Kakva god bila, ipak je naša. Isto vrijedi i za cijelu zemlju. Vrata su odavno otvorena za one koji se ne slažu. Samo ću dodati neka institucije rade svoj posao, dosta mi je ove priče.
Samo se s ovim ne slažem. Zašto bi jedine opcije bile ili pobić ili trpit situaciju ovde? Di je treća opcija, da se pokuša država napokon dovest u red? A da institucije rade svoj posal kako triba, ne bi uopće pričali o ovome.
I vidim da neki ne svaćaju šta sam prije tija reć. Nisam mislija da će mi sad sezona propast zbog jednog incidenta u Francuskoj ili išta slično. Nisam lud. Mada ako neko misli da se predodžba o narodu uopće ne uzima u obzit pri biranju destinacije, vara se. Ali to je još daleko najmanje bitno, samo sam eto uzea najbliži mi primjer. A šta je kad odeš vanka, probaš rezervirat smještaj? Kad se dogodi sranje i ti si dežurni krivac? I ne govorim samo o zadnjem incidentu, jer slične stvari su se događale i teško da je ovo bija zadnji put. Ovo u Francuskoj je samo jedan dio puno većeg problema, a to je šta pokušavamo rješavat stvari na primitivne načine i jedino šta tako postižemo je da postepeno stvaramo i učvršćujemo sliku o nama ka divljacima, šta zapravo nije ni netočno. Ali ne možemo tako i onda očekivat da će se stanje popravit. I sviđalo nam se ili ne, dio smo internacionalne zajednice i ne možemo samo doć "briga me šta itko misli, pari da su oni bolji." To jednostavno nije način.
Tako da osobno mi je skroz nebitno oće li svaka utakmica bit namištena, oće li Hrvatska pobjedit ili ne, oće li bit izbačena s prvenstva. Iskreno zaboli me. Ali ovo izlazi iz okvira baluna i bitno mi je šta jedan ovakav incident predstavlja, a to su loši prioriteti i kriv pristup rješavanju problema. Bitno mi je kakvu sliku stvara o nama i kakve posljedice to može imat. O tome ja pričam.