The Walking Dead serijal
http://walkingdead.wikia.com/wiki/The_Walking_Dead_(Video_Game)
Developer: Telltale Games
Publisher: Telltale Games
Genre: Interactive drama, graphic adventure
Platforms: PC, MAC, PS3, PS4, PSV, X1, X360, IOS, Android
First release: 24.4.2012.
Last release: 26.8.2014.
The Walking Dead is an episodic interactive drama graphic adventure video game series developed and published by Telltale Games. Based on Robert Kirkman's The Walking Dead comic book series and its television adaptation, the series consists of two seasons with five episodes each, and one downloadable episode from Season 1.
The game takes place in the same fictional world as the comic, with events occurring shortly after the onset of the zombie apocalypse in Georgia. However, most of the characters are original to the game. Season 1 centers on university professor and convicted criminal Lee Everett, who rescues and subsequently cares for a young girl named Clementine trying to protect her from the dangers of zombies and dangerous people while preserving her innocence. Season 2 focuses on Clementine herself as she is emotionally and physically challenged by the dangers of the world as her childhood innocence is slowly diminished by the difficult choices she must make.
The Walking Dead: Season 1
http://walkingdead.wikia.com/wiki/Season_1_(Video_Game)
Lee Everett je protagonist prve sezone The Walking Deada. Nakon što je optužen za ubojstvo senatora, Lee dobiva drugu priliku kad se policijski auto koji ga prevozi do zatvora zabije u živog mrtvaca. Lee bježi te ubrzo upoznaje malu Clemetine koja će kasnije i postati glavni lik serijala. Lee postaje očinska figura Clementine te ju ući kako preživjeti. Njih dvoje u daljnjoj avanturi pronalaze i ostale preživjele pokušavajući preživjeti u svijetu u kojem vrebaju dvije opasnosti: ljudi koji hoće preživjeti pod svaku cijenu i živi mrtvaci. Kroz sezonu se upoznajemo s mnogo likova koji imaju puno vrlina i mana i s kojima pokušavamo preživjeti.
Što se gameplay strane tiče, igra je vrlo jednostavna. Mi odlučujemo kako ćemo se postaviti u odnosu na druge likove te ćemo nekad i sami morati donijeti odluke koje će dosta utjecat na radnju, ali zato na kraju nećemo moći odlučivati o mnogo različitih endinga. Samo 2 jesu, ali vrlo emotivna.
U igri možemo i malo istraživati, ali nas više manje sama igra vuče za ruku. Ima tu i nekih akcijskih momenata, ali su prilično automatizirani.
Kako se priča 2. sezone nastavlja na 1., odluke koje smo donijeli u 1. odlučivat će dijelomično o radnji 2. sezone.
The Walking Dead: Season 2
http://walkingdead.wikia.com/wiki/Season_2_(Video_Game)
Druga sezona sad prati 11-godišnju Clementine, godinu i pol nakon događanja prve sezone. Nakon tragičnog kraja 1. sezone, malo iskusnija Clementine pokušava preživjeti s Omidom i Christom. No ona upoznaje i mnoge druge likove i skupine, ali i neke stare znance. Ovaj put, uz to što likovi traže grad koji je siguran od zombi apokalipse, moraju se čuvati i lokalnog luđaka Carvera koji je napravio kamp gdje bi ljudi živjeli, ali bi on htio biti vladar, nemajući nimalo suosjećanja za ostale likove.
I u drugoj sezoni su priča i likovi najjača strana igre, dok je gameplay ostao manje više isti. U ovoj sezoni igrači imaju malo više slobode te će moći izabrati između dosta različitih krajeva, a bit će zanimljivo kako će to riješiti u 3. sezoni.
The Walking Dead serijal
Završio sam jučer drugu sezonu pa sam odlučio otvoriti temu o ovom odličnom serijalu, a i uskoro izlazi 3. sezona.
Uglavnom, prezadovoljan sam 2. sezonom, na razini je prve sezone. A baš bih htio s nekim prokomentirat malo igru.
Sviđa mi se što možemo graditi ličnost Clemetine u ovoj sezoni. Prvo sam krenuo s nekakvim strašljivim odgovorima kakve bi i davala u 1. sezoni, ali kasnije sam davao sve odlučnije i arogantnije odgovore tako da se u nekim slučajevima činilo kao da je Clementine vođa grupa. Tj, htio sam pokazat da ju je život u ovom svijetu prilično očvrsnuo i da je spremna na sve.
Što se tiče endinga uzeo sam jedini pravi ending (ljudi moji na druge niste smjeli ni pomišljat), a to je da sam na kraju spasio Kennya i otišao/la s njim do Wellingtona. Kad su odjebali Kennya, odjebao sam i ja njih. Radije ću preživljavat s Kennyem nego bez njega. Svi su ga pljuvali kroz drugu sezonu, ali rekao sam ja njima: NEĆETE RAZBOJNICI, BOLJI JE ON OD SVIH VAS To je čovjek kojeg treba imati u ovoj zombi apokalipsi i jedini lik koji mi se približio Lee-u po kvaliteti.
Kad smo već kod Lee-a, nakon ove sezone sam ga počeo još više cijeniti jer je baš on nedostajao u nekim trenucima da smiri situaciju. Stvarno mi je čovjek jedan od dražih likova u gamingu. Kennyu baš nedostaje malo te mirnoće i mudrosti koje je imao Lee.
Baš me zanima kako će izgledati 3. sezona. Clementineine godine više nisu na satu, dobili smo novog lika, a što će biti s Kennyem i Lee Juniorom (tako ja zovem AJ-a) me baš zanima. Ako ne bude Kennya i Lee-jevih mudrosti kroz flashbackove, bit ću razočaran.
Odigrao danas prvu sezonu i što reći, oduševljen sam!
Nije me sram reć da su mi par puta suze krenule. Ovako nešto sam samo doživio u TLOU, mada mi je ovdje bilo još jače...
Sad na drugu sezonu i onda pričekat 3. :)
Jel neko zna kad ce Season 3? Stvarno obozavan telltalove igre i radujen se svakoj.
Sljedeći mjesec dolazi prva epizoda :)
Fino, bas me zanima kako ce se prica nastavit posto 2. sezona ima 5 razlicitih krajeva. A ako se ne varam Clementine ce imati 14/15 godina tako da se radnja odvija nekoliko godina kasnije.
Zna se točan datum izlaska 3.sezone. Ne mogu dočekat opet zaigrat ovu fantaziju od igre. Iako ću skupit sve epizode(5) kao i inače, ne sumnjam da će svima kojima je igrat serijal bio gušt imat odlične blagdane s prvom epizodom. Odigrao i Michonne 3 epizode čisto malo da se vratim u đir zombija i super zagrijavanje za nadolazeću sezonu.
Uff jedva čekam!
Obje sezone odigro, maestralno. Držalo me prikovano za kauč do samog kraja, neke odluke je stvarno bilo teško donjet i dugo nisam osjetio takvu povezanost sa likovima, baš feels.
Uff jedva čekam!Da da, totalno se slažem. Sam lik od Clementine mi se totalno uvukao pod kožu. Potajno se nadam i 4. sezoni nakon ove, ali onda mislim da bi se tu moglo stati sa serijalom iako mi nikad ne bi bilo dosta tih razgovora, odluka i svakakvih 'feelsa' koje igra navuče od igrača :)
Obje sezone odigro, maestralno. Držalo me prikovano za kauč do samog kraja, neke odluke je stvarno bilo teško donjet i dugo nisam osjetio takvu povezanost sa likovima, baš feels.
Mislin da ce stvarno napravit veliki serijal od ovog i nadan se da cemo pratit Clementine stvarno do kraja njenog zivotnog vijeka (debele starosti) i kad bude alfa i omega svoje survival grupe.
Danas izašle prve dvije epizode treće sezone. Novce imam u walletu sve me nešto svrbi...
Ako tko igra nek napiše dojmove :)
EDIT: uzeo season pass nije mi vrag dao mira
Evo odigrao prvu epizodu i da nije ovako kasno igrao bi i drugu odmah. Odlično je počelo i zasad nemam zamjerki nikakvih.
Ja sam davno presao prvu sezonu i pol toga zaboravio. Morao bi to krenut prelazit
Uvod je bomba.
Je, baš je brutalan! Sviđa mi se i novi lik. Al Clem je sve, badass!! 8)
Krenuo bih igrat samo jer mi fali malo TWD akcije s Clem, ali ipak cu ostati pri svome da skupim sve epizode i odigram kako spada bez da cekam izmedu odigranih epizoda. Mogu mislit kakve su reakcije kakva ce igra biti, nekako mi ovo ne mogu usrat nakon odlicne 2 sezone.
Krenuo bih igrat samo jer mi fali malo TWD akcije s Clem, ali ipak cu ostati pri svome da skupim sve epizode i odigram kako spada bez da cekam izmedu odigranih epizoda. Mogu mislit kakve su reakcije kakva ce igra biti, nekako mi ovo ne mogu usrat nakon odlicne 2 sezone.Neces izdrzat Skeli, kupit ces prije. ))
Hehehe u zadnje vrijeme samo igram Telltale-ove igre(nemam baš neki high q laptop ali njihove pokrece), pogotovo jer me prva sezona oduševila, a i ostali naslovi. Sa svakim naslovom sam tako, pričekao sve pa odigrao. Izbjegavam spoilere po internetu kao veliki, a na kraju mi se isplati jer imam gust samo nastavljat epizodu za epizodu, iako i to treba sve dočekat. Da imam konzolu kao što sam imao ps3 bi kupio za drugi prolaz na konzoli, a prvi je uvijek na PC-uKrenuo bih igrat samo jer mi fali malo TWD akcije s Clem, ali ipak cu ostati pri svome da skupim sve epizode i odigram kako spada bez da cekam izmedu odigranih epizoda. Mogu mislit kakve su reakcije kakva ce igra biti, nekako mi ovo ne mogu usrat nakon odlicne 2 sezone.Neces izdrzat Skeli, kupit ces prije. ))
Aaaaa kakav kraj 2. epizode! Jedva čekam treću
Moram priznat jedino da su se malo posrali na naše odluke za ending 2. sezone al sam brzo zaboravio na to je za sad sezona rula bogove!
Najbolji intro u serijalu i žešće nabrijani cliffhanger na kraju 2. epizode 8)