#62 Final Fantasy XII The Zodiac Age
Platina 8/10.
Meni je osmica, jer iako 98% trofeja nisu teški, radi njih par je zajebano. Skupiti sve magije i tehnike uz gajdove ne bi trebao biti problem, zar ne? problem nastaje kada škrinjica u kojoj se nalazi magija/tehnika usprkos 40% šanse za spawnom ne pojavljuje po sat dva tri. Rare beštije? One sa 10%/15% spawn rate su se iz prve pojavile, one sa 40%/50% ni su satima. Dvije su mi zagličale, satima pokušavao, sto posto ih nisam imao u bestiary-u da bi se od nikud same od sebe unutra pojavile. Trial mod...ako se ostavi za kraj, kada su likovi na 99 levelu i sa top gearom, do 90. triala je mačji kašalj. Nakon toga slijede muke i sjebane borbe.
Igra 6/10.
Ulupao sam 150h u igru i oko 10h u trial mode, ispunivši prognozu za 160h do platine. Igra kao igra je dobra, nije loša niti dosadna. No mnge stvari su mi jako smetale. Likovi osim Bascha i Balthiera isprazni i nedovoljno razrađeni. Vaan i Penelo doslovce posađeni u igru da popune brojku igrivih likova. Fran i Asche...jbt jedan Larsa i Wayne su bolje odrađeni nego njih dvoje. Plus, dizajn većine mapa je dosadan, prazan, ništa se ne dešava, dosadan, prazan. Jako prazan. Najveći minus...nedoatatak mini igara. Hunt ne mogu nazvati mini igrom. Osmica je imala karte, devetka karte i Chocobo treasure hunt, desetka Blitzball.
Sedmicu, osmicu, devetku i desetku sam odigrao više puta i sigurno ću ih odigrati još poneki put. World of Final Fantasy samo jednom, no i njega ću kad tad sigurno odigrati ponovo. Final Fantasy XII, nažalost nikad više. Iako nije loša igra i ima dosta dobrih stvari, replay faktor mi je ravan nuli, nema ničega u igri što bi me natjeralo da ju ikad više pokrenem. Možda i zato što u venama ove igre teče Vagrant Story, što je kreator ovom igrom napravio sve ono što je htio u Vagran Story 2.