Čisto primjera radi, naišao sam tri puta na lika kojega je ugrizla zmija. Zapravo su dva različita bila. Na jednog sam naišao dvaput što je završilo Arthurovim razgovorom s likom da se pazi jer mu se to već drugi put desilo, kasnije se to odrazi i u razgovoru u gradu kada ponovno naiđe na njega pred nekom od trgovina. Svijet je vrlo responzivan i nije napravljen da ima repetitivne događaje. Štoviše, mislim da je svaki event jedinstven. Nisam niti jednom naišao na identičan event u svojih 140h igre, osim ako sam neki failao pa se ponovno pojavio da ovoga puta ga uspijem riješiti. Pod failom smatram da sam slučajno nekoga zgazio konjem ili tako nešto...
Nadalje, ne znam o čemu pričaš kada spominješ filler camp questove s obzirom da je filler nešto što je ključno u svakome mediju te samo ovisi koliko je kvalitetno odrađen. Imaš nekoliko likova koji te traže neke u svijetu jedinstvene predmete, to obično vodi do više dijaloga s tim likovima gdje više upoznaš o njima i tako se gradi svijet, nešto što sam siguran da i sam znaš s obzirom na ljubav prema Witcheru 3.
Objavio/la: @chono7
dizajnerski promasaj u smislu da si dobio fiksnu lokaciju glavnog kampa, da ti za bilo koju radnju treba masa vremena, da je to jahanje do te radnje dosadno i zamarajuce i da taj open world s tim eventima postane naporan kada te isti lik 5 puta pita da mu isises otrov iz noge, jer ga je zmija eto 5 puta ugrizla
Ovdje uopće nije problem o dizajnu, s obzirom da imamo možda i najresponzivniji svijet u video igrama, do te mjere da je puno više od jedne situacije za svaki event pokriveno snimljenim glasovnim linijama što odmah pokazuje da je velika pažnja posvećena detaljima i slobodi igrača. Ovdje je problem vrlo jednostavan, tebi se igra ne sviđa. Sve se vraća na onu dobru staru: "To što se tebi ne sviđa ne znači da je loše." Iskreno, da samo pljuješ po igri ne bih možda ni reagirao, naučio sam ignorirati provokacije. No ovdje imamo puno veći problem koji se pokazuje u tvome odgovoru postu kojeg je K. napisao.
Rekao bih da se šališ, ali meni ostavlja dojam omalovažavanja tuđeg mišljenja jer se ne poklapa s tvojim, a nisam ni prvi koji je to primijetio, niti sam to primijetio prvi put. Iskreno mi je žao jer sam s tobom mogao bez problema ugodnu raspravu povući. Ne želim ulaziti u razloge tvoje reakcije, iako imam ideju zašto je to tako, ali ti samo želim reći da je ovo na kraju krajeva ispalo nekulturno. Iz praznog si napao Woodieja, ne nudiš nikakve primjere osim ovoga sa zmijom što skoro sa stopostotnom sigurnošću mogu reći da si u krivu, čisto zato što sam igru prešao uzduž i poprijeko te ju vrlo, vrlo dobro poznajem, a na kraju ne prihvaćaš ni kada se ljudi raspišu kao što je K. odlučio napisati par kvalitetnih odlomaka o glazbi koja je, vjerovao ili ne, jako važan element igre. Naravno, za takvo što se igri treba dati šansu, čak ju odigrati i na kraju krajeva ne imati prema njoj predrasude zbog mogućih razloga igraće platforme.
Ne planiram dalje pisati o ovome te ću se držati tematike Red Dead Redemptiona, ali htio sam samo naglasiti da me tvoj stav i pisanje na forumu poprilično rastužio i razočarao.