fensisuperstar
Evo ti usporedba s QLEDom (Q70TA) u tom cjenovnom rangu. Ali to trenutno nije fer usporedba je Samsung nije na akciji, a ovaj model nikako nije top model. S druge strane, top model Samsunga nikad neće bit 6500-7000.

to uspoređuješ ovog koji je 3.5k kuna na popustu? sa QLED monitorom u cijenovnom rangu od 5500 kuna predpostavljam? mislim braviju iz 2018.
taj mi se čini kao best buy ako je fakat tako dobar.

Dobra je konačna cijena a ovo s prekriženom cijenom je samo pretjerivanje kao popust a TV odavno košta oko 6500 kn u većini trgovina! Ja sam na mall.hr prošle godine vidio reklamu LG OLED C9 12 000 kn a prekrižena cijena 17 900 kn 😂😂 a toliko nije ni bio kad je izašao, kako samo neke trgovine pretjeruju s tim prekriženim cijenama!
Ovdje imaš domaću recenziju
https://www.bug.hr/recenzije/sony-bravia-kd-55xf9005-sliku-tvoju-ljubim-4949

Al opet, ako ima soma eura, nek radje uzme prošlogodišnji model. Mislim da je 7100 sad na akciji. Majke mi, ja bi ga uzeo za Zabok. A 65" za ovdje.

Evo, super se vidi usporedba IPS vs VA TV.
Stvarno se zorno vidi kolko je IPS užasan, katastrofa. Kontrast jadan, boje nestvarne i možete napokon vidjeti black crush (tamo gdje je crno, gube se svi ostali detalji, ukratko - katastrofa) na djelu.

A Sony je model iz 2018. LG iz 2010.

Igram zadnjih dana PS4 na 24 inčnom IPS monitoru i u usporedbi s TV-om ima i prednosti i nedostataka. Kao prednost izdvojio bih lakše čitanje, jasniju i responzivniju sliku (ili barem imam takav dojam u mom slučaju), a što se tiče nedostataka definitivno su tu lošiji i slabi zvučnici (koristim i headset), dok su neke mane u konzolaškim igrama potencirane, sub 30 fps i slabi AA prilično dolaze do izražaja kad si bliže monitoru/TV-u.

Neću reći da je ukupno iskustvo lošije u usporedbi s TV-om, ali kod dugotrajnijeg igranja definitivno bi mi monitor bio prva opcija. Za filmski ugođaj i dalje je TV pravi izbor.

JoelDrake izgleda da ce svi uzimati lcd matrice od sharpa. nevjerojatno da najbolji proizvodači lcda na svijetu pod svojim brendom van japana imaju šit prodaju dok ga druga firma prodaje na stotine i stotine tisuća.

A nije sve u matrici.

Isto kao što Sony stavlja senzore za kamere u svačije mobitele, a u njihovima radi najlošije. 😆

S druge strane, čuda rade s elektronikom u TV-ima. Godine su trebale da ih ostali dostignu po pitanju processinga.

Dobro, ovaj brije samo OLED, ti briješ samo Sony. Realno na tržištu ima hrpa jebenih telki.

Garrus_V
    Ovo je najnoviji. "Out of date" je X900F.
    Svake godine ide novije slovo abecede.

weky
    Ja ne brijem samo Sony. Znam da je Samsung s top modelima odličan. Imam jednog Samsunga doma, jednog Sonya.
    Znam da je LG odličan kod Oleda, a Panasonic najbolji.

ma naravno pa prije tri tjedna sam stavio taj isti rtings review tu pa ga je oled mafija popljuvala, to je bio sarkazam. taj model mi je prvi izbor ako za bf ove godine budem kupovao televiziju.

Garrus_V
    Nigdje ja nisam popljuvao taj model već stojim iza toga ako taj LED košta primjera radi oko 7000 kn osobno bih dao 2000 kn više za OLED koji ima dosta bolju sliku što su recenzije i pokazale!

Neznam, meni Sony još uvijek ima veći input lag nego konkurencija.

Spominje se 2021. da bude redovno ispod 10 ms.

Što je konkurentno pa čak i bolje od mnogih gaming monitora.

Kad sam igrao Warzone kod kolege na njegovom LG C9(na testu oko 13 ms) bilo mi je dosta responzivnije nego moj Q9FN(na testu oko 23 ms).
      Nije neka razlika 10 ms ali osjetiš u 60 fps igrama.

Naravno, LG oled nema ghostinga (blur trail) ko moj samsung pa očito i to doprinosi dojmu, response time pixela.
      Ja sam po svemu za sada sa samsungom završio. Platio ga masno 2018. i budale ukinu support nakon godinu dana.

Nismo dobili patch za HDR filmove(problem s titlovima) niti nove opcije(koje lako podržava), local dimming u game modeu je zbugan od izlaska...
      Bilo je par patcheva ali nikad na bolje.
      Mislim da je iduće oled ili LCD sony u 2021.