#70 Burnout Paradise: Remastered - 100 %
Prvi EA-ov remaster, ali nadam se ne i posljednji. Zapravo je viÅ”e port, osim veÄe rezolucije, stabilnijeg frameratea i pokoje bolje teksture nema neke razlike u odnosu na original. I sav DLC je zapakiran u paket, no to se kod remastera oÄekuje od svakoga osim Activisiona.
Iako toliko trofeja otpada na DLC-ove, uz izuzetak Big Surfa Islanda i možda motora i nisu neŔto. Uglavnom se svode na nove modove ili aute. Mogli su barem poraditi na crash animacijama za neka DLC vozila.
Nije mi najbolji Burnout i radije bih vidio remaster Takedowna/Revenga, ali i dalje je iznimno zabava jurnjava/makljaža. Koliko god je otvoreno vozikanje po Paradise Cityu i ruÅ”enje panoa, pronalaženje preÄica i zabaÄenih mjesta, rjeÅ”avanje challenga u onlineu zabavno, toliko mi otvorena priroda igre smeta u Äistim utrkama. Pogotovo u utrkama koje se odvijaju u samom gradu. NaÄin na koji signaliziraju kada trebaÅ” skrenuti nije najjasnije i najsretnije rjeÅ”enje dok juriÅ” 200 na sat, a nemogu reÄi ni da sam zadovoljan Å”to moram gledati u minimapu da bih se orijentirao umjesto da se jednostavno usredotoÄim na utrku.
Ali nakon 7 godina je poslužio kao zadovoljavajuÄi throwback.
#71 Aaero
Na ovu igru sam naletio pukim sluÄajem dok sam gledao koje su igre na akciji (joÅ” je bila na zadnjoj strani) i drago mi je zbog toga. Zgodna ritmiÄka igra sa odliÄnim soundtrackom od 15 pjesama. Ima tu veÄih imena poput Noisie, ali i par zanimljivih otkriÄa.
Definitivno nebih dao 140 kn koliko inaÄe koÅ”ta, ali za tridesetak koliko je koÅ”tala na akcija - veliko DA!
Za platinu je treba preÄi tri puta na razliÄitim težinama i poneke pjesme me jesu namuÄile. Kroz Master težinu sam zaÄuÄujuÄe brzo proletio, ali ima smisla poÅ”to je jedina razlika izmeÄu Advanceda i Mastera u broju životu (na Master imaÅ” samo jedan). Da bi dobio sve zvjezdice na Advancedu i tako moraÅ” imati iznimno Äisti prolaz, pa sam se izvježbao.
#72 Doom
Nije mi toliko dobra kako je neki hypeaju, ali je odliÄan reboot i reintrodukcija serijala baÅ” poput novih Wolfensteina. PriÄa je jednostavna, ali niÅ”ta kompliciranije nebi ni pasalo Doomu. Ono Å”to me iznenadilo je odliÄan world-building i detaljno napisan lore koji nam je predstavljen kroz codex, tako da u Å”irem shvaÄanju pojma priÄe tu definitivno ima materijala i za one koji se ne žele zadovoljiti samo klanjem demona.
Samuel Hayden je intrigantna grdosija i nadam se da Äemo ga viÅ”e vidjeti/Äuti u Eternalu.
Soundtrack je vanserijski, sve nagrade na tom polju su zaslužene.