Evo ponešto dojmova nakon nekih 18 sati
Ušao več u treću epizodu: Fragile i tek sam dobio prvu kvazi puškicu...
Prvo - krenuo sam full in sa "multiplayer" komponentom. Fora je sve to, ali ima jedan veliki ALI!
Svijet je u komi, BT predstavljaju opasnost, sve je pustoš, mene se gleda kao spasitelja jer sam jedan od rijetkih koji uspješno obavlja svoj posao, atmosfera je odlična....
I onda krenem dublje u igru i uđem u jebeni lunapark prepun reatardiranih znakova, milion struktura i tone razbacanog tereta na svakom koraku!
Nikako, ali nikako to ne ide uz ton kakav igra predstavlja i svijet u kojem "živimo"!
No tu je spas u ovim postavkama - Login Upon Launch - DA i Shared Content - NE
Dobitna kombinacija za odličan svijet - nema struktura, vozila i ostalih predmeta raznih igrača, kao niti milion poruka i pobacanih paketa no u "poštanskim ormarima" ću uvijek naći neki paket od nekog igrača koji se može negdje dostaviti kao i sresti koji bačen u svijet te vidjeti pokoji trag kada je netko prošao nekom rutom!
Tako već može - sam sam u tom svijetu, trebam planirat i ne bombardira me se, a opet može se vidjeti kao da je i neki drugi poštar pokušao nešto odraditi...
Igram na Very Hard, (bio sam počeo na Hard, ali sam krenuo na VH) i zadovoljan sam sa težinom.
Sviđa mi se implementacija kiše - tj Timefall koji jako utječe na gameplay. Isto tako, kontrole i ponašanje lika prilikom igranja mi je odlično, osim ponekad kada se penjem pa to zna izgledati retardirano.
O samom svijetu i likovima još znam premalo no ima fora mailova i raznih codexa za pročitati da se više upoznam sa svime...
Kada sam počimao, odmah sam malo pročito na igrinom wikiju neke fraze koje Sam kuži, a ja ne: da budem u toku, ako moj lik zna onda bi trebao i ja.
Prvi dojam kod pokretanja igre mi je bio WTF - prezentacija, produkcija, gluma i glazba su jedni od najboljih u industriji i sve to upareno sa 4k rezolucijom i HDRom izgleda baš fantastično!
Rekao bih da tek dolaskom u treću epizodu igra postaje dosta bolja i zanimljivija naspram nekako "bezličnog" početka po pitanju lokacije i gameplaya. Još imam puno igranja za više dojmova no zasada sam jako zadovoljan iako sam znao pizdit po igri nakon šta sam samo kod prijatelja probao i vidio prvih 30 minuta....