Jer igra je vjerojatno u pocetnoj fazi produkcije.
Nemoj me krivo shvatiti, ali ako nisi siguran u ono što pišeš, možda je bolje da ne napišeš ništa.
Za neke rasprave više nemam volje u zadnje vrijeme (osim između nas troje fanatika), jer niti ja mogu promijeniti nečije mišljenje niti oni mogu moje.
Ista stvar. S tim da ja čak i jesam za zdravu raspravu, ali ne i prepirku.
Dođi da te zagrlim za ovaj drugi post u temi. Napravio si mi uslugu jer si napisao većinu stvari koje sam i sam namjeravao napisati.
Također rekao je da je ovo "Silent" trailer
E, da. To je taj tweet kojeg sam tražio. Slažemo se skroz. Neminovan je i taj “loud” prikaz Death Strandinga. Jer uvjeti za “loud” postoje. Vidjeli smo i pušku i pištolj i vozila... Realno možemo samo nagađati koliki je zapravo
scope ovog projekta. Ipak, svi smo čitali Kojimine intervjue gdje je radio direktne usporedbe sa naslovima kao što su
Tom Clancy's Division ili
Uncharted 4. Istovremeno s time želim reći kako su posprdno neutemeljene izjave da je ova igra zapravo walking-sim smiješne i ništa drugo. Kojimu se naganjalo i kad je dostavio najbolji
action third person gameplay generacije, a sad se istog tog gameplayja držite ko utopljeni za slamku.
Mislim, da se razumijemo, lagao bih kad bih rekao da sam u potpunosti pohvatao kriptički trailer jednog Hidea Kojime. To je njegov trademark, i izrežiran je na način da nam daje onoliko koliko je potrebno da se sve ovo skupa održi do izlaska. Isto tako smatram da smo na dobrom tragu i da naša razmišljanja (Revo, Solid...) ne odstupaju previše od konačne vizije ove igre. Sigurno da postoji razlog zašto je trailer
silent, i zašto ga smatram svojevrsnim hodočašćem Sam Porter Bridgesa/Hidea Kojime, i tu svoju tezu ću pokušati proširiti u svom sljedećem postu.
Ovdje se pojedini forumaši ponašaju kao da po prvi put gledaju Kojimu koji baca kosti. Stvar je u tome što dosta njih pokušava “igrati igru prije igre” i baca kosti, ali ih Kojima baca preko 20 godina, i baca ih najbolje. Zato i pričamo o tome. Ne radi se o egu Hidea Kojime, već o fantastičnoj sposobnosti da se privuče pažnja šire javnosti.
Očito je da ovaj trailer postavlja određen ton Sam-a. Kako je rekao Kojima, on je regular Joe i trailer to prikazuje. Dan za danom korača kroz ovaj opasan svijet sam, uprkos povredama koje se dešavaju njegovom tijelu sve u svrhu završavanja posla, tj. prenošenja šta god je potrebno da se prenese. On ima duh da uradi šta god je potrebno da završi svoj posao u ovom opasnom svijetu.
I evo ga. To je to. Ključ svega. Ujedno i
strand s kojim se prosječni igrač najlakše povezuje sa idejom igre. Ne hiperboliziram kad kažem da smatram da će ovo biti jedna od najokrutnijih i najalegoričnijih Kojiminih igara.
Postoji taj jedan shot (u traileru na 2), kada vidimo Sama u
situaciji. Okružen najvećim sivilom, Sam nosi nepomično tijelo na svojim leđima i šeta preko tih rijetkih preostalih zelenih površina, dok mu svaka noga propada kroz tlo i otežava
dostavu. I u svoj toj okrutnosti i težini same situacije - Sam
dostavlja. Alegorija na život ili ne, prosudite sami. I o tome se zapravo najčešće radi. Ne povezujemo se svi sa pojedinim stvarima na isti način, niti ih prepoznajemo na isti način. A meni stvarno nije toliko bitno da se sad otvaram i pričam vam što za mene osobno radi ovaj trailer samo da bih vama detaljnije pokušao približiti zašto uopće nije bezveze ovo što smo vidjeli prije neki dan.
Da, tko bi rekao?
malo nas je pored ovih rendinih hejtera
Ma znaš šta je Vajp. Pokušao sam zamišljati tog Rendu kako gleda ove DS trailere. Znaš kako to izgleda. Znaš ona videa
try not to laugh. E pa to. Renda se jadan grči, drži se s obje ruke za stolicu da ga nešto ne poremeti i da slučajno ne otkrije emociju zadovoljstva. Znači hladnokrvnost i indiferentna faca. Džaba se ovaj siroti Japanac trudi, pribire po svojim albumima ne bi li izabrao pravu glazbenu podlogu za trailer i upoznao ga sa nekim novim bendovima, džaba i ta plutajuća kamera a la Del Toro u Shape of Wateru, no cuts itd. Kad Renda složi resting bitch face, jebeš sve.
Ali pusti ti. Digao je Renda tu neku tihu bunu, treba ovo shvatiti ozbiljno. Brzo on oformi tu svoju brigadu koja će nam bez problema izaći na crtu. Pripremite se. The Worst Is Yet To Come.
Renda, nadam se da ti ne smeta što smo danas raspoloženi za zajebanciju na tvoj račun. Vrati mi/nam kako god hoćeš.
Da je #Voltriz tu drugacije bi se razgovarali.
PRAVDA ZA VOLTRIZA. Ne zajebavam se.