Po meni su podjednako dobre samo šta su prije bile teže (i nisu te vukle za ruku) i bilo je više inovacija i IP nego sada. Kod novih naslova me smeta šta u 2016 postoje igre di se lik ne vidi u ogledalu ili se ne može razbiti staklo/tv/čaša-boca. A to se pojavilo još u 2000 ili prije.
Naravno da je sad teže izmisliti nešto novo nešto divlje, kad je masu toga viđeno (isto vrijedi za filmove i knjige). Ali svake godine vidimo barem nekoliko naslova koji uspiju napraviti nešto novo.
Također nostalgija je zajebana stvar jer sam i sam nostalgičar.
Oni koji misle da su nekada igre bile puno bolje ste odigrali: uncharted 2, batman arkham knight, the last of us, bioshock, gta v, rdr, witcher 3, dead space, gears of war 2, sunset overdrive(odlična i nevjerojatno zabavna igra), assassin's creed 2 ili 4, forza horizon 3, alien isolation, mass effect 2, soulse i još mnogo drugih.
Oni koji misle da su danas puno bolje ste igrali: mgs, zelda ocarina of time ili twilight princess, legacy of kain serijal, stare residente, metroid prime, silent hill 2, gta 3, gran turismo 2 ili 4, gow I i II, ico, sotc, halo, kotor, ff VII i X, half life 2, prince of persia sands of time, devil may cry, crash itd.
Kao što već rekoh uvijek je bilo vrhunskih igara i uvijek će ih biti.