Imam malo, doduše puno jači komp od sadašnjeg laptopa ali i komp mi nije nešto stabilan ako imam više izrađenih 3d modela u jednom projektu. Ima li ko kakvih preporuka za laptop. Naime želim si kupit neki laptop koji mi treba za 3d modeliranje u amaterske svrhe i ne za gaming, ništa profi samo da mogu nesmetano radit u 3d programima da mi se ne smrzava i izbacuje svako malo iz 3d programa i ne treba biti brz, samo stabilan, Znam da ima takvih koji imaju dovoljno RAM-a dok im drugo slabije ali RAM koji mi je u biti najpotrebniji jer vidim info da mi memo sva zauzeta i ode moj projekt u krasan k i ne mogu ga (projekt sa 3d modelima) ponekad čak ni izhendlati u view modu a kamoli da mu još zadam da ih ide renderirat. Ko se više kuži u hardver, dajte kakve linkove, prijedloge. Pošto mi je buđet skroman Max. cijena do 4000 kn.
edit: sadašnji komp mi ima 4 gb rama a laptop 2gb. znam da bih mogao stavit više rama u komp ali to mi komplicirano sad se sa 32bit prebacivat na 64 bit winse a i želim tj. da mogu ponjet svuda sa sobom komp i zato radije laptop.