S1r1uS

G4 ima MLA tehnologiju koja daje dodatno osvjetljenje slike. Oled televizori nisu baš hvaljeni kao dobro rješenje za dobro osunčane prostorije.

Iako mislim da ćeš sada teško pronaći C4 model za novce koje trenutno imaš.

Burn in je i dalje problem, iako je to minimizirano sa novijim modelima. Svakako se preporučuje izbjegavanje statične slike duži vremenski period.

tolika razlika u kvaliteti izmedu micro led i oled telki

Razlika je više komercijalno napuhana, nego li tehnološki. Niti jedan sistem oba panela nije savršen.

S1r1uS

Misliš OLED vs Mini LED a ne MicroLED, čuj G4 ima oko 1500 nitsa a C4 oko 1000, prednost G4 je što ima bolji procesor, heatsink, 5 godina garancije na sami ekran, C4 radi lagani dimming u game mode dok G4 ne, ali nakon tog Samsung preporodit ćeš se i sa C4, neka te ne brine burn in, danas su preventive puno bolje, TV ionako napravi automatski pixel refresher nakon sveukupno 4 sata gledanja bilo odjednom ili u intervalima, kada ode u stand by mode tv odradi sam, a nakon 2000 sati rada se dobije poruka za manualni pixel refresher, manualni se može napraviti kada želis a preporučije se samo u slučaju problema ili nakon 2000 sati rada!

S1r1uS Imam trenutno Samsung Q60 55 inca

Ja sam prešal sa 65Q6N iz 2018-te na LG C2.

Imat ćeš jaw drop bez obzira dal uzeo C4 il G4.

JoelDrake G4 ima oko 1500 nitsa a C4 oko 1000, prednost

Jel to jacina svetla? Ono svjetlo HDRa nije normalo, izbi oci. Nema sanse da nije stetno. Bas smeta. Namjerno sam stavio dim lvl1. A ne 1500 nitsa…

11 dana kasnije

Šta mislite o Samsung Oled

Velicine 65" a cijene 1600€?

Ako zanemarimo kriminalno malu garanciju naspram cijene i nedostatke Dolby formata, odličan TV.

solidmerlin

Mnogi će me demantovati, ali S95C je po meni malkice superiorniji TV, posebno zbog jačeg osvjetljenja slike u HDR i Game Modu.

Nedostatak Dolby Visiona je jedina mana.

Saberi oduzmi, tu su negdje oba TVa.

Raziel ja ne znam kome treba jaci HDR. I na C4 mi izbija oci pa postavio nivo 1 zatamnjenja ekrana. Posebno kad gledas film na vecer pa scena krene ludo titrati.

A i Dolby mi je od znacaja za filmove i Xbox. Hvala za info.

solidmerlin

Vjerovatno nisi imao prilike vidjeti svjetlije mini led ekrane, čim ti je po jačini osvjetljenja tek osrednji C4 model svijetao.

Dolby je nažalost većini deal breaker što se Samsunga tiče, inače su baš kvalitetni uređaji.

Ja sam si sve na žuto prebacio, užasno na prvu nakon te svjetline i plave svjetlosti, ali in a long run oči mi ne ispadaju više. I sad sam se već naviknuo. Jak HDR i to što kopiraš je zajeban, da.

solidmerlin Em to, em je implementacija HDR-a u igrama prečesto hit or miss (češće miss jer standard i dalje nemamo). Ja sam HDR isključio i sad je samo na dinamičkom modu tijekom igranja i to je sasvim dovoljno.

Kao što su bubašvabe ispod reaktora Černobila odrvenile na radijaciju, tako smo i mi senior gejmeri odrvenili na plavu svjetlost.

Ništa strašno.

implementacija HDR-a u igrama prečesto hit or miss

Ovo me više zna bosti u oči, nego li plava svjetlost, kad vidim da neko sfušeri implementaciju HDRa u igrama.

Raziel Dolby je nažalost većini deal breaker što se Samsunga

Sad sam probao na Xboxu razliku Dolby i HDR. HDR izgleda ljepse i svjetlije. TV je C4 a igra je Indiana.

eraserhead

Ja sam uzeo C4 malo skuplji od 1500. Sad gledam oko te cifre da uzmem Samsung 95C.

@Raziel kakva je situacija u Samsunga oko filmova i externih titlova?

solidmerlin

Poprilično sve formate koje jedan video sadržaj može da ponudi.

.srt fileovi također idu bez ikakvih problema.

Raziel

Zato je kod audio formata loš, izostanak DTS, ne čita Dolby Atmos preko USB porta, zamisli spoijiš preko eARC, tu je soundbar i nema Dolby Atmos jer eto Samsung je odlučio tako, da ne radi preko USB-a pa ja bi ga odmah sjekirom!