Zero Osjetit ćeš upgrade, pogotovo ako je taj tvoj Samsung bio neki mid range LED TV.

Kakav mid range 😅. Baš sam googlao, ja trenutno imam samsung ku6079, izašao je 2016. Znam da sam ga tada platio oko 700€. To je sigurno lowest end 😅. I znam da sam ga kupio nakon što sam nabavio ps4 pro.

Zadovoljan sam bio s njim, jer nema mrtvih piksela, i slika je dost dobra. Slušao me cijelo ovo vrijeme, zato ga tako dugo ni nisam mijenjao, jedino se nedavno počeo sam gasit na par sekundi pa se opet sam upali.

Da uzmem novi vivax, bilo bi mi ko nebo i zemlja 🤣.

Danas upalim u4 the lost legacy, da vidim kako izgleda na novom tv-u. I nekako mi se čini da je smoother nego inače, upalim info, kad ono igra ide na preko 100fps 😲.

Prezadovoljan sam, a HDR, majko mila, ovo je miljama ispred starog tv-a. Užitak je gledati filmove i igrati. A vrr je gamechanger. U ea sports wrc mi je znala slika pucati(screentearing) na nekim stazama poput monaca, s vrr-om je to svedeno na nulu.

Kupujem za prijatelja poklon TV pa može neka preporuka njemu treba 55 inča i prvenstveno za gejming i filmove

StarFox_N Top izbor. U biti svaki 55 inčni OLED je sasvim pristojan izbor za poklon. Ja sam poklonio već par LG OLED serije G koji najbolje pokazuju da ti je do te osobe stalo s obzirom da je to odličan i svestran TV. Tako da, svaka preporuka.👍😊

Mora da je onda neki superfrend u pitanju ak će kolega Hideo kupit telku u vrijednosti oko 2 soma eura. Ja obično poklanjam Fa kolekciju kozmetike i ak je na akciji gladi bradu ili vinčeko delanec.

6 dana kasnije

^^ Veća je razlika G serija vs C serija, nego C vs B, dobar je to TV a još kada ga je dobio na poklon je još bolji 😁, ovogodišnji Shootout HDTVTest

4 dana kasnije

Shooter Na Mall.hr je 899, ako sam dobro pejstao ime modela (a vjerujem da jesam).

Btw. ekipa, koristite nabava.net ili usporedite cijene na netu sami. Eno, u drugoj temi se nedavno neki lik zajebo i preplatio LG OLED za par stotina eura. Skupa greška, ali kako god.

Zero

Mall.hr je samo u ZG a ne volim takve stvari na dostavu. Pitam više za mišljenje o ovom tv.

Interesantan mi je slijed događaja u pravcu razvijanja tehnoloških mogućnosti raznih TV manufakturera, i njihove budućnosti glede određivanja tržišta.

Poslije pogledanog Rtings videa, u kome je od 5 kategorija za najbolji Mini LED 2024. godine po cjenovnom rangu uzeo Sony jednom, a Hisense čak 4 puta, ne mogu a da se ne zapitam šta je sa ostalom konkurencijom na tom polju.

Zar su giganti kao što su Samsung i LG zakazali na polju non-oled televizora, fokusirali tržište samo na oled modele i okrenuli se u tom pravcu, pri tome zanemarujući svoje led modele i one modele koji si može priušiti šira masa svijeta. Poslije dinamičnog dua TCL/Hisense koji je ubio tržište u posljednjih par godina, ne mogu se prisjetiti kad su i LG i Samsung izdali neki mini led TV koji može konkurisati tom ostatku tržišta. Nije da nemaju uslove za to, već mi se više čini kao da odustaju od namjere za širu masu, kao da su se pomirili s tim da su već izgubili bitku na polju kategoričkog tržišta.

Sony s druge strane mi je već odavno odustao od primjene modela televizora za sve strane tržište, te se fokusirao samo na one sa najdubljim džepom. Ali tako je kod njih već unazad par godina. I razvoj njihovih mobilnih telefona istu politiku ima.

Raziel Veliki "igrači" više ne mogu konkurirati Kinezima u tzv. low/mid segmentu TV-a. Zato se uglavnom orijentiraju na OLED-e i ostalu high end ponudu gdje još imaju mjesta. Jednom kad micro (nasljednik mini-ja, jel) LED postane komercijalno smisleniji i kad bude još teže diferencirati sliku a da to ne bude nitpickanje, tek onda im se crno piše.

Zero

Nije više ni low/mid segment, bojim se da veliki trio gubi bitku protiv Kineza i na polju velikih televizora.

Skoro je Samsung objavio QN90D od 98", po cijeni od oko 8000+ eura. Za oko 6000 eura dobiješ Hisense U8X koji ga ubija po specs sheetu, ili QM8 (865C) sa istom veličinom, i malo većom cijenom nego što Hisense nudi. Da ne pričam o slabijim modelima gore spomenutog dua koji 100" modele prodaju za oko 3000 eura (U7N, U8K ili C765 i slicni).

Oled modeli od 100" bi bili savršenstvo, ali i cijena bi bila smiješno velika, zato se vjerovatno ne smiju ni usuditi ponuditi modele tolike veličine ekrana (za komparaciju LG C3 od 83" je oko 5000 eura). To je vjerovatno za oko 5 posto svjetskog tržišta.