Ovak , slažem se s većinom pročitanih mišljenja. Da, iščekivalo se prije igre puno više i sa većom željom. Da, čitalo se puno više časopisa i bilo je puno manje informacija pa je bila veća enigma kakav če bit naslov za razliku kak je to u današnje vrijeme s mogućnostima interneta. Jedva se čeko svaki mjesec da mi stara kupi playstation magazin za 5 bani jer je imo cd s demoima ili čitat recenzije z psx-a ( na kraju mi ih je sve žena hitila jer nije bilo mjesta u ormaru za njene prnjke...prokleta baba!!!) Moji počeci gameinga ( u ono vrijeme konzola tipa nes-a i sege) bil sam takav balavac da nisam niš ni znal pa svaka igrica (posuđena ili tu i tamo kupljena na milost il nemilost staraca) je bila brutalna . Ruku na srce malo nas je kupovalo orginal cd za plejku... Ti mamu imal sam ih 300... Imalo se i vremena...Živil sam za to da dojdem iz škole i sednem za đojstik... Dns mi je to drugačije jer pretpostavljam da većina vas je tu starija,radi,imaju babe i decu . Eh tu se najveća promjena desila..Nit imam vremena igrat , nit ih mogu kupit 300 ( da ih mogu kupit nemam ih kad odigrat ),nit imam para da kupujem na blef (prije kupnje dobro provjeriš dal če ti se sviđat naslov ,a ne da u pola igre skužiš da ti se ne sviđa nekaj kaj si platil 500 kn....) , a nit nema više toliko inovativnih žanrova i igara... Iz večine ih je sve dobro ižmikano kaj se dalo...Teško da bude nešto novo bar za nas jer naša generacija je bila prekretnica gaming industrije i bila su čuda od igrica , a danas se večinom sve svodi na poboljšanje grafike... Nije ni to loše ,al rijetko koju igricu igram sa žarom u očima ko prije... Jer postoji jednostavna stvar ... Ljudi čim su stariji gube maštu ,gube zaigranost ... Ko klincu mi je malo trebalo da me nešto fascinira , a sad mi treba čudo... Od tuda i taj osječaj nostalgije , sječanje na osječaje koje sam imal dok sam igral ko klinac... Nisam tražil dlaku u jajetu, bugove ,dobar soundtrack ,glasove i tak dalje... Kad tolko toga prođeš , osjetiš i vidiš , teško je ostat paf ...
Poslano sa mog 5010X koristeći Tapatalk
čovjek je od A do Ž super objasnio.. ima u svakom segmentu nečega naravno.. dostupnost interneta, prezasićenost, premalo ulaganja u kvalitetu igre više u grafički aspekt, bugovi i day one patchevi danas, razmaženost, mužnja novaca, a najviše bih se složio da nekad kad smo bili klinci i igre koje su slabo prolazile kod recenzenata nas su oduševljavale.. zašto, pa zato jer nismo tražili dlaku u jajetu, kupili smo igru na temelju časopisa, i par slika koje su nam davale maštu, tj. sjećam se kad smo se s frendovima svaki mjesec za 30-40 kuna skupili i uzeli piratske PS2 igre barem jedno 5 komada.. našlo se tu i puno loših igara no mi smo svejedno prošli i uživali.. a danas smo razmaženi, odrasli, i mašta ne djeluje kada pročitaš recenziju i shvatiš što se u igri dešava i da li će ti dat BOOM efekt nakon igranja.. možda sam se milijun puta pitao sa frendovima da li smo izgubili smisao za igre ili smo jednostavno odrasli i više se nećemo nikad osjećat onako drago kad stavimo novi CD- u plejku.. :(
još jedna stvar koju ne treba zaboravit, danas kada se nabrijavaš za neku igru, ona konačno stigne, pobere tonu dobrih ocjena, odlučiš riskirati novac i kupit.. što se dogodi, dogodi se to da par dana uživaš, pričaš sa ekipom kako je zakon itd.. i nakon tjedan dva, jednostavno se tržište fokusira na nove nadolazeće igre koje su igrom slučaja sve hitovi i doslovno te bombardira sa informacijama i najavama, e tu se počinje gubiti čar i fokusiraš se na nove stvari a tvoja omiljena igra u plejci koju si nekidan kupio počinje gubiti sjaj..
primjera radi, ova zima, stigla je Mafia 3, pokupila ne baš vrhunske ocjene i reko počekam da prođe mjesec dva da malo padne cijena pa da nabavim, zatoga kad čekao - stigao novi Tomb Raider.. pobrao vrhunske ocjene, meni već polako pada žar za mafijom i već se dvoumim.. ipak kupim i stavim u plejku.. za to vrijeme stigle igre poput BF1 , recenzije ga nahvalile, već se mislim moram brže proć Mafiju kad drži cijenu da uspijem zamijeniti za BF1, prođe se Mafia, uspijem zamijeniti za BF1. Igram ja BF1 koji me eto nije oduševio, a sa strane stigao Titanfall 2 i COD IW.. e sada recenzije hvale kampanju obje igre i već se dvoumim dati BF1 veću šansu ili brže zamijenit za jednu od nova 2 naslova.. baš koma.. eto sad uzeo COD IW.. pa da vidim što je to u toj super kampanji koju svi hvale.. a kad će Titanfall na red doć pojma nemam
uz to trebam napomenut da je još na spisku hrpa igara koje nisam odigrao na PS4, a ovih dana mi stigao Dark Souls 3 i krećem na dugo putovanje sa prijateljem u zemlju Lordrana.. pa sad polovi ti to.. i uživaj ako stigneš..