Kod Sarica je razumljiv pad, igrao je citav turnir 35+ minuta i nije imao pravu zamjenu, te se morao dogoditi ili pad u formi, ili ozljeda. Nasrecu nije doslo do ozljede, ali nazalost pad je dosao u najgore vrijeme. Izgorio je u zelji, i u drugom poluvremenu je radio vise stete nego koristi. Dariu ne zamjeram apsolutno nista, decko je sa 22 godine prakticki drugi igrac momcadi, i moze jos samo napredovati. Kada ce imati zamjenu (iduce godine vec dolazi Bender, za one koji ne prate kosarku, cetvrti pick na ovogodisnjem NBA draftu), to ce biti duplo bolje.
Raduljicu nikako ne bih nazvao limitiranim, s obzirom da je u Riu jedan od najboljih igraca Srba, koji je u utakmici sa Amerikancima Cousinsa (u zadnje 2 godine All star u Nba) i Jordana nekoliko puta izvrtio kao zadnje amatere, i u jebenih 15 minuta im utrpao 18 poena. Mi smo ga jucer izvrsno zatvorili, rekao bih najbolje na turniru (na kojem je imao apsolutno nevjerojatnih 36 PER, odnosno da je igrao 36 min zabijao bi 36 poena, to su bolesne brojke) i krenuo je 1/8 sutom, bio nervozan, te je tek nasim raspadom u trecoj cetvrtini proigrao.
Kod Simona je druga situacija, on je u kvalifikacijskom turniru u Torinu bio drugi igrac, poslije Bojana, i stvarno je igrao fenomenalno, i logicno je bilo ocekivati da ce nastaviti tu formu. On je u zadnjih 5 godina bio jedan od nasih najkonstantnijih igraca, i uvijek se od njega mogla ocekivati trica na 35+%, da moze prenijeti loptu i kreirati igru, i jedini je igrac u reprezentaciji koji moze igrati pick.
Sto se njemu dogodilo u ta 2 tjedna izmedu Torina i Ria dogodilo ja pojma nemam, mozda ga je kao Deju zena prevarila, ali ovakav pad forme u kratko vrijeme ja ne znam kada sam vidio zadnji put. U Riu je od igraca u rotaciji bio uvjerljivo najgori igrac, sutirao je jedva 20% za 3, a 2 tjedna prije u Torinu 40%, znaci pad od jebenih 20% u sutu za 3 na 14 dana razlike. Uz to sto nije mogao bazen pogoditi, imao je nevjerojatno puno pogresaka u napadu, a obranu, koju je prije igrao na nekoj prihvatljivoj razini je prebacio na katastrofalnu sa nista zalaganja.
Tome je jos i Aco pridonio koji mu je dao previse ovlasti, sto je relativno razumljivo kada se skuzi kakvu utakmicu moze odigrati, ali se vec u prvoj cetvrtini vidjelo da nije u ritmu i trebalo se vise lopti dati Hezonji da sutira. Ugl, Simon me daleko najvise razocarao na turniru, jer ima 31 godinu i ne bi mu se smjele ovakve oscilacije dogadati.
Mario ima jos poprilicno za napredovati, najvise na ball handlingu koji je trenutno vrlo los, i jako nesigurno djeluje bilo da trci kontre s loptom, bilo da pokusava preci centar s njom. On je trenutno cisti suter (usput, bio je u top 5 tricasa na turniru) sa povremenim cutom u reket, i sto je najcudnije radi to izvrsno ali se ne usudi vise od jednom po tekmi to pokusati.
Za razliku od Daria kojeg ogranicavaju fizikalije (ali sam uvjeren da ce svejedno imati odlicnu NBA karijeru), Mario ima ogroman ogroman plafon i ako ce se razvijati kako spada moze u roku 4-5 godina postati Nba all star.
Jos bi samo pohvalio Bojana koji je nas najbolji i najkonstatniji scorer u zadnjih 15-20 godina (da ne kazem od Drazena), i Babo ce i na svoj najgori dan utrpati 15-20 koseva na bilo koji nacin. Apsolutni voda ove momcadi i generacije. Planinic odigrao iznad apsolutno svakih ocekivanja turnir nakon sto su ga svi odjebali, Babic fantasticno iskoristio minutazu, sigurni buduci reprezentativac, Roko takoder odigrao solidno.
Sto se tice jucerasnje utakmice, mogao bih napisati puta 3 ovakav gore tekst koji je vec sada predug, ali cu reci da su jucer Srbi bili apsolutno zreli za poraz i da se nije dogodila ona tragedija u trecoj cetvrtini (tu dio zasluga ide i Aci koji je predugo cekao sa time outom dok mu se momcad raspadala) bi ih dobili sa 5-10 razlike, a i ovako smo bili na loptu od pobjede, kada je Hezonja na -1 sutnuo tricu, onda se odbila 4 puta i izasla iz obruca.
Buducnost je jako svijetla, ali je meni ovaj jucerasnji poraz jako jako tesko pao i pogodio me 20 puta vise nego poraz nogometasa od Portugalaca.