Flipper
A zna san da ima neka caka
Skuzit ce se ako upali

Sas radi svasta po kuci cisti pere samo da se ne gleda tv.

Kaze mu zena idemo film pogledati a on njoj da ne da idu pricati dugo u noc ko na pocetku veze
Mora zenu opet bariti🤣🤣

@Flipper Valhalla bude bolje izgledala ako upališ TV. Thank me later 🤣

12 dana kasnije

Tzereen
Haha morao sam ono vidjeti opet, kad si u petom mjesecu spominjao 65" i 75" na 2.5 m🤣🤣, a ti sad na 55", no offense, btw dobrodošao u OLED klub!

JoelDrake rado bi ja 77", ali novčanik je podnio samo 55".

Btw, ima neko savjet kako sad gledati DV torrente?

Tzereen Btw, ima neko savjet kako sad gledati DV torrente?

Gledati DV torrente?

Misliš kako gledati DV fajlove ili kako skidati filmove s DV-om?

Brijac kako gledati DV fajlove.
        Skinuo s rarbga, pa me zanima jel UMS podržava ili ne?

Skineš HDR verzije video datoteka (nešto su veće), kasnije možeš odabrati neke postavke za HDR, jel. Mislim da je npr. Midnight Mass imao DV za vrstu HDR-a, ali nisam 100% je li to bilo ili HDR10. Druga serija koju sam gledao s HDR-om (a da je skinuta s neta) je bila Squid Game.

Hawkeye imaš 4K Dolby Vision/Atmos kako sam rekao mp4 fajl dok isti takav mkv dolby vision ne podiže, dok ja sve gledam s eksternog direktno u TV!

Externi disk i razne datoteke na sonyu
          Ma da to raditi bez problema

Ja eksterni HDD direktno u TV i sve šljaka. Zadnji film u DV koji sam gledao bio je Finch. Inace, Netflix ima masu predobrih DV dokumentaraca i filmova.

Flipper
            ima dosta materijala u Dolby Vision/Atmos samo nek ti bude mp4 file kako sam rekao, Shang-Chi sam skinio Dolby Vision/Atmos i sad Hawkeye petu epizodu, ma media player na LG je odličan nema što ne čita, zaista sve leti!

Sumnjam da će Sony čitati sve torrente, ali vidjet ćemo.
            Naručit ću i prva tri UHD filma

• Braveheart
            • Blade Runner 2049
            • Black Hawk Down

Flipper
              To je lg on cita sve

Sony cita kako mu se dade
              Nekad cita pola filma drugu polovicu nece

Sony je bog

Tzereen

Instaliraj Kodi (ako možeš) i čitat će sve.

Flipper

Znači pratio sam ovaj video:

I uopće mi postavke nisu kao njemu. On spominje neki std i još neke pojmove koje ga uopće ne razumijem. Npr. uopće nemam energy saving postavke tamo gdje on ima. Kad stisnem na postavke prikažu mi se nekakve ljubičaste postavke i imam za listati std., RPG, RTS i Broj sličica u sekundi. Njemu se na videu to uopće ne prikazuje. Onda lik uđe u Fortnite pa namješta postavke pa kasnije uđe u Ratchet and Clank i ponovno namješta postavke. Smatram da sam dosta dobar s tehnikom, ali koji je ovo qrac, šta treba za svaku igru posebno namještati postavke.. ništa ne kužim.

Brijac
                Ne zamaraj se tim best setting/calibration vodičima.
                Uglavnom će te samo isfrustrirati.

Uživaj.

Brijac e stvar je da je C1 dobio u međuvremenu azuriranje, pa se promijenio raspored.

Ja imam izbornik na engleskom pa ti mogu tako napisati gdje i sta treba.

Znaci za energy saving: Support - OLED Care - Device Self Care - Energy Saving

U svakom videu preporučuju ugasiti AI pizdarije. To ides na General - AI Service i ove prve tri gasis.

Bitno je kad nastimas sliku obavezno sacuvati postavke i onda ih TV zapamti. Meni je to na Picture - Advanced Settings i ideš na Apply to all inputs.

Inace, trebas namjestiti postavke za par izvora da tako kažem i sejvati. Znaci Dolby Vision materijal (odes na Netflix, podesis i Apply to all inputs). Za HDR nades neki HDR sadržaj (ja sam na Amazonu Prime nasao), podesis i na Apply to all inputs. Za SDR postavke samo MaxTV ili sto imas pokrenes, podesis i Apply to all inputs.

Za HDR igre upalis PS5, podesis i Apply to all inputs. I onda sve TV sve sam prebacuje, ovisno o tome sto gledas.

Ja sam koristio za sve osim gaminga ove postavke iz prvog posta i zadovoljan sam.

https://www.avsforum.com/threads/2021-lg-oled-c1-g1-owners-thread-faq-no-price-talk.3190432/post-60639609

Za gaming samo prati ovaj video sto si postao jer je objasnio i kalibraciju na samom PS5. Ako gdje zapne, samo me tagiraj pa pomognem ako mogu.

Inače, za sve sto TV moze trebalo bi ga profesionalno kalibrirati, ili sto je weky rekao - jednostavno uzivati. Isprobaj ove postavke iz prvog posta.

E da, ja jedino za Dolby Vision serije i filmove koristim Cinema Home (User) jer daje malo vise svjetline i zivosti. U prvom postu sto sam linkao i oni kazu da je najtočnije crne daje Cinema, ali meni osobno je premracno. Evo nova sezona The Witchera izgleda predivno na Netflixu u Dolby Visionu.

10 dana kasnije