Nezz zašto mi je toliko trebalo da odrecenziram/napišem svoje dojmove o ovoj fantastičnoj igri. Vjerovatno u nedostatku vremena odgađajući posve sam zaboravio pohvalit ovu vrlo dobru igru Techlanda. Kada sam je bio instalirao pri samom izlasku bila je u dosta lošem tehničkom stanju, da bi se nakon nekoliko brzih patcheva igra transformirala u jednu stabilnu, popravljenu, glitch off igru, koja se baš u svim segmentima lijepo vrtila na mojoj konfiguraciji. Već jako dugo nisam vidio tako dobru optimizaciju kroz popravke tehničke podrške. Sjajan posao su napravili. E sad, vrlo je važno s moje strane napomenuti da nevolim baš zombie filmove, igre, općenito taj žanr ako se to uopće može nazvat žanrom, prije vrstu mutacije. Stvar je u tome da Dying Light svojom mehanikom i izvrsnom igrivošću privlači i običnog prolaska te ga uvlači u svoju zombie apokalipsu. Ako je to ova igra uspijela samnom, vjerujem da je situacija i s mnogim drugima ista.
Grafička strana igre je oku ugodna, impresivna u izvođenju i nadasve nevjerovatna u noćnom izdanju. Smatram da je ovo najbolja verzija noći u igrama ikad, barem što sam ja vidio/igrao. Nikad nitko nije pogodio taj mrak, baš savršeno pogođena paleta boje, osvjetljenja i sitnih detalja, koji služe za orijentir kada apsolutno ništa ne vidite. Izmjena dana i noći isto je za svaku pohvalu i baš je odlično pridonjelo atmosferi. Gradovi su fenomenalni, iako mi je dosta žao da u mojem igranju prvi grad je dobio puno veću posvetu i vrijeme provedeno u njemu. Taman kada sam nakon završetka igre htio provest još tonu sati u drugom gradu, sam to sve odgodio, uz neimanje vremena i izbrisao igru sa hard diska. Dosta se ekipe bunilo na priču, likove, glavnog protagonista. Slažem se da je na tom polju moglo bolje, ali se isto tako i slažem da je sve to navedeno i dosta neloše zapravo. Puno bolje sam doživio neke stvari i baš možda zato što sam preskočio Dead Island serijal mi je ovo tako dobro sjelo. Zapravo sam stvarno jako uživao upravo u tom prozvanom "mlakom" segmentu igre.
RPG elementi i cijeli sustav napredovanja i craftinga mi je ovdje apsolutno fenomenalan. U nešto više od 30 sati koliko mi je trebalo za prelazak cijelo vrijeme me je upravo taj osjećaj napredovanja, ultra zabavan gameplay, otkrivanje novih poteza tjerao naprijed i igra mi u nijednoj sekundi nije dosadila. Kažem razumijem ekipu koja kaže da je igra reciklirana verzija Dead Islanda, ali meni koji sam preskočio taj serijal, koji je kod šire publike očito puno lošije prošao nego Dying Light, ovo je fenomenalna igra. Nisam ju ni izbliza kompletirao kako sam htio sa svim sporednim misijama i challengima, ali definitivno će ići još jedan prelazak uz ganjanje 100% kompletiranosti. Ova igra to zaslužuje u svakom pogledu. Same sporedne misije su mi bile zanimljivije nego hrpetina glavnih misija u puno razvikanijim AAA igrama, a to dosta govori o zaokruženosti ovog proizvoda. Obožavam igre ovog tipa, gdje se od vas zahtjeva da se malo pomučite kako bi u kasnijem stadiju igre bili OP prema neprijateljima, ali do tog treba puno strpljenja i jedan dugačak put proč najprije. Da su priča i likovi bili bolji što se igri prigovara, ovo bi mi išlo u 95+ kategoriju, ovako je to beton tvrda devetka, koja čeka na ponovno uživanje.