Bas to. To sta sam Chono7 pokusavao reci.
Prvo, Sony jos nije sluzbeno potvrdio ovo - oni navode od sluzbenog FAQ do Cernya u intervjuu da je Pro dizajniran za "higher" i "more stable" framerate. Ako je istina da ne smije biti razlike velike u MP onda se higher odnosi na SP a more stable/smoother za MP.
Drugo, ovo je izjavio Naughty Dog developer koji ima igru koja se vrti u LOCKANIH 60 fps-a na obicnom PS4 ali je reza srezana na 900p kako bi to postigli - kako su sami rekli. E sad, upravo ta razlika je 900p - 1080p o kojoj prica za vecu rezu ali da naravno nece ici jos veci framerate vec mora biti isti - kako je sad na 60 na PS4. Valjda ako netko pomisli da mogu ponuditi 90 fps ili vise - nama koji pratimo to znamo da se radi o obicnom overlocku koji nece sad radit cuda ali bit ce dovoljan za stabilnije framerate. Mozda na to misli buduci da ima igru na 60 fps.
Battlefield 1 je savrsen primjer. EA u svakom marketingu (kao i BF4) ovo reklamira kao 60 fps naslov iako je u beti FPS padao i ispod 40. Chono me pitao za razliku izmedju 40 i 60 fps. Naravno da je bitno i da se osjeti od inputa do lakseg ciljanja i to sve. Ali ako pitas Sony oni ce ti reci da je BF1 na obicnom PS4 isto u 60 fps. BF1 ce sam do launcha dobiti optimizaciju sigurno buduci da je ovo gamescom build al to nije bitno za ovu temu. Ono sto hocu reci je to da je ovo igra sa targetom od 60 FPS - i to je jedino bitno. I to ce NEO zbog overclocka a bome i 2.3 jace graficke ponuditi i bolju rezu a i bolji - ako ne i lockan FPS. To je to sta pricam. Sta fakat mislis da ce developer ici "counter-optimizirat" (lol) igru da se na NEO vrti isto kao na obicnom zbog ove izjave ND developera za njihovu igru? Framerate je unlockan tj ima target i cap na 60. Fora je u tome da cak i obican PS4 moze pogoditi 60 cak i u beti, recimo na E zastavi cesto je znalo pogodit 60 - a da ne spominjem da je igra u rushu lockana - ne dropovi 50 ili 55 vec lockana na 60 kao i u dominationu. Sta ti fakat mislis da ce DICE trositi vrijeme i "optimizirati" PRO verziju da se vrti u conquest largeu na 45-55 frejma. Plus ovo nije singleplayer iskustvo da je svaki put isto vec dinamican framerate - npr igramo u partyu BF4 i bude neka scena na Rouge Transmision neko u partyu kaze - u jebote kakav drop frejma - a nekome ni ne trzne igra (koliko je ta igra imala varijabilan framerate) dodjes na istu situaciju (levolutiojn primjer nekad dropa nekad ne) ne mozes stvorit like for like situacije a bome ni DICE nece stvorit "fejk bottleneck" da se vrti isto igra.. kuzis to je ako se pita svakog 60 FPS - pogotovo neupucena ekipa... nama je bitno 40-60 al PR ce ti reci da je to 60 i da nema razlike. Mislim , Sony tek treba ovo potvrditi a i ako je fakat istina onda mislim da se odnosi na igre koje su dizajnirane kao 30 FPS iskustvo. Ovo vristi destiny 2. Ko i jedinica, ta igra je bila lockana bez imalo framepaceinga i isto ce biti u nastavku. E na ovakve situacije je moje misljenje da se odnosi ovo da nema prednosti jer je to prevelika razlika cak i za marketing da bi dali destiny 2 u recimo 30 i 60 fps (primjer samo).
Mozemo ovako pricat, al cim ce izac konzola bit ce FPS analize pa ces i sam vidjeti da ce Pro sigurno imat boostove. Uostalom, sam EA je na listi potvrdjenih "PRO" igara i vec su rekli da ce dobiti boost...
Fora je da je isti proc - samo malo overclockan. Onako 90% pravih MP igara cilja na ovoj generaciji na 60 FPS-a.. jedino mi pada na pamet destiny koji je ostao na 30... PRO overlcock nije toliko velik i da neka obicna PS4 igra cilja na 60 kako je sad trend, PRO ce to lockat ili dodatno priblizit locku. Bas sto 19Marksman89 kaze..