Platina no 12 i 13: Final Fantasy XIII, Final Fantasy XIII-2
Ove platine sam već ranije imao na starom ps3 acc-u, ali nekako mi nije u redu da fale na novom acc-u pa sam platinirao opet , a i lightning returns stoji na listi .Btw vidim da ove igre dobivaju dosta hate-a , istina sama priča nije možda na razini prethodnih naslova, ali ATB sustav borbe, Crystalium development kao način level-upanja, zanimljivi likovi i bolesno dobar ost...po meni taj hate je neopravdan.
Uz to Final Fantasy XIII-2 uvodi jedan novitet sa kojim se prije u igri nisam susreo. Većina igara iz serijala, a i općenito iz tog žanra svodi se na spašavanje svijeta od "Generičkog" zlikovca kojemu je jedini cilj uništiti svijet ili uspostaviti režim terora i apsolutne moći. Caius Ballad ,glavni antagonist u igri je sve samo ne standardni zlikovac, sve što radi, radi kako bi spasio od vječnog prokletstva osobu do koje mu je stalo pa i pod cijenu vlastita života. Priča se možda čini dosta zbrkana, ali tko god si je dao truda i pročitao što piše u onim fragmentima koji se skupljaju kroz igru , bit će mu jasno mu da se radi o svemu samo ne o standardnom generičkom jrpg naslovu.