Interesantan mi je slijed događaja u pravcu razvijanja tehnoloških mogućnosti raznih TV manufakturera, i njihove budućnosti glede određivanja tržišta.
Poslije pogledanog Rtings videa, u kome je od 5 kategorija za najbolji Mini LED 2024. godine po cjenovnom rangu uzeo Sony jednom, a Hisense čak 4 puta, ne mogu a da se ne zapitam šta je sa ostalom konkurencijom na tom polju.
Zar su giganti kao što su Samsung i LG zakazali na polju non-oled televizora, fokusirali tržište samo na oled modele i okrenuli se u tom pravcu, pri tome zanemarujući svoje led modele i one modele koji si može priušiti šira masa svijeta. Poslije dinamičnog dua TCL/Hisense koji je ubio tržište u posljednjih par godina, ne mogu se prisjetiti kad su i LG i Samsung izdali neki mini led TV koji može konkurisati tom ostatku tržišta. Nije da nemaju uslove za to, već mi se više čini kao da odustaju od namjere za širu masu, kao da su se pomirili s tim da su već izgubili bitku na polju kategoričkog tržišta.
Sony s druge strane mi je već odavno odustao od primjene modela televizora za sve strane tržište, te se fokusirao samo na one sa najdubljim džepom. Ali tako je kod njih već unazad par godina. I razvoj njihovih mobilnih telefona istu politiku ima.