Krenuo sam drugi prolaz na Give me God of War i igra je teški smor.
Nikakvo dodavanje nekih "novih osobina" protivnicima kao što su naveli, nego su postali obične spužve koje upijaju 3x više udaraca nego na hardu (prvi prolazak), te im se tijekom borbe (ako se ne zaustavi serijom udaraca) podigne Level za 1 i vrati dio healtha.
Nikakav izazov radi izazova, nego frustracija stalnog nabijanja po R1 te predugi fightovi sa najobičnijim protivnicima. Dok sam Stranca i Trola sredio iz prvog pokušaja.
Nemaš healtha, nemaš nikakav upgrade, imaš osnovne udarce sa sjekirom i ovo je čisti smor.
Vjerojatno kasnije sa upgradeima postane bolje, al treba se dugo igrat. Sad sam skoro kod Vještice i ugasio sam da ne polomim igru.
Ako zanemarim to, igra je isplatila svaku lipu kojom sam ju platio, makar nije imala baš toliki ogromni impact na mene, a da bi se složil sa svim onim basnoslovnim desetkama koje je pokupila.
Naravno da je must play i ponajbolja PS exkluziva, ali ne znam, nisam baš toliko oduševljen kao sa, recimo, Tlou il Witcherom.
Iz fighta su, s obzirom na položaj kamere i perspektivu iz koje igramo, izvukli ponajviše kaj su mogli.
Ali upravo zbog tog drugačijeg pristupa ga i nemogu uspoređivati sa Ninja Gaidenom il Bayonettom jer ovo je posve drukčije od dosadašnjih igara iz serijala.
Drago mi je da su posve otklonili moj skepticizam da će fight bit loš il jednoličan, ali opet, nije ni sad nešto preduboko da bih bio toliko oduuševljen kao većina drugih.
Sve super, sve 5, nemožemo svi mislit isto.
Falilo je još malo više "epic" momenata, kao i više boss fightova. Ostat će zapamćeno par dijelova igre, brutalno su odrađeni, ali očekivao sam još malo više.
Previše je mini bossova koji su isti qurac drugo pakovanje, dok main bossovi ipak ne dostižu razinu epičnosti nekih ranijih iz serijala.
Genijalni secret ending navodi na to da će se u evidentnom nastavku taj dio igre poboljšati.
Ovaj Kratos mi se puno više sviđa od prijašnjeg, a Atreus je ok lik. Odnos im se jako dobro razvija kroz igru, ali nije ona top razina Ellie i Joela iz Tlou.
Možda zvuči kao da sam naveo previše mana, al ovo je samo moj dojam o nekim dijelovima igre s kojim se nitko nemora složit, naravno :)
Činjenica jest da se ovo jednostavno mora odigrat i da se radi o igretini koja će se još jako dugo pamtiti i koja će s razlogom mnogima biti među ponajboljim igrama ikad odigranima.
Ovih par sitnica kaj sam nabrojil se lako zanemari ;)