Savjeti oko kupovine TV-a
- Uređivano
pravednik Dobar je VRR kod igara koje padaju na 45 frejma kao Deathloop i slično.
VRR ne pomaźe uopće ako igra ima prevelike fps padove i konstantne. Crysis Remastered je jako dobar primjer gdje VRR je jenostavno ćorak
Nisam jos skuzio tu bitnocu VRRa, bar ne za PS5 i XbX
Nista komplicirano, VRR ti maskira fps padove i neces ih primjetiti, iako igra ih i dalje ima i eliminira pucanje slike, ali...navedeno u primjeru iznad.
maverick Nemoj tu vadit neke fanboy ratove , jer 100x sam reka da me briga za kompanije . Nedavno sam vam lipo napisa zasto sam trenutno na strani PSa ne Xboxa i to nema veze sa fanboyizmom nego sa realnim stanjem konzola danas i u bliskoj buducnosti. A za VRR nisam ni reka da sam testira nego kad citam sta je to , za mene nevidim neku potrebu ili da je to must have feature . A posto si ti veliki tech master i poznat po cilom svitu za to slobodno napisi zasto je VRR must have za nextgen konzole
- Uređivano
Izgleda da se ponavlja spika da 30 fpsa i ljudsko oko ne vidi više od toga...da bi zadnjih godinu dana mnogi progledali. Slično je i VRR, ne toliko bitno kao 60 fpsa ali i dalje bitno.
escoban ako tebe ne smetaju dropovi i ako to ne vidis golim okom onda za tebe nije potreban vrr. Kratko i jasno. Ljudi su ti vec napisali sta donosi VRR, a pisao sam i ja prije te postoje DF videi ako zelis strucna misljenja.
https://www.whathifi.com/advice/vrr-everything-you-need-to-know-about-variable-refresh-rate
Imas i ovaj clanak koji ce ti objasniti bolje nego ja.
Na kraju krajeva dali je tebi bitan VRR, to sam moras odluciti.
Tzereen tvoj nacin na koji pricas o meni non stop je odvratan i ti si jedna vrlo odvratna osoba koju cu iz ovih stopa staviti na ignore jer nisam od tebe procitao godinu dana dobar post.
- Uređivano
maverick Da ps5 ima vrr, a xbox ne, bilo bi kreveljenja fenbojeva do iznemoglosti.
Od 1400-og posta naovamo jedino ti si spomenuo PS/XB fanbojizam bez ikakvog razloga nit je bilo pokrenuto od ikog drugog. A sad zbog cega? Ajde da si spomenuo fanbojizam zbog OLEDA i LG, LG, C1, C1, nebi ni nis napisao.
- Uređivano
PS2MASTER napisao sam sta bi bilo ne da si ti to lol, ali vidim da si se odmah nasao prozvan.
Nadalje dali je ta rijec postala zabranjena na forumu? Ako je, izvinjavam se i necu je vise upotrebljavati.
Takodjer cudno je da samo ovima sa Sony kruzicem pored avatara VRR nije bitan.
Ne trebam biti Einstein da shvatim neke stvari.
- Uređivano
maverick napisao sam sta bi bilo ne da si ti to lol, ali vidim da si se odmah nasao prozvan.
Nadalje dali je ta rijec postala zabranjena na forumu? Ako je, izvinjavam se i necu je vise upotrebljavati.
Nisam se uopce nasao prozvanim ( nisam ti ja jedini odgovorio na post, @escoban je samo spomenuo da ne kuzi razliku, ti se odma vadio na fanbojizam ) nego bez ikakvog razloga si isao spominjat konzolaski fanbojizam ( nije zabranjeno spomenut tu rijec) sad te opet pitam zasto? Naravno, kad se nema argumenata, odma me se ide spominjat da sam prozvan, jadan potez.
- Uređivano
Iskreno htjela sam uzet lg oled ali plašite me s tim burn inom, i sad neznam koji tv da uzmem. Kupila sam decku ps5 za bozic a tv sam mislila sad kad nalete neki popusti pa da mu dam u paketu sve ali sad neznam koji tv uzet, lg mi je bio prva opcija i sad labud.
- Uređivano
maverick jadan nejadan ode i ti na ignore zajedno sa kolegom ecoban i ceren.
Nemas argumenata, pa onda stavljas ljude na ignore, a ja cu tebe prijavit. Eto, svi zadovoljni. I kvit smo svi
Takodjer cudno je da samo ovima sa Sony kruzicem pored avatara VRR nije bitan.
Ne trebam biti Einstein da shvatim neke stvari.
Kakve jebene veze sad imamo mi clanovi sa plavim kruzicem? Objasni
Nemaš razloga bit skeptična nit "paničarit" oko burn in-a jer se najvjerojatnije neće dogodit.
Osim ako ćete imat sesije di se tv neće gasit satima / danima u komadu i da će se stalno vrtit jedan te isti sadržaj.
Kak sam napisal negdje gore... Burn in definitivno nije do kraja eliminiran, skoro svaki izložbeni Oled u mojoj poslovnici je dokaz tome i može se dogodit, ali samo u tim nekim ekstremnijim načinima korištenja koje imaš u odlomku iznad.
Izložbeni tv u dućanu i tv u nečijem boravku u 99% slučajeva neće radit istim intenzitetom, nije za usporedbu i po meni nema potrebe sa skepsom / strahom oko burn in-a te je to nedovoljan razlog da eliminira kupnju Oleda.
oxi
Nemaš brige, ja ću reći svoj primjer, brat došao iz Njemačke, od 7. mjeseca prošle godine i tu bio do 5. mjeseca ove godine, isforsirao je taj max tv to go i sportklubove i arene, koliko je samo sporta pogledao i gle nigdje ni znaka burnina-a, ako on nije uhvatio burn in kako da ga ja uhvatim gledanjem tih kanala, youtube, igranjem na konzoli, filmovi i serije s eksternog diska, ne brinem se uopće, ne znam čemu se neki uhvatili burn in-a na televizorima a kažu na mobitelima je manja šansa, odimo na youtube a zaprženih mobitela ima također, a danas svi više manje tipkamo i gledamo OLED/AMOLED ekrane ali kada je riječ o televizorima kao da gledam Samsung reklamu kupite QLED nema burn in a koriste AMOLED na mobitelima , da koji mogu dobiti burn in!
- Uređivano
VRR raspon je od 20 do 120 Hz na televizorima. Pomaže puno u situacijama gdje može jel tako?
Ali nije svemoguć.
Ipak frejmove nemožeš stvoriti ako ih nema.
Crysis je druga priča jer igra ima konstantne padove i frame rate je u pizdi materini.
Ako ga uključiš u igri gdje povremeno frejmovi idu 50 ili 45 ali stabilnih e to je to i jako koristi.
pravednik VRR raspon je od 20 do 120 Hz na televizorima. Pomaže puno u situacijama gdje može jel tako?
Ali nije svemoguć.
Ipak frejmove nemožeš stvoriti ako ih nema.Crysis je druga priča jer igra ima konstantne padove i frame rate je u pizdi materini.
Ako ga uključiš u igri gdje povremeno frejmovi idu 50 ili 45 ali stabilnih e to je to i jako koristi.
Znam to. Samo samo za Crysis dao primjer kako VRR ne pomaze.