New Vegas je nadogradnja Fallouta 3, nista nevideno i revolucionarno. Witcher 3 sve to podize ljestvicu vise. Govorimo o svim questovima, o onim glavnim, sporednim i xp questovima. O svijetu i grafici ne treba ni usporedivati te dvije igre.
EDIT: Slobodno odi u detalje, tomu i sluzi forum.
Ok, ajmo' biti konkretni - podiže ljestvicu u čemu točno? :)
Budimo realni - Bethesda je oduvijek bila benchmark kada je riječ o open world RPG dizajnu, nije slučajno što u svakoj njihovoj igri ljudi svršavaju na world design i obožavaju exploration.
Questovi i pisanje su smeće kao što svi znamo, no tu je recimo u New Vegasu Obsidian sve ispravio - uveo odlično napisane questove, omogućio odrađivanje questova nudeći opcije ovisno kakav roleplay imaš, uveo sustav karme, brojne frakcije i kreirao zapravo
reaktivan svijet koji prepoznaje što sve radiš i shodno tome se drugačije ponaša prema tebi.
Što je iz moje perspektive dosta bitno jer se onda kudikamo pojačava imerzija da si dio tog svijeta i da sve što radiš, ima zapravo nekog smisla i u konačnici pridonisi odjavnoj špici koju ćeš vidjeti na end creditsima.
Tehnički u igri možeš ubiti valjda sve NPC-ove, postati reinkaranacija Diabla i preuzet kontrolu nad cijelom državom. Ili se možeš prikloniti jednoj od frakcija, ovisno o tome kako vrednuješ njihove argumente i ujebat sve ostale.
Da ne komentiram DLC-ove koji se eto zovu DLC-ovi, no nude sadržaja poput prosječne ekspanzije i nude u slučaju jednog Old World Bluesa ili Lonesome Roada valjda najbolja roleplay iskustva unutrag ne znam koliko godina. Ne znam, ta igra je sve što je Fallout 3 trebao biti, a ne tek njegova "obična nadogradnja". Barem iz moje perspektive :)
Mogao bi slične komentare o revolucionarnosti napisati još za nekolicinu naslova, u nekim drugim aspektima.
Witcher 3 mi je super igra, al' jednostavno ne vidim neku njegovu revolucionarnost. Na stranu s odličnim tehničkim dijelom igre.