meni su maknuli 2 boardcastinga, tak da nisam vise nist ni stavljal, imam par odlicnih videa...
ajde, da napisem malo o samoj igri...
u alphi, a vjerojatno i u full igri, ima 3 moda igre
jedan je duel, 1v1, 5 meceva, prvi do 3 pobjedjuje, nema vremenskog ogranicenja, i u alphi ne radi s party-em, pise da mora maximalno jedan igrac biti za duel, ni privat ne radi...
drugi je brawl, 2v2, svaki put drugi protivnih i druga lokacija na mapi, ali nije ograniceno na svog protivnika, nego se moze trcat po mapi i napravit 2v2 guzvu s mahanjem oruzjima pa ko koga isto vrijedi i za duel, moze se trcat po mapi...
i treci je dominion, minioni se bore na sredini na B lokaciji, A i C se moraju "rucno" osvojit... kad je lokacija (ne velim zastava, jer nema zastava) osvojena, moze se doci heal-at
posto nisam igral ni jedan slasher tipa dynasty warriors (s kojim mi je jedan frend usporedil ovu igru), nebrem to komentirat, al igra nije takva, osim kad se tamane minioni u dominin modu, i tu se sve svodi na rokanje R1 za light i R2 za heavy attack, bez potrebe lock on-a, koji je za heroje obavezan (osim kad se bjezi, u lock-on-u je x za dodge, a bez lock-on-a za roll, s kojim se moze brze pobjeci kad padne health)...
vidi se health i stamina svakog heroja iznad njega, stamina se trosi vise s heavy udarcima i duzom kombinacijom light udaraca, a R1 i R2 skupa daju udarac iz okreta, posebno koristan kod ciscenja miniona s ledja, pocisti 1/3 reda kad protivnik ima lokaciju B
sistem borbe ne znam kak da opisem, ali nije onak jednostavan kak izgleda u prikazanim videima... kasnije o tome...
frakcije svi znaju, vikinzi, samiraji i vitezovi, svaki ima po 4 heroja, u alphi su po 2, jedan vitez ima twohanded mac, drugi stap s lancem i kuglom (pojma nemam kak se zove oruzje, a je topuz or what, ne znam, nije bitno) i sheald, viking twohanded dugu sjekiru, drugi dvije male, samuraj jedan twohanded mac, drugi one handed, svaki od heroja ima druge abillity-e, koji se aktiviraju na D-pad-u, neki su pasivni, tipa sprint bez stamine, regen stamine i health-a kad se ubije heroj, kad se ubijaju vojnici... uglavnom svako ima drugacije, 4 perka, na svakom po 3 za odabrati, a otkljucavaju se s level-ima svakog heroja posebno... nakon svake patrije se dobije nest love, xp za lvl i neki loot item, neki su samo ukras, neki pojacavaju statistike, mogu se s njima i upgrade-at stats, al to nisam skuzil kak funkcionira ili ne funkcionira kak bi trebalo...
sama customizacija likova, osim s itemima iz loot-a, s level-ima se otkljucavaju i razni paterni i boje za odjecu, koja se moze uredjivati dosta detaljno... i spol i boja koze se moze mjenjat
u igri se ubijanjem dobiva ingame xp, da to tak nazovem, i s par lvl-a se otkljucaju gorespomenuti perkovi, nisu aktivni od pocetka borbe...
sam sustav borbe se razlikuje od heroja do heroja, ovi s two handed oruzjima, jemput kad potegnu desnu gljivu ljevo desno ili gore, tu su udarci blokirani, dok ovi s one handed nemaju tak i mora se svaki udarac u pravo vrijeme blokirati, kaj odma daje mogucnost countera... sve se svodi na polozaj oruzja, koji se vidi lock-anim protivnicima, postoji i guranje, i neki imaju rush, s kojim zabiju protivnika u zid/vatru/provaliju... kod zadnjeg udarca u borbi ima mogucnost execution-a, nakon kojeg protivnik dobije +5 (il 3) sekundi za respawn... naravno ima revive...
u dominion modu, nakon kaj jedna strana dodje do 1000 ticketa osvajanjem lokacija i ubijanjem protivnika, druga strana ostaje bez spawn-a, i nakon kaj svi umru, gotova je partija... ali mogu osvojiti neku lokaciju i opet dobiti spawn, al to onda postane igra macke i misa i prije il poslje se svi protivnici, obicno njih 4, okupe oko zadnjeg i ubiju ga...
govorite da je monotona, bez da ste probali... nema sekunde odmora, stalno moras trcat na jednu pa na drugu lokaciju, ako nema heroja na B di su minioni, malo njima pomoci ako treba, a borbe s herojima uvijek ima... botovi su poprilicno teski za svladati, nema nigde postavke tezine, ali moguce ih je rijesiti s par heavy udaraca od iza, kad su u borbi s nekim drugim...
runde traju od 5 do 10 minuta, ovisi o osvajanju zastava i ubijanju heroja, spawn traje po 15-ak sekundi, vise ako se umre s execution, kod cekanja revive-a ili spawn-a, ima jako dobra zracna kamera s kojom se moze vidjet cijela mapa, nisu oznaceni protivnicki heroji, ali ih je moguce vidjeti, u igri se vide njihovi grbovi samo ako ih neko od prijateljskih heroja vidi... nema mjenjanja heroja tokom partije...
grafika mi nikad nije bila bitna u igrama, al ovo je zbilja predivno, posvecenost detaljima je maximalna, cak i na djelovima mape di nema nikakve akcije...
evo, to je sve kaj mi za sad pada na pamet, ne znam ni dal smijem pricat o alphi, ak koga kaj zanima, a uspjel je ovo procitat, slobodno pita