Brijac e stvar je da je C1 dobio u međuvremenu azuriranje, pa se promijenio raspored.
Ja imam izbornik na engleskom pa ti mogu tako napisati gdje i sta treba.
Znaci za energy saving: Support - OLED Care - Device Self Care - Energy Saving
U svakom videu preporučuju ugasiti AI pizdarije. To ides na General - AI Service i ove prve tri gasis.
Bitno je kad nastimas sliku obavezno sacuvati postavke i onda ih TV zapamti. Meni je to na Picture - Advanced Settings i ideš na Apply to all inputs.
Inace, trebas namjestiti postavke za par izvora da tako kažem i sejvati. Znaci Dolby Vision materijal (odes na Netflix, podesis i Apply to all inputs). Za HDR nades neki HDR sadržaj (ja sam na Amazonu Prime nasao), podesis i na Apply to all inputs. Za SDR postavke samo MaxTV ili sto imas pokrenes, podesis i Apply to all inputs.
Za HDR igre upalis PS5, podesis i Apply to all inputs. I onda sve TV sve sam prebacuje, ovisno o tome sto gledas.
Ja sam koristio za sve osim gaminga ove postavke iz prvog posta i zadovoljan sam.
https://www.avsforum.com/threads/2021-lg-oled-c1-g1-owners-thread-faq-no-price-talk.3190432/post-60639609
Za gaming samo prati ovaj video sto si postao jer je objasnio i kalibraciju na samom PS5. Ako gdje zapne, samo me tagiraj pa pomognem ako mogu.
Inače, za sve sto TV moze trebalo bi ga profesionalno kalibrirati, ili sto je weky rekao - jednostavno uzivati. Isprobaj ove postavke iz prvog posta.
E da, ja jedino za Dolby Vision serije i filmove koristim Cinema Home (User) jer daje malo vise svjetline i zivosti. U prvom postu sto sam linkao i oni kazu da je najtočnije crne daje Cinema, ali meni osobno je premracno. Evo nova sezona The Witchera izgleda predivno na Netflixu u Dolby Visionu.