Ah, Resident Evil. Prvi puta sam se upustio u taj serijal kada je PlayStation 2 ugledao svoju Resi 4 inacicu. Nisam se tada zamarao osvjetljenjem, teksturama itd i nisam ni znao da je ta inacica ona inferiornija. Ono sto sam znao, vec nakon 10 minuta igranja, je da me ceka nezaboravno iskustvo. I kao sto svjedocimo igra je bila revolucionarna i znamo kako se to odrazilo na gaming koji dns imamo i koliko je ta igra utjecala na isti. Kasnije sam igrao Wii verziju, po mojem misljenju i dan danas najbolju i za mene je Resident Evil 4 remek djelo te mozda i najbolja igra ikada. Resident Evil 5 sam kupio na launchu i presao ga puno puta sa frendom u coopu te je jedina igra koju sam platinirao. Odlicna igra i vezu me lijepa sjecanja uz nju. Tada je dosao Resident Evil 6 i potpuno me odbijo od serijala te sam se pozdravio sa njime do daljnjega.
Prosle godine sam odlucio uzeti Resi7 na Steamu, mislim da je bio nekih 20ak € pa reko zasto ne. Prva dva dana sam igrao, mozda nekih 2-3 sata sve skupa i jednostavno me nije nista vuklo na daljnje igranje iako me je prica zapravo zanimala, a grafika i zvucna su podloga bili na visokoj razini. Jednostavno sam stavio igru na pauzu i prakticki zaboravio na nju. Jucer sam odlucio ponovo malo igrati, kada kazem malo mislim na to da sam maratonizirao igru nekih 9 sati i zavrsio ju. I koja je to igra. Iskreno ne znam sto me odbijalo od te igre sve ovo vrijeme jer jednostavno ju sada ne bih mogao zamisliti iz bilo koje druge perspektive, osim one iz prvoga lica. Atmosfera i likovi su odlicni, mozda ne toliko glavni protagonist Ethan kao njegova zena Mia i obitelj Baker. Baker cast je jedan od najboljih u igrama ikada, od glasovne glume, uvrnutog izgleda i nacina zivota pa do tragicne price koja se veze uz njih. Lokacije u igri su odlicne, nema lose ili out of place, oruzja ima taman dovoljno koliko bi trebalo, a ne kao onaj gun festival u Resi 5. Pacing je gotovo savrsen, a duljina taman kolika bi trebala biti. Meni je trebalo 12ak sat s time da sam istrazivao svaki kutak i upijao atmosferu. Soundtrack, zvucni efekti i voiceover su maestralni, te bez nijh, ovako kvalitetno uradjenih, igra ne bi bila ni upola zastrasujuca i atmosfericna kao sto jest. Gameplay je dobar, ali mozda i najslabija karika ako se mene pita, a to dolazi najvise do izrazaja u boss borbama kada je jako tesko izbjeci protivnikove napade tj nema nekog trika ili posebne strategije osim one da je najbolje trcati uokolo, opucati par puta i tako u krug. Na tom polju se jos moglo poraditi, ali su u konacnici napucavanje i borba zadovoljavajuci. Prica je najbolja u Resident Evil serijalu, sto i nije tesko biti, ali je zbilja vrlo dobra i drzi do kraja.
Drago mi je da sam se ''natjerao'' igrati ponovo ovu igru te je ona dokaz da nekim igrama trebamo dati drugu sansu, sto se u mome slucaju rijetko dogodi. Na kraju je ispalo da mi je ovo jedna od najboljih igara generacije te sada imam puno vise zelje za odigravanjem Resi 2 rimejka. Nadam se da Capcom radi na Resident Evil 8 unatoc rimejku trojke jer ako nastave tamo gdje su stali sa sedmicom, od mene mene imaju day one purchase.