Tuhy

Što je najlude od svega PS5 sam dobio nedavno za rođendan od ekipe s kojom igram cold war multiplayer. Iznenadili su me jer sam im govorio još prije kako planiram uzet ps5 iza Nove Godine, a oni su govorili ma sta ces cekaj jos malo i jednu vecer kad sam bio kod prijatelja ovaj upa sa kutijom u sobu odjednom 😂. Strava. Reko sam im da ih moram izvest na veceru zauzvrat i to postenu neku veceru 😀.

@Fenix @OverHypedG dodat ću vas kroz 20 tak min.

Fenix tetkice dodajte me da obaram vaše rekorde

Emilijo te šiša, jbte. Tetkico ❤️

Tuhy to si sad mojoj ženi napisao, ali dobro, navikla je od tebe 🤣

Fenix

Uhh 😅😅

Dobil sam već porciju od nje prije koju godinu 😁. Još uvijek ima onaj dildo? 😄

Bit će još koji ove godine, jebiga igrale su se dugačke igre

4 dana kasnije

#236 Astrobot

Puno bolje nago prvi dio. Ova igra ima glavu i rep.

Respekt programerima jer su se potrudili oživjeti uspomene na sve te dobre PS igre i likove.

Ako je ovo GOTY to mora da je zbog toga jer je svaki planet drugačiji, svaki ima svoju drugačiju mehaniku igranja i na tome im svaka čast.

Uživancija tokom cijelog igranja, osim master challenga jer mu tu nije mjesto. Ipak je ovo igra za djecu.

Evo 18h prije leta za Houston ja skidam jos jednu platinu, a vi tu po forumu pizdrite jel trailer od igrice ima puno dislajkova i jel ga se sere po netu, vrli gejmeri Ha-Ha-Ha vise postova po forumu nego sati u igrama.

Lipa ikonica, a igra kulminacija valjda 90% japanskih fetisa 🤣

Jos cu zalipit jednu za @foggy

Platina sam ju nedavno a jos ne znam kako je igra zavrsila jer sam zadnja 3,4 chaptera sve animacije priskaka koliko su smorili s pricom Ha-Ha-Ha al gameplay je odlican i ima dosta izazovnih challenga, s obzirom na prijasnje teske platine koje imam ovoj bi da bez greske 8/10 zbog njih, doslo mi je vise puta da zviznem joystick od zid al onda se sitim da je kosta 250tak eura Ha-Ha-Ha

Blitz Jos cu zalipit jednu za @foggy

Pa i jesi, ova prva gore je za mene i to je JRPG godine uz ostale, a to nisi komentirao 🙂

Blitz Platina sam ju nedavno a jos ne znam kako je igra zavrsila jer sam zadnja 3,4 chaptera sve animacije priskaka koliko su smorili s pricom al gameplay je odlican i ima dosta izazovnih challenga, s obzirom na prijasnje teske platine koje imam ovoj bi da bez greske 8/10 zbog njih, doslo mi je vise puta da zviznem joystick od zid al onda se sitim da je kosta 250tak eura

Pa onda smo tu, 78/100 sam im dao. Znam da vrijedi barem osmice, ali toliko su me razočarali s hrpom nepotrebnih gluposti i tom pričom da im nedam (kao da je to bitno ali meni je). Challengi nisu uopće dobri nego nepošteni, osjećao sam se kao hendikepiran u većini, a dodatno što se boriš po 30min u areni i onda ti kornjača baci meteor i ubije te u 28. minuti jer eto tak se složilo. Nek si zabiju u pak to sve skupa.

Čestitke 😃

I slažem se, nitko ne igra, svi samo melju.

foggy mislija sam na tezinu radi challenga 😁 ali da, igra je i ocjenom tako tu.

Challengi su bas bolesni, onaj bonds of friendship je nenormalan, ne znam ni sam koliko puta sam dosa do odina da bi me on instakilla s necim, i onda svih 9 bossova opet ispocetka, da opet dodjes do odina i on te razvali, za izludit. Desilo mi se to sigurno 30tak puta. Stvarno nisam ocekiva da ce bit tako, pogotovo jer sam na njega isa i s lvl9 oruzjem jer sam onaj sa sephirothom prije prosa.

Blitz Ahaaa 😃 Je, težina je 8/10 sigurno.

Ma ja sam odustao na pol puta jer nema smisla, jednostavno ovisiš o sreći a ne o skillu i ne o taktici. Da, treba imat taktiku, ali i ona prava ne valja ako neprijatelj krene kak nisi planirao. Prvi dio je gro bolji po tom pitanju, tam sam uživao i sve je išlo jer si se mogao dobro pripremit i bilo je teško ali je išlo bez frustracije.

Zadnja ove godine, platina #142

5 dana kasnije

Zadnje dvije platinice za 2024-tu

#127 Far Cry: New Dawn

Igra 8/10

Tezina 3/10

Klasicna Far Cry igra koja mi je na momente bolja od Far Cry 5 dok i dalje su mi FC2 i FC3 najbolje FC igre napravljene.

Radnja se događa u Hope Countyu nakon desavanja sa kraja petice no ovaj put kao glavni neprijatelj ispred nas stoje Twins ( Lou i Mickey ) sa svojom Highwaymen vojskom kojima ste prepreka u osvajanju Hope Countya. Ono sto je zanimljivo je to da nema nikakve novčane valute kojima kupujete resurse nego jedina "valuta" je etanol koji možete dobiti lootanjem supply dropa, kradom tankera koji prevoze etanol, ali najviše ga dobijate osvajanjem neprijateljskih outposta. Svaki put kada osvojite outpost možete ga "ocistiti" te dobiti određenu količinu etanola, ali Highwaymen će ga preoteti sa jačim vojnicima. Postoje tri razine težine odnosno obrambene linije za svaki outpost i najteži daje najvise etanola te ga dobijate još dodatno kao bonus ako osvojite outpost a da vas nitko ne vidi. Postoje još i razne komponente koje možete skupiti lootanjem novootkrivenih naselja, ali najviše komponenti dobijate rješavanjem ekspedicija. Ekspedicije su male dodatne misije van Hope Countya gdje morate locirati opremu, skupiti je te potom preživjeti do dolaska helikoptera. Također postoje 3 težine ekspedicije, a ukupno ima 7 misija. Sa većom težinom dobijate i više komponenti kojima craftate bolja oružja I vozila. Igra nije duga, ali je ispunila moja ocekivanja za tipicnu FC igru.

Platina je lagana, dosta toga se dobije regularnim igranjem i prelaskom storya, postoji dio misc trofeja skupljanja životinja ili određenih zadataka. Morate sve outposte riješiti na level 3 težini i ekspedicije također. To je lagano kad dobijete jača oružja jer ubijate neprijatelje veoma brzo. Postoji jedan coop trofej gdje mi je pomogao @blazkowicz za koji treba riješiti bilo koje 3 ekspedicije u coopu. Igra nema klasični matchmaking pa to mora biti neko sa vaše friend liste.

Sve u svemu nije me razočarala igra i ostao mi je jos Far Cry 6 kojeg nisam odigrao.

#128 The Evil Within 2

Igra 9/10

Tezina 8/10

Zadnja platina ove godine pripada EW2. Cetiri godine je prošlo od igranja i platiniranja prvog dijela i tri od igranja drugog dijela ovog genijalnog naslova i sad je došlo vrijeme da se platinira i drugi dio. Jedinicu pamtim i dan danas kao tešku psihodeliju koja te u nekim scenama drži na rubu, pamtim i traljave kontrole i tehničku stranu te igre, pamtim Ruvikovu kucu i kad se jednom teleportiro ispred mene u facu nenadano a ja bacio joystick prema TV-u, pamtim kuću u plamenu i zombije sa machine gunovima na Akumi. Lijepo se sjetiti.

Dvojka nastavlja u sličnom tonu iako od nekih stvari odskace od jedinice. Prvo, nije tolika psihodelija iako u ranijim chapterima Stefana dobro prati jedinicu. Drugo, uvođenje open worlda malo ubija taj element horora, ali daje nam puno na planiranju idućih poteza i organizaciji. Treće, ono što mi je mana je nedostatak šibica koji su bili glavni element jedinice ključan za preživljavanje, ovamo ih nikako nema. Flashback bossevi su mi natjerali skoro suzu iz oka, odlican i nostalgican detalj. Neću cjepidlacit jer igra u paketu je tehnički napredak od jedinice i odličan proizvod dostojan nastavka te za mene apsolutni kralj horora.

Platina je zajebana, tu negdje kao i jedinica. Stvar je u tome da su različite vrste težine. Jedinica ima Akumu mode koji je no damage mode ali sa dosta checkpointa dok dvojka ima Classic mode koji je nešto ala Dead space 2 djir samo ovamo imamo 7 saveova kroz cijelu igru. Mislim da mi je EW2 bio mrvicu gori od Dead Space 2 iz tog razloga sto si u DS2 imao upgradeove, a vamo su isključeni bilo kakvi upgradeovi a obični enemiji te ubiju u 2 poteza. Igrao sam prvo na Nightmare i radio manual save gdje bi imo problema, zatim sam igro new game+ do ch 11 kako bi skupio sve komponente za upgradeanje svih oružja. I zatim sam se mislio ocu li vjezbat dionice ili ovaj 1 ipo playthrough će bit dovoljan za classic. Odlučio sam se odmah na classic, pratio sam preporucenu shemu za strateški važne save pointe i sa sigurnošću mogu reći da chapter 10 u kući sa Torres i ch 13 firewalk sa onom Yukiko su najteži dijelovi jer nemozes ubiti nikoga stealthom, nego sve na borbu, a oružja nikad slabija. Da sam kojim slučajem pokupio freeze bolt ranije i sjekiru sačuvao za ch 10 puno bi ga bezbolnije prošao, ovako sam se dosta namucio. Firewalk iako na papiru teži, mi je bio zapravo lakši jer sam imao taj freeze Bolt koji kad ih smrzne možeš ih one shootat. Zadnja boss borba nije teska, ali postoji razina stresa jer ima jedan dio koji je insta kill. Snimio sam sve pa ću uploadati na yt u nekih 12, 13 dijelova. Classic mode se može I varat sa cheatovima poput one shot kill i infinite stamina i health, ali odlučio sam legit putem ic. Izazovno je, umiralo se glupo na nekim mjestima i zbog krivih odluka da bi najrade sam sebe plesnuo, ali učenje iz svojih grešaka je najbolja skola koju možete imat.

Još kad bi najavili EW3 i izbacili ga za PS….

crowizard Zadnja boss borba nije teska, ali postoji razina stresa jer ima jedan dio koji je insta kill

I mene je to ubilo 3 il 4x, a imo sam puuuun ku*ac ponavljanja. Ne sjećam se di mi je točno bio zadnji save, al sigurno sat i pol igranja do zadnjeg bossa.

Ako tu nisam prelomio cd, nisam nigdje. Radije bih opet Dead Space 2 sa 3 savea nego ovo.

Slažem se, fenomenalna igra sa dosta QOL promjena u odnosu na jedinicu, pa i dosta kvalitetnija igra od nje, ali i dosta manje "bolesnija". Nešto slično ko i Dead Space 2 u odnosu na jedinicu.

crowizard Classic mode se može I varat sa cheatovima poput one shot kill i infinite stamina i health

What? Ozbiljno? To nekaj novo? Ne sjećam se toga u vrijeme dok sam igro (makar, prošlo je puno godina). Jebeš onda takav prelazak igre. Neki od nas se muče ko crvi, a drugi to odrade na 100x lakši način. Ma fuj…

Tuhy

Mislim da su to naknadno ubacili kad se ulogiras u Bethesda. Pa da postane 1/10 sa tim cheatovima 😂😂. A sto se tice zadnjeg savea imao sam ga pred kraj 14-tog chaptera, da sam umro na toj insta kill dionici vjv nekih 45 minuta do ure vrimena gubim jer imam 3 bossa na kraju 14-tog, jednog bossa u 15-tom i nju ko zadnjeg bossa. I dalje mi je Stefano najludi boss sa svojim Appreciate the art momentima.

crowizard A sto se tice zadnjeg savea imao sam ga pred kraj 14-tog chaptera,

Isto, išal sam tražit svoje stare postove u temi igre 😄

Užas kolilo me izhebo taj zadnji dio

Tuhy

Hahahha ta gadura o kojoj pričaš na pocetku je Witch, treba joj 2x sneak kill da napraviš da je ubijes, sa njom nisam imao inace nikakvih problema, ali ona u ch 10 u kući me ubila desetke puta jer nenormalno brzo trci prema tebi I kad ti sa nožem u combo 2 udarca uputi, instant kill makar imo full health (totalna nebalansiranost u tezini obicnog protivnika nego kad je ona u open world svijetu). Baš tu mi je trebao freeze bolt ali je missable do ch 13 ili sjekira koju sam wasteao ranije. Jer trik je da ispalis 3 explosive bolta na prozor koji dolazi nakon šta par sekundi ranije ubijes zombija sjekirom u sucu na taj isti prozor koji ulazi. Ako čekaš tog zombija i pokušajes ga mecima ubiti i stompanjem kako su oružja slaba ona za to vrijeme se popne kroz prozor a ovako bi stigao ispalit 3 bolta kod prozora jer ako ona uđe onda je dar mar, još ako imaš 1 ili 2 zombija u kući sa njom, piši propalo. Sreća imao sam save na kraju 9-tog chaptera.

Enemiji koji su me najviše nazivcirali su crawleri. Vide te na kilometar, kad pužu do tebe brzi su nego Usain Bolt, rade ogroman damage i skoče u dalj nenormalno. Njih bi smoke boltovima usporio na par sekundi jer su puno vise overpowered u odnosu na druge, nešto kao laser robodog u wolfensteinu 2, nebalansiranost totalna među običnim enemijima.