Baca mi uvod na Great Silence...
https://youtu.be/1h1zpQkX6gA
Tototo.
Dan Houser.
Michael Unsworth.
Rupert Humphries.
Najveće pohvale idu piscima ove igre. Ovo je najdivlji Rockstar do sada. Kad kažem najdivlji, mislim najbolji, najživlji, najbritkiji. Nikad igra svojom formom dijaloga, prikaza scena i likova nije bila tako blizu prikazu nekog filma na najvećem mogućem kino platnu. Da ne govorim o kadriranju pojedinih scena.
Kao netko tko se uvijek borio protiv tog jurišanja
gaming industrije da uhvati filmsku industriju, ovdje ne da mi ne smeta, već sam spreman prihvatiti Rockstarov način kao sljedeći korak naprijed; nešto što će svi (pokušati) preuzeti. Barem u
open world igrama. Ne kažem da je ovo
GTA III revolucija iz 2001.-e, ali je neupitno razina više u odnosu na ostatak industrije u 2018.-oj.
NPC (non-playable character ili non-player character) je, zbog animacija, samog koda ili ne znam kakve već magije, doveden u fazu da izgleda kao lik kojim netko "sigurno" upravlja. I zbog toga je često lako zaboraviti da igramo igru. U tome je ljepota ove igre. Igra koja
uvlači.
Igra je toliko dobra da disk prošlog
RDR-a možemo prepoloviti napola jer nam više ne treba. Igra je toliko dobra da je Sam Peckinpah živ, svoju
Divlju Hordu bi usporedio sa triciklom, a Red Dead Redemption II sa Harley Davidsonom. Toliko je dobra da vam besramno kažem da izdvojiti dvije, dvije ipo, ili tri tisuće kuna zbog nje za neku konzolu uopće nije puno.
Ovo neće voljeti samo oni bez mašte, oni koji se nikad nisu igrali kauboja i oni kojima je Sergio Leone dosadan.
Svima kojima se igra u nekom momentu čini sporom, spora je s razlogom; s razlogom zbog kojeg je i genijalna.
x Dojmovi su napisani na
tek malo više od 20% igre.
E ekipa, kužim da neki kažu da je overrated, neki da je super i sve to. I super je imati i mišljenje i javno ga reći, ali ajmo fino kulturno raspravljati. I nemojmo krenuti u još jednu nepotrebnu PC vs. konzole raspravu. Nema potrebe. :)
!