Kvaliteta je na njihovoj strani, imaju boljeg trenera, boljeg playa i boljeg centra, širu klupu a i njihova grupa je neusporedivo jača od naše.
Whut? Imali su 2 momcadi koje nisu ozbiljni protivnik, a reci da je grupa neusporedivo slabija, sa pobjednikom (koja je usput bila i druga na zadnjim olimp. igrama) i treceplasiranim na Euru, uz Argentinu koja je na zadnjim igrama bila 4, a sa jednakim coreom i pobjednik olimpijskih igara, i jos domacinom turnira sa nimalo neozbiljnom momcadi, ne znam kak mozes uopce davati takve izjave.
Srbi su imali garantirano cetvrtfinale, dok da su bili u ovoj skupini bi itekako krvarili za prolaz.
Sto se tice same tekme moze se reci da su na poziciji playa napadacki neusporedivo jaci, mi nemamo playa sa takvim osjecajem za asist (nama su kreativniji bekovi Simon i Hezonja i jos Saric) kao Srbi, ali se moze kao pozitivno izdvojiti sto je Ukic jaci obrambeno od Tea i sto Roko u ovom Acinom sustavu igra puno bolje.
Na centarskim pozicijama smo isto slabiji, ponajprije jer imaju Jokica koji je NBA all star potencijal, i njihov daleko najtalentiraniji igrac, sa samo 21 godinom koji je odigrao vrhunsku rookie sezonu, i iako je slabije usao u turnir, protiv Amera je pokazao svu raskos talenta. Raduljica je igrac koji ne igra stalno ozbiljnu obranu i zna ispasti bezveze, ali napadacki je dosta kvalitetan.
Na poziciji centra je veci problem sto imamo gotovo neupotrebljivog Bilana koji je slabija verzija Tomica, dok je Darko odigrao iznad apsolutno svih ocekivanja i on je daleko najvece osvjezenje u reprezentaciji, s njim smo dobili toliko potrebni napadacki skok i agresivnost pod kosevima, a kada se na to doda 80%+ na slobodnim bacanjima, za covjeka koji je pozvan tjedan dana prije pocetka priprema i koji nije bio u nicijim kombinacijama te je nominalno peti izbor na svojoj poziciji, ja nemam apsolutno nikakve zamjerke za njega. Biti ce bitno da ne upadne u probleme sa osobnima (mislim da je bas u pripremnoj protiv Srba dosao u tu situaciju), jer ako ostanemo samo na Bilanu nece biti dobro.
Mogao bih se jos mozda sloziti da je Đorđević jaci trener od Ace, ali je covjek u zadnjih mjesec i pol skinuo redom Grcku, Italiju, Francusku, Spanjolsku, Brazil i Litvu, znaci prve 3 momcadi sa zadnjeg Eura i jos jake domacine. Sa ovakvim rosterom to nije nimalo za zanemariti.
Jos kao prednost Srba bi dodao sirina rostera, jer mi igramo cijeli turnir sa 8 igraca (Sakica i Stipcevica ne racunam, imali su malu minutazu i nisu nes ozbiljno igrali), a kada se uzme u obzir da je taj osmi igrac Bilan, moze se komotno reci da smo izgurali turnir sa 7 i pol igraca. To u prijevodu znaci svaka tekma sa 30+ minuta za 2 glavna igraca, gdje se Bojan jos i mogao odmarati dok je Dario igrao do iznemoglosti (prakticki svaku tekmu osim Nigerije je igrao skoro cijelu tekmu, a i tu sa Nigerijom je igrao manje samo zbog osobnih), a treba na to nadodati da su Srbi imali jedan dan vise odmora, te su i imali slabe protivnike (Kina, Venezuela) protiv kojih su mogli odmarati igrace.
Sto se ostatka momcadi tice mislim da smo jaci, nas Bogdanovic igra dosta bolje od Bogdana, Hezonja je medu top 5 tricasa na turniru, Babic je poslije Planine drugo otkrice turnira, nevjerojatno puno energije unosi u igru, obrana je uvijek na razini i moze prenositi loptu bez problema kada je Ukic izvan sastava. O Dariu ne treba trositi rijeci, napadacki nije na razini ali je kao i Babic energetska bomba koja dize sve igrace na visu razinu, i uvijek odraduje prljavi posao i na sve nacine se dohvati lopte.
Jos je iznimno bitno sto je Simon odigrao ovako zadnju utakmicu protiv Litvanaca, i nadam se da je konacno usao u ritam, zato sto je nakon fenomenalnog turnira u Torinu gdje je bio drugi glavni igrac, odigrao katastrofalne 4 utakmice i bio medu najgorim igracima, a on nam je vrlo bitna karika jer je prakticki jedini igrac koji zna odigrati pick sa Planinicem.
Koliko god Srbi govorili kako su ogromni favoriti, kako je lagana tekma, mislim da ce utakmica, kao i sve u proslosti, ici na noz i ne vjerujem da ce u zadnjih 5 minuta ijedna momcad uci sa vise od 6 razlike. Najbitnije je odigrati obranu na razini utakmice protiv Spanjolske, i nadati se da ce napad uci u ritam. Apsolutno otvorena tekma, nadam se da ce nasi pobijediti.