automatske puske jer jedan jebeni metak te pogodi i odma si mrtav jedina pozitiva strana akumu moda je sto checkpointi su stvarno milostivi. Za boss fighteve bi koristia magnum upgradeani i strijele jer ta kombinacija je smrtonosna za vecinu bosseva cak i na toj tezini. Ali da ko prode taj chapter 6 sa kucom u plamenu i ostatak chaptera 6 i chapter 11 taj je prakticki platinirao igru.

Išal sam se podsjetiti na YT za tu misiju... Bome, zaboravio sam taj dio, a ispizdio sam na živce tu.

Tko prođe Chapter 6 i gorucu kucu taj je rijesio veci dio Akumu tezine, to vidim da se svi slazemo. Bas me zanima, koliko deaths ste imali na kraju prelaska? Ja bogami 624 (pamtim taj broj dan danas lol) ali dosta smrti sam sam napravio jer sam smatrao da sam previse healtha ili municije izgubio na nekom dijelu.

Sto se tice EW2 ja sam ga probao i stao zbog nekog razloga, ali sad ste mi opet dali motiva da ga nastavim dalje.