Zero Mislim ono, nagovaraš ljude da daju nekih 250 eura za bolji TV, a to je onak oko 50% više budžeta.
Kroz razgovor ispipaš želje i potrebe kupca, pokažeš mu da znaš što prodaješ i da ga ne pokušavaš oženit za 200 eura više samo zato jer ti to osobno odgovara. Ne kažem da nema istine u ovom što je Cole naveo da se znaju ciljano gurat pojedini brandovi radi bonusa, ali do prije 3 godine sam definitivno znao zašto ti nudim određeni model Samsunga, Sony il LG-a, a zašto ću te pokušat odvratiti od Tcl-a, Hisensea ili Philipsa. Čak i kad baš zapneš za Hisense i ne puštaš, pokušat ću te navest na dobar model, a ne na jeftino smeće.
I ja sam nebrojeno puta naveo ljude na skuplji tv, samo zato jer sam bio upoznat sa materijom i jer nisam htio da mi čovjek ode doma sa jebenim Hisenseom il Philipsom, a mogao je dobit dosta bolji tv drugog brenda za relativno malo više love.
S obzirom na 9 godina rada u dućanu i zadnje 3 u reklamacijama, onaj dan kad ću kupit Hisense tv ili aparat od Gorenja (osim fakin tostera) je dan kad ću se propucat u glavu. Ne smijem ni ja o brojkama, al da, čitaj između redaka 🙂. Naravno, svatko kupuje što želi i što mu odgovara i nije budala radi toga. Ja samo po vlastitom iskustvu kažem zašto baš nikad neću kupit nešto od pojedinog brenda.
Miro, nakon svog onog sranja prije par godina vjerojatno više ne želi ni čut za Sony, a realno se radi o tv-ima sa vrhunskom (ponajboljom) kvalitetom slike. Ali njegovo iskustvo je bilo katastrofalno i ne krivim ga ako mu Sony više ne dolazi u obzir bez obzira što mu drugi rekli. Ako netko ima pozitivna iskustva sa Hisenseom, meni je stvarno drago radi toga i želim mu da mu potraje čim duže.
Što se tiče lažnog marketinga kod tv-a…slušajte i tu čovjeka, zna o čemu priča.